註冊 登入

2017-18 臺灣觀光局駐香港辦事處之<<免 費>>禮品

乘華航:
樂園券、悠遊卡、一咭通、旅遊天書,華航網上購票好禮送不完

為吸引國際觀光客赴台旅遊,並使來台旅客體驗及對台灣的特色留下深刻印象,由即日起,凡持有香港、澳門、外國等護照之自由行旅客,購買華航機票前往台灣(團體、嬰兒及免費機票除外),每位均可獲由台灣觀光協會贈送之季節好禮:台灣觀光遊樂園優惠票台北悠遊卡高雄一咭通一張 (選其一)
* 台灣觀光遊樂園優惠票,數量有限,先到先得,送完即止。

中華航空為提供更貼心的旅客服務,特別安排本航乘客於出發當天憑電子機票及護照,到香港國際機場一號大樓F區華航詢問櫃檯直接領取,以免乘客舟車勞動。台灣觀光協會恕不提供個別或旅行社換領服務
所有優惠
數量有限,送完即止。
此外透過華航網上購票,更可額外領取大台北或台中旅遊天書(每個訂位代號一本)。

http://www.china-airlines.com/hk/newshk/newshk000389.htm

回覆 引用 TOP

今日成功攞左兩張高雄捷運卡,等候時間大概係半個鐘

回覆 引用 TOP

請問張台北悠遊咭用完內附的50蚊, 係咪可以自己再增值架? 如果用剩D錢又可唔可以退錢, 有無手續費架呢?

回覆 引用 TOP

六福村門票

因我買的是華航團體票,不能取免費六福村門票,有冇師兄師姐可取免費票而又唔打算去六福村呢?
有冇四張可出讓呢?我有四張捷運一日通可作交換..!請幫忙...!謝謝.....

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 kristiekristie 於 2010-6-17 12:00 PM 發表

請問張台北悠遊咭用完內附的50蚊, 係咪可以自己再增值架? 如果用剩D錢又可唔可以退錢, 有無手續費架呢?
請問張台北悠遊咭用完內附的50蚊, 係咪可以自己再增值架?

如果用剩D錢又可唔可以退錢,
可以退回餘款,但會鎖卡不能再用

有無手續費架呢?
我就無去退款,留返張卡下次再用,所以未能確定(此特制版)需不需要手續費,但又無網友曾經提過要手續費喎(普通版的悠遊卡,使用未達要求在退款時就要收手續費)

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 qk9656 於 2010-6-17 04:10 PM 發表

因我買的是華航團體票,不能取免費六福村門票,有冇師兄師姐可取免費票而又唔打算去六福村呢?
有冇四張可出讓呢?我有四張捷運一日通可作交換..!請幫忙...!謝謝.....
我在旅遊展時取了六福村優惠卷入場原價890特價590,及餐飲/商品9折卷,有興趣pm。

回覆 引用 TOP

我今日都換左入場券啦!

回覆 引用 TOP

而家 只有入場券 換 ???????
冇得換 悠遊卡 啦??

回覆 引用 TOP

港龍經PRICELINE 訂既機票有無得送????

早知訂華航啦.  

熱門搜尋: 頭髮 生髮 激光脫毛 頭髮造型 髮型 洗頭水
要是承諾都辦不到
我寧願都聽不到

女人最大的本錢是- i'm single!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 E680ihkg 於 2010-6-15 06:32 PM 發表

乘華航:
樂園券、悠遊卡、一咭通、旅遊天書,華航網上購票好禮送不完
為吸引國際觀光客赴台旅遊,並使來台旅客體驗及對台灣的特色留下深刻印象,由即日起,凡持有香港、澳門、外國等護照之自由行旅客,購買華航機 ...
出發當日?如果我早d去機場拎得吾得架?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 F-YING 於 2010-6-22 11:26 PM 發表

港龍經PRICELINE 訂既機票有無得送????

早知訂華航啦.  
一樣有, 不過要去上環拎
有無得送係睇係咩航空公司(地方唔同), 同係咪個人飛, 同係邊度訂無關

台灣有用資料,盡在台灣版置頂 Post
麻煩各位先睇置頂 Post

自由行做功課係自己責任,謝絕伸手黨!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 kikolove921 於 2010-6-23 12:11 AM 發表

出發當日?如果我早d去機場拎得吾得架?
呢條係人地o既rule, 你話得唔得啦......

台灣有用資料,盡在台灣版置頂 Post
麻煩各位先睇置頂 Post

自由行做功課係自己責任,謝絕伸手黨!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 T_Y!N 於 2010-6-22 11:26 PM 發表

而家 只有入場券 換 ???????
冇得換 悠遊卡 啦??
上星期有網友去協會換
仍可選擇悠遊卡或主題樂園飛
(同舊年一樣,上季禮品如有存貨,咪可以給你選擇其一)
你可以致電協會問下

至於乘華航:

為吸引國際觀光客赴台旅遊,並使來台旅客體驗及對台灣的特色留下深刻印象,由即日起,凡持有香港、澳門、外國等護照之自由行旅客,購買華航機票前往台灣(團體、嬰兒及免費機票除外),每位均可獲由台灣觀光協會贈送之季節好禮:台灣觀光遊樂園優惠票台北悠遊卡高雄一咭通一張 (選其一)

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 sunnycsl 於 2010-6-23 09:25 AM 發表

一樣有, 不過要去上環拎
有無得送係睇係咩航空公司(地方唔同), 同係咪個人飛, 同係邊度訂無關
thanks  今日已經上左去拎

仲有得簡主題公園,或悠遊卡添

要是承諾都辦不到
我寧願都聽不到

女人最大的本錢是- i'm single!

回覆 引用 TOP

我係搭華航既,,係咪一定要係機場度換??
因為驚係機場度拎會無哂樂園飛...
可唔可以去上環度拎??
thx!!!

熱門搜尋: service apartments 洗碗 物業按揭

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。