註冊 登錄
用戶名 密碼

發新話題發佈投票

天上野納米生鐵鑊

天上野納米生鐵鑊 E-mail 此主題給朋友

我想買天上野納米生鐵鑊,有無人用過?

teahouse

冇 !!
但有網友話都會黏底  

引用:
原帖由 kk370308 於 2010-6-16 11:41 PM 發表
冇 !!
但有網友話都會黏底  
你認為世界上有唔痴底既鑊?
講多次,技術最緊要
廚房都係用一般生鐵鑊...

USE BAFFXXX OT THERXXX MULTI-LAYER STAINLESS POT OR  GERMANY BXXXXX ANTI-STICK POT AS THE COATING IS '' PLATINUM ''LAYER BY DE PONT .

呢隻鑊我賣緊,工作關係,我已經試過晒,好清楚距既特性,有需要既話,我好樂意用持平既態度去分享下用呢隻鑊既經驗。。。。

引用:
原帖由 tikfan331 於 2010-6-18 01:48 AM 發表
呢隻鑊我賣緊,工作關係,我已經試過晒,好清楚距既特性,有需要既話,我好樂意用持平既態度去分享下用呢隻鑊既經驗。。。。
等緊你開咪

回覆 6# 的帖子

可以甘講,呢隻鑊唔痴底既表現,除左易潔鑊之外表現最好,當然其他類型既鑊係新鑊既時候表現都唔錯,但係我地用來做DEMO既鑊都係好舊而且仲有D花同埋損蝕,因為經常都要刮要鏟既關係,但係一樣唔影響距既不黏效能,所以我有理由相信,如果按照一定既方法去使用,就算係舊鑊都一樣有良好既表現。其實最重要係兩點...一、煎野要煎得好,一定要中火熱鑊,中火煎野,如果係煎魚同埋豆付之類,煎之前要索乾水,越乾越好效果,二、洗鑊最好係炒完野趁熱洗,易洗好多,唔需要用洗潔精,保持有少少油氣,就越用越好用,熱水會好去油,一D都唔會肥膩,可以放心,夠晒環保健康...以上就係我自己同埋好多客戶既意見得出來既心得。

how much for this...??

There's a Danger in Loving somebody too much
And it's sad when you know
it's your heart they can't touch
There's a reason why people don't stay who they are

引用:
原帖由 chan_B 於 2010-6-20 06:32 PM 發表
how much for this...??
幾舊水啦...基本上都係公價,間間場都一樣

呢隻野炒野冇鍋氣=.= 用幾次之後好似就會痴痴地鍋

引用:
原帖由 殺手被殺 於 2010-6-22 07:58 PM 發表
呢隻野炒野冇鍋氣=.= 用幾次之後好似就會痴痴地鍋
唔係喎,我地D用到好舊都唔痴喎,唔嫌麻可以來實地研究下,睇下咩原因都好...

引用:
原帖由 tikfan331 於 2010-6-21 12:48 AM 發表

幾舊水啦...基本上都係公價,間間場都一樣
咁幾時會有特別promotion..會有野送下咁呀....

There's a Danger in Loving somebody too much
And it's sad when you know
it's your heart they can't touch
There's a reason why people don't stay who they are

讲到生鉄鍋甘好, 就应该去上海街卖厨具的地方或者杂貨鋪買真正的生鉄鍋,.

愛祖國-----大鷹帝國.

唔生锈个鍋就不是生鉄鍋.

愛祖國-----大鷹帝國.

納米生鐵鑊就未用過, 不過佢上一個型號生鐵皇就用過, 開頭都OK, 好快用用下就唔對路, 勁痴鑊, 炒肉100%痴鑊, 係勁痴個隻喎, 就連煎豆腐都痴, 用到火都黎, 家陣改個個名加個納米係前面扮晒勁咁, 老實講我就唔信, 家陣用幾廿蚊隻真正的生鐵鑊, 好用好多, 平靚正, 納米生鐵鑊唔好攪

伸延閱讀
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→ 發新話題發佈投票

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。