註冊 登入

2017-18 臺灣觀光局駐香港辦事處之<<免 費>>禮品

我反而7月去想要番悠遊卡

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 abby1124 於 2010-6-1 12:05 PM 發表

我反而7月去想要番悠遊卡
如果唔係乘華航及長榮網上訂票
可以在六月中前上觀光協會換左悠遊卡先囉

In case 轉左主題樂園飛,而悠遊卡重有存貨
跟據舊年情況,協會會比你選擇其一

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 E680ihkg 於 2010-6-1 12:30 PM 發表

如果唔係乘華航及長榮網上訂票
可以在六月中前上觀光協會換左悠遊卡先囉

In case 轉左主題樂園飛,而悠遊卡重有存貨
跟據舊年情況,協會會比你選擇其一
行可惜我是搭華航

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 abby1124 於 2010-6-1 02:26 PM 發表

行可惜我是搭華航
睇下到時華航有什麼安排啦

回覆 引用 TOP

我paln 緊9月尾去.... 唔知會有咩換呢

熱門搜尋: 嬰兒床 人奶 母乳 bb會 超聲波 DHA
總版規
[五] 嚴禁使用過大或不雅成份的簽名或頭像圖片
內容必須合乎上述四項規則之標準,頭像圖片圖檔 File Size 不可大於 250KB , 而簽名圖片圖檔 File Size 的總和不可大於 512KB ,圖片加文字同樣以此標準計算,違者會交由管理員或超級版主刪除個人簽名檔,警告無效或張貼不雅成份的圖片或文字,會即時禁訪不作通知。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 車厘菇 於 2010-6-1 03:28 PM 發表

我paln 緊9月尾去.... 唔知會有咩換呢
可能係台灣農特產品
但未確定

回覆 引用 TOP

我打去問
話華斻既系機埸check in個時問佢拎?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 tofuyan92 於 2010-6-1 04:35 PM 發表

我打去問
話華斻既系機埸check in個時問佢拎?
樓主已不斷重貼華航網站資料
同樣亦可以係華航網站睇到有關資料

台灣有用資料,盡在台灣版置頂 Post
麻煩各位先睇置頂 Post

自由行做功課係自己責任,謝絕伸手黨!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 sunnycsl 於 2010-6-1 05:09 PM 發表

樓主已不斷重貼華航網站資料
同樣亦可以係華航網站睇到有關資料
Thanks sunnycsl

其實在此 post 首帖
已列出有關乘華航及長榮網上訂票(見下及附網址)
現時在什麼地方換取

*號外 (12-03-2010)
有關乘華航,到機場取禮品
http://www.china-airlines.com/hk/newshk/newshk000389.htm
有關乘長榮(網上訂票),到機場取禮品
http://www.evaair.com/NR/exeres/E1AD71E3-FDE9-45AC-A8AC-882166EA25D9,frameless

回覆 引用 TOP

提提大家
check-in 同詢問櫃檯係不同的
詢問櫃檯係最左手邊
check-in 大概係中間
staff係唔會提你去拎
所以記住記住要自己去拎

熱門搜尋: 美容院 粉刺 瘦小腿 保濕 facial

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 SK2@oCEAN 於 2010-6-7 09:24 PM 發表

提提大家
check-in 同詢問櫃檯係不同的
詢問櫃檯係最左手邊
check-in 大概係中間
staff係唔會提你去拎
所以記住記住要自己去拎
我係4月時就係因為咁而唔記得去拎, 去到登機閘口先記得......

熱門搜尋: 更年期 心理醫生 運動 牙科診所 口罩 高血壓
台灣有用資料,盡在台灣版置頂 Post
麻煩各位先睇置頂 Post

自由行做功課係自己責任,謝絕伸手黨!

回覆 引用 TOP

我想知澳門遊客有冇得攞架

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 takuya323 於 2010-6-8 07:09 PM 發表

我想知澳門遊客有冇得攞架
應該可以
記得舊年有澳門網友話去台灣前,黎開香港,上左觀光協會換取禮品
最好致電協會確認下啦

至於乘華航及長榮(網上訂票):
由即日起凡持有香港、澳門、外國等護照之自由行旅客,購買華航機票前往台灣(團體、嬰兒及免費機票除外),每位均可獲由台灣觀光協會贈送之台北悠遊咭高雄一咭通一張

中華航空為提供更貼心的旅客服務,特別安排本航乘客於出發當天憑電子機票及護照,到香港國際機場一號大樓F區華航詢問櫃檯直接領取,以免乘客舟車勞動。台灣觀光協會恕不提供個別或旅行社換領服務
所有優惠
數量有限,送完即止。
此外透過華航網上購票,更可額外領取大台北或台中旅遊天書(每個訂位代號一本)。

http://www.china-airlines.com/hk/newshk/newshk000389.htm

『長榮網翼通購買機票,盡享優惠樂滿滿!!』

好消息!! 長榮航空為答謝您們一直以來對我們的愛護與支持,現在送你雙重旅遊樂滿滿… 讓您過一個春暖花香、開心、便利又充滿文藝氣息的假期。

為推廣台灣觀光自由行旅遊,由即日起凡通過『長榮航空網翼通』購買由香港出發前往台北的本港旅客,可於香港國際機場第一航站長榮航空櫃檯(E)辦理登機手續時,即可獲贈兩大驚喜(數量有限,送完即止)

第一重
台北捷運悠遊卡乙張。(每人一張,含小童機票)
     第二重
『國立故宮博物館』免費券乙張。(每人一張,含小童機票)

以上優惠票由台灣交通部提供給外國旅客(含港澳及大陸相關地區)使用。(團體、轉機及持台灣護照旅客不適用)/(數量有限,送完即止)

注意
: 凡經旅行社或非本公司網站購票的旅客,請與台灣觀光協會2581-0933聯繫索取有關優惠劵。

http://www.evaair.com/NR/exeres/E1AD71E3-FDE9-45AC-A8AC-882166EA25D9

回覆 引用 TOP

依家協會話去左旅遊展, 10號-15號都冇人辦公
但我14去台灣了, 有冇人知道仲有咩方法可以拎到入場卷? thanks!

回覆 引用 TOP

係唔係無晒故宮博物院入場券送啦?

熱門搜尋: 嬰兒床 人奶 母乳 bb會 超聲波 DHA 懷孕須知

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。