註冊 登錄
用戶名 密碼

17 12
發新話題發佈投票

RSL Laser 900 (木紋拍)

RSL Laser 900 (木紋拍) E-mail 此主題給朋友

正!!
我未打過RSL既拍..唔知傳統RSL既拍係點...不過拎上手D支拍明顯比CARLTON 9902/9909重...
買左 YY AZ 之後一向對重身d既拍有d驚...怕自己控制唔到
開頭都驚打唔慣...不過一開始打發覺支拍好實在
搓後場完全無壓力...又高又遠又響又永遠線內..落點非常準確
殺波更加係我係咁多塊拍之中..控制到之內最好既 (YY AZ..玩唔掂 / YY 9900中桿硬過我條命 / CARLTON 9902 & 9909 脆而彈,不過個波唔多去)

殺波黎講 rsl900> carlton 9902> yy 9900
平推  rsl900> carlton 9902> yy 9900
網前  yy 9900>rsl900> carlton 9902
吊波  rsl900 & yy 9900 > carlton 9902
反應  yy 9900>rsl900> carlton 9902
外型  rsl900 WIN 曬

我有既拍:
CARLTON 9909
CARLTON 9902 (前主力拍)
CARLTON C709

YY 9900
YY AZ
YY CARBONEX 20
YY CARBONEX 21 (10幾前)

KIMONI NP5000 (待用)

RSL Laser 900 (現主力拍)

本人技術有限.. 志在同好分享 ^.^

講到咁好 , 大約幾錢

RSL LASER 900 , RSL LASER 800 比較

重量:
900重86-88
800重84-86

杆硬度:
900比800硬少少

力量度:
800比900強少少

但我鍾意RSL HEAT 700 的外型夠COOL

引用:
原帖由 cannychan25 於 2010-6-8 11:49 AM 發表
RSL LASER 900 , RSL LASER 800 比較

重量:
900重86-88
800重84-86

杆硬度:
900比800硬少少

力量度:
800比900強少少
$ 大概好似8字頭... 唔叫特別平...不過唔想又行多轉
買之前知道有一塊 800... 不過...一見到900既木紋...同果個小小窄窄既洞....我就立刻張開的我皮包付錢啦
塊拍好唔好唔敢講..不過感覺舒服丫..無YY拍對使用者咁高要求..又比CARLTON 進階小小

引用:
原帖由 NAIBO 於 2010-6-8 11:58 AM 發表

$ 大概好似8字頭... 唔叫特別平...不過唔想又行多轉
買之前知道有一塊 800... 不過...一見到900既木紋...同果個小小窄窄既洞....我就立刻張開的我皮包付錢啦
塊拍好唔好唔敢講..不過感覺舒服丫..無YY拍對使 ...
其實900同800的花紋係一樣的 , 只係900有ZAR技術(破風位-小孔洞) , 而800就冇

700都有ZAR技術

引用:
原帖由 cannychan25 於 2010-6-8 12:27 PM 發表

其實900同800的花紋係一樣的 , 只係900有ZAR技術(破風位-小孔洞) , 而800就冇

700都有ZAR技術
外型黎講.. 800 係好淺色既..出唔到木既效果
900 比較深色.... 配色非常懷舊.. 睇實物比較清楚...
現場睇... 有最少有50~60支拍... 第一眼一定搵唔到HEAT.. 不過搵到 800 & 900

引用:
原帖由 NAIBO 於 2010-6-8 12:40 PM 發表

外型黎講.. 800 係好淺色既..出唔到木既效果
900 比較深色.... 配色非常懷舊.. 睇實物比較清楚...
現場睇... 有最少有50~60支拍... 第一眼一定搵唔到HEAT.. 不過搵到 800 & 900
係唔係去左九龍灣個showroom ???

我用緊ns9900,我都好想買番支900嫁,你有冇多d既比較?

引用:
原帖由 cannychan25 於 2010-6-8 01:47 PM 發表

係唔係去左九龍灣個showroom ???
HAHA 九龍灣有個SHOWROOM 我都唔知丫...HAHHA.. 失禮失禮...
我去左旺角買JAR

引用:
原帖由 Pierre117 於 2010-6-8 02:05 PM 發表
我用緊ns9900,我都好想買番支900嫁,你有冇多d既比較?
NS9900 的確係好拍.. 不過我未配合到姐...
我問題係.. 由於拍頭好輕... 企定定我可以後場回返後場.. 但係一失身位單靠手腕... 回球就未必回到底線...下下迫住放波又好被動
所以先轉左去用CARLTON 9902.. 最少體力唔夠既時候都保證回波輕鬆
由於層次唔高所以雖然打雙打..都係一板板咁打.. 未能夠2個人互相走位攻擊/防守
所以講基本上 NS9900 既最大好處我用唔到...只係"朴"網前球可以有D好處...
如果好似我DD 一板板打既人... 我會練下 RSL 900 做主力LOR...HAHA
殺波/後埸/放網 要求都低左好多
重點就係.....賣相真係殺食....

引用:
原帖由 NAIBO 於 2010-6-8 02:20 PM 發表

HAHA 九龍灣有個SHOWROOM 我都唔知丫...HAHHA.. 失禮失禮...
我去左旺角買JAR
旺角邊間呀 ??

寫同音字都得架

RSL ~ 睇可以到旺角聾滕, 因為多款. 買就去啟x, 因為價錢平好多.
九龍灣 showroom 就可睇不可買, 因為照原價賣, 又唔包線, 所以最貴.

引用:
原帖由 terence000 於 2010-6-8 05:19 PM 發表
RSL ~ 睇可以到旺角聾滕, 因為多款. 買就去啟x, 因為價錢平好多.
九龍灣 showroom 就可睇不可買, 因為照原價賣, 又唔包線, 所以最貴.
唔該師兄指點

引用:
原帖由 NAIBO 於 2010-6-8 02:37 PM 發表

NS9900 的確係好拍.. 不過我未配合到姐...
我問題係.. 由於拍頭好輕... 企定定我可以後場回返後場.. 但係一失身位單靠手腕... 回球就未必回到底線...下下迫住放波又好被動
所以先轉左去用CARLTON 9902.. 最少體力 ...
我都唔係勁人,用ns9900好似發揮唔到佢既威力,用佢殺波個陣,感覺係殺得快左,不過好似唔重 照你睇講,900係一塊易發力既拍?我有興趣知佢網前感覺點樣

引用:
原帖由 Pierre117 於 2010-6-8 05:50 PM 發表
我都唔係勁人,用ns9900好似發揮唔到佢既威力,用佢殺波個陣,感覺係殺得快左,不過好似唔重 照你睇講,900係一塊易發力既拍?我有興趣知佢網前感覺點樣
無錯的確係一支好易發力既拍
第一次打左2HR.. 未試清楚.. 中/後場吊波係OK 貼網
至於網前感等我今晚試真D HAHA
不過開波黎講... 係我用RSL 900/CARLTON 9902 /YY 9900 D 3支拍當中最得心應手既..
開4隻角都可以控制係3個波位以內... 對我黎講已經非常滿足

伸延閱讀
 17 12
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→ 發新話題發佈投票

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。