CORIAN 幾錢呎

引用:
原帖由 ice1126 於 2010-5-12 09:29 AM 發表

你唔洗經cfu啦, 反正不是他度呎又不是他裝... 自己搞啦.
但個裝修 c fu 幫我度呎, 話收我corian 石面$868, 廚櫃每呎$600, 廚櫃收$29,xxx。

引用:
原帖由 faliluk 於 2010-5-12 10:07 AM 發表

但corian 底要做廚櫃(用德利板) 及上吊櫃, 甘d櫃搵邊個做?? 是否叫c fu 做櫃, 自己訂corian。

我見MK 益大有得訂, 是否自己walk-in 入去訂, corian 會派人上門度呎, 但我又見益大有埋西德板賣, 可唔可以叫佢 ...
可以!!! 自己walk-in 入去訂, corian 會派人上門度呎.....

你搵廚櫃公司都得..佢地會有d package.... 大約18k-20k 包8呎廚櫃(上下) 枱面用corian.

引用:
原帖由 faliluk 於 2010-5-12 10:28 AM 發表

但個裝修 c fu 幫我度呎, 話收我corian 石面$868, 廚櫃每呎$600, 廚櫃收$29,xxx。
請問你廚房係唔係好大架? 我十四呎廚櫃加埋10.5呎corian都唔洗$22,xxx

我係裝修 c fu 做廚櫃之後自己買corian石...

corian好似一定係佢地cfu自己度呎架bor...

引用:
原帖由 ice1126 於 2010-5-12 11:59 AM 發表

請問你廚房係唔係好大架? 我十四呎廚櫃加埋10.5呎corian都唔洗$22,xxx

唔知c fu 點度 , 佢話上吊櫃15.5呎, 下廚櫃13.5呎, total 29呎, $17,400, 再加上corian石 13.5呎, $868 呎, $11,718,
收$29,118 送不袗盆一個。

我唔覺廚房好大, 不過廚櫃係曲呎位, 唔知係咪甘就會"side" 左, 同埋計多d。

不過個價錢真係收得好貴, 去corian 的dealer 做都差不多。

我可以講Corian最平可以做到$500尺, 廚櫃夾板大約$200, 咁當然唔包櫃門及未及人工, 因為我老豆室內設計, 所以都係自己買晒料, 叫師傅自己上嚟做咋, 人工佢叫我預$800一工人

引用:
原帖由 ice1126 於 2010-5-12 11:59 AM 發表

請問你c fu 收你廚櫃幾錢呎?  係用咩板呀?
THANKS

引用:
原帖由 acc22 於 2010-5-11 04:07 PM 發表

CF話要千三蚊一呎, 叫我唔好用corian喎..點解會咁?
千三蚊一尺SILESTONE都買到仲有錢找啦~
快O的換CF啦~佢分明想昆你用雜牌大陸膠~話你知同CORIAN差唔多~
不過只要4~5百蚊一尺~好抵呀咁~~
(實情二百元有找)

引用:
原帖由 acc22 於 2010-5-11 04:07 PM 發表

CF話要千三蚊一呎, 叫我唔好用corian喎..點解會咁?
佢好多色
有10隻係有discount 家
至貴嗰隻真係要呢個价
但有pattern 好鬼靚

引用:
原帖由 faliluk 於 2010-5-11 05:30 PM 發表

你自己買料, 叫c fu 裝??
我上次問,佢話係做好個櫃之後,佢地會揾人上來度尺,做好後 (約2星期)就會有人上來裝,但你之前要比定STOVE個尺寸佢地
佢話CORIAN係要有D考左CORIAN自己的牌的CF幫你做家
我仲有KEEP佢張LEAFLET, 單上LIST 係$868/尺, 多過8尺 $630
但聲明問完我無做過同而家係咪呢個价我唔知呀 ,因為我未收樓同未定家
如果你要個ADDRESS你PM我啦

引用:
原帖由 熱淚盈康 於 2010-5-12 05:51 PM 發表
我上次問,佢話係做好個櫃之後,佢地會揾人上來度尺,做好後 (約2星期)就會有人上來裝,但你之前要比定STOVE個尺寸佢地
佢話CORIAN係要有D考左CORIAN自己的牌的CF幫你做家
我仲有KEEP佢張LEAFLET, 單上LIST 係$8 ...
Thanks, pls pm me.  

引用:
原帖由 熱淚盈康 於 2010-5-12 05:51 PM 發表
我仲有KEEP佢張LEAFLET, 單上LIST 係$8 ...
上星期 corian CF 來度尺
今日corian CF 來裝

個檯面長了4mm
用白色膠封了佢

唔知大陸做同香港做的厨柜除了价錢之外,質量有什麽分別。

引用:
原帖由 雪~~ 於 2010-5-13 12:01 AM 發表

上星期 corian CF 來度尺
今日corian CF 來裝

個檯面長了4mm
用白色膠封了佢
可唔可以影張相嚟睇?

引用:
原帖由 qqwk 於 2010-5-13 07:21 AM 發表
唔知大陸做同香港做的厨柜除了价錢之外,質量有什麽分別。
1. 無保用
2. 有問題唔知點追
3. 送錯貨要再送過嚟, 要等耐d
4. 香港做裝廚櫃的c fu 可能係外判, 唔會跟得貼, 有自己job時, 唔會做住, 要改期
5. 為避免唔fit 位入唔落, 個呎吋會細d, 到時會加塊板
................

以上係參考討論區ching 早前提及的問題

特價色 $ 600 元正, 一定由corian 代理度尺,不是由你既裝修 師傳度尺,
以上價錢包安裝 ,及送貨, 連證書 (一定由總代理 寄出,要完工後,及付款後 約一個月你才會收到),金牌

伸延閱讀
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→ 發新話題發佈投票

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。