選購抽油煙機求助

選購抽油煙機求助 E-mail 此主題給朋友

小弟最近想買過個新既抽油煙機
唔知咁多位 ching cjei 靚仔靚女有咩好介紹呢 ?
最好價錢比較平 d
希望大家可以提供個牌子名, model, 大概價錢幾多, 同埋係咩地方買好 d 信譽好 d
非常多謝你地既寶貴意見
THANKS VERY MUCH

Lawz

我地呢幾日都咁啱睇緊抽油煙機, 去過豐x sales介紹金章 ...
佢有個優點, 有個入口可以俾你倒d清潔劑入去, 咁佢會自動洗, 價錢唔記得幾錢, 不過肯定冇富士皇咁貴~
最尾我地買左富士皇 ... 呢期佢真係好紅, 唔係成日有現貨, 每日都有客入去訂~

引用:
原帖由 甜豬豬 於 2010-6-15 09:49 AM 發表
我地呢幾日都咁啱睇緊抽油煙機, 去過豐x sales介紹金章 ...
佢有個優點, 有個入口可以俾你倒d清潔劑入去, 咁佢會自動洗, 價錢唔記得幾錢, 不過肯定冇富士皇咁貴~
最尾我地買左富士皇 ... 呢期佢真係好紅, 唔 ...
甜甜∼∼
你落實左用富仔AR??斜面果隻??

引用:
原帖由 khchan3501 於 2010-6-15 01:58 AM 發表
小弟最近想買過個新既抽油煙機
唔知咁多位 ching cjei 靚仔靚女有咩好介紹呢 ?
最好價錢比較平 d
希望大家可以提供個牌子名, model, 大概價錢幾多, 同埋係咩地方買好 d 信譽好 d
非常多謝你地既寶貴意見
THANKS ...
你個 budget 大概幾多先
我自己就用唔好新款嘅歐式抽油煙機 , 所以用緊傳統款 .  我用左一年太平洋 , so far 都 ok, 有 6 段速度 同自動清洗 , 買時特價 $1,6xx.  而家好似唔係呢個價 , model 唔太記得 (印象中係 PS88xx ).  要返屋企睇番先

我舊居用太平洋用咗十幾年未壞過,係換過一次燈胆.原本搬新居做廚櫃時想順便試新嘢,睇過富士X太大部,其他d又冇乜特別喜好,最後師父都係話穩穩陣陣用返太平洋好d

引用:
原帖由 oiki2000 於 2010-6-15 09:50 AM 發表

甜甜∼∼
你落實左用富仔AR??斜面果隻??
係呀~ 訂左囉
老公其實嫌貴, 但係選擇唔多, 所以我貼左部份出黎買果部機 ... 仲走左去買張茲曼尼梳化, 都係要貼錢, 補番老公心目中budget個差價 ...

引用:
原帖由 甜豬豬 於 2010-6-15 11:46 AM 發表

係呀~ 訂左囉
老公其實嫌貴, 但係選擇唔多, 所以我貼左部份出黎買果部機 ... 仲走左去買張茲曼尼梳化, 都係要貼錢, 補番老公心目中budget個差價 ...
茲曼尼梳化∼∼∼∼正野bor∼∼∼

兩公婆..無計啦∼!
o既錢即係o既錢..o既錢即係o既錢呢∼∼hahahahaha

引用:
原帖由 oiki2000 於 2010-6-15 11:58 AM 發表

茲曼尼梳化∼∼∼∼正野bor∼∼∼

兩公婆..無計啦∼!
佢o既錢即係你o既錢..你o既錢即係你o既錢呢∼∼hahahahaha
哈哈~ 裝修d錢其實差唔多都係佢出~ 我只係呢排唔駛佢俾家用, 出街買野我俾錢, 當係幫輕下佢囉~
因為先兩日見到茲曼尼做緊父親節優惠, 睇啱左張布藝, 所以訂左hold左價錢先囉 ... 好似38xx, 78吋三座位梳化, 仲未揀好布, 但係睇到心水, 好鬼鍾意

引用:
原帖由 甜豬豬 於 2010-6-15 12:12 PM 發表

哈哈~ 裝修d錢其實差唔多都係佢出~ 我只係呢排唔駛佢俾家用, 出街買野我俾錢, 當係幫輕下佢囉~
因為先兩日見到茲曼尼做緊父親節優惠, 睇啱左張布藝, 所以訂左hold左價錢先囉 ... 好似38xx, ...
$38xx∼∼∼好okay wor∼!!!!
如果唔係我張梳化仲新choi choi...
我一定飛撲去買∼∼∼!!!

引用:
原帖由 winniemwf 於 2010-6-15 11:12 AM 發表

你個 budget 大概幾多先
我自己就用唔好新款嘅歐式抽油煙機 , 所以用緊傳統款 .  我用左一年太平洋 , so far 都 ok, 有 6 段速度 同自動清洗 , 買時特價 $1,6xx.  而家好似唔係呢個價 , mode ...
我屋企都係用太xx , 唔錯 , 都係用咗 1 年幾 , 而且我用咗咁耐都未試過用最 high 個 speed .

雨後太陽   劃出一道彩霞   
紅橙黃綠青藍紫   色彩繽紛   
點劃出多采多姿   七彩人生

請問各位ching ctse太平洋會唔會好噪, 本身都去左睇富士皇, 真係好靜, 但就好貴, 跟住去電器鋪睇Pan記, 因為都几靚仔, 但阿姐話得1600轉, 仲要係清洗冇咁方便, 佢就推介我用歐陸式德仔, 話有2800轉又清洗易, 不過都要3千頭, 但見網友話德仔會噪

引用:
原帖由 Hystricmini 於 2010-6-15 01:14 PM 發表
請問各位ching ctse太平洋會唔會好噪, 本身都去左睇富士皇, 真係好靜, 但就好貴, 跟住去電器鋪睇Pan記, 因為都几靚仔, 但阿姐話得1600轉, 仲要係清洗冇咁方便, 佢就推介我用歐陸式德仔, 話有2800轉又清洗易, 不過都要 ...
太xx同德xx , 咁我都覺得 ok , 嘈唔嘈你自己落去睇睇實貨好 d .

雨後太陽   劃出一道彩霞   
紅橙黃綠青藍紫   色彩繽紛   
點劃出多采多姿   七彩人生

引用:
原帖由 kleelee 於 2010-6-15 12:47 PM 發表

我屋企都係用太xx , 唔錯 , 都係用咗 1 年幾 , 而且我用咗咁耐都未試過用最 high 個 speed .
me too ... 我通常開 4 度 .  

引用:
原帖由 Hystricmini 於 2010-6-15 01:14 PM 發表
請問各位ching ctse太平洋會唔會好噪, 本身都去左睇富士皇, 真係好靜, 但就好貴, 跟住去電器鋪睇Pan記, 因為都几靚仔, 但阿姐話得1600轉, 仲要係清洗冇咁方便, 佢就推介我用歐陸式德仔, 話有2800轉又清洗易, 不過都要 ...
其實噪唔噪 , 我覺得好難講 ,  受制於外在環境 (噪雜) 影響 , 除非你係同一間舖試唔同抽油煙機 , 先可以比較到靜唔靜 .  
所以你問噪唔噪 , 我覺得分別唔係咁大 (指普通抽油煙機 , 唔係歐式或富士皇) .  
開抽油煙機都唔係長開 , 噪一陣都 ok 啦.

其實轉數要幾大至得? 我今日去睇過, 有人介紹 惠XX的ACE28S ($2440), SALES 話有1600 轉, 但惠XX的綱頁沒有註明. 富士皇我都知好, 但太頁貴!

伸延閱讀
 18 12
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→ 發新話題發佈投票

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。