做冒險樂園..做左2日就辭職

做冒險樂園..做左2日就辭職 E-mail 此主題給朋友

我見左幾份PT..點知DHL同冒險樂園..都請

前者係後者既一倍人工....我做左DHL

咁我簽左合約番左2日而家辭職

佢會唔會唔出果2日$$比我= =..

引用:
原帖由 柒少陣啦老友 於 30/5/2010 02:41 AM 發表
我見左幾份PT..點知DHL同冒險樂園..都請

前者係後者既一倍人工....我做左DHL

咁我簽左合約番左2日而家辭職

佢會唔會唔出果2日$$比我= =..
你到底係做左兩日樂園定DHL呀

佢應該係講緊做冒險樂園做左2日就辭職

DHL 做咩工先?

點解做2日就唔做?

引用:
原帖由 Cherryberry 於 2010-5-30 09:45 AM 發表
DHL 做咩工先?
dhl 咪速遞lor,咪又係跟車到果區次之後跟車/落地派件
我想問幾多錢,你話係冒險兩倍咪成$4x/hr

一日雪迷,終身雪迷  佢係阿雪,孫慧雪
photo by:ecfoto.net/snowwai

有d合約會要求7日通知
如果你唔跟足就要扣糧/補錢

一定出返2日人工
合約有冇要求7日通知?如果有就要問返上司
因為好多時未做夠7日...就可以即走

合約有冇要求7日通知呀?

講野199

長工先需要7日通知 ...contract點寫你唔洗理...點解可以咁多人都唔清楚...唔好上勞工處睇下都懶啦~

一般pt未做滿7日, 想走可以即走
做左2日, 人工一定要比番你
都係depend on份contract, 自己睇番吧

DHL好辛苦架wo
無論派件定係做倉都辛苦都爆!!
俾我揀我做樂園仲好

引用:
原帖由 EY2007 於 2010-6-1 12:49 AM 發表
DHL好辛苦架wo
無論派件定係做倉都辛苦都爆!!
俾我揀我做樂園仲好
同意
倉務真係唔好恨..

引用:
原帖由 KeeperL 於 2010-6-1 10:45 AM 發表

同意
倉務真係唔好恨..
咁又唔係既我家陣係hactl到做
hea到爆
不過DHL就真係唔好去好過去啦

17 12
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→ 發新話題發佈投票

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。