地勤人工係咪得8k多d?

地勤人工係咪得8k多d? E-mail 此主題給朋友

每月$8,210,加班津貼每小時$62,
輪班津貼I: $37,必須準時上班才可享有,
輪班津貼II: $78,於0100-0600上/ 下班

d allowance通常會有幾多?thx!^^

push! 我都想知!!!

如果係has的就如下
如果你每日番工遲到<5 mins  就有$37
0100-0600 係番緊工就有$78 通常都係做customer airline先有有依$78,又或者屎機日  就會有

如果$8210 + 37 (一個月就20) +78 (好睇你分左邊個team,如果係nhozay果d等等 最多可有 15,6個)

當然你越ot就越多$$  只要你o 小小 t  又有幾日 $78 都會過萬  我個fd之前做無一個月唔過萬的

引用:
原帖由 wongpolung1 於 2010-6-22 04:24 PM 發表
如果係has的就如下
如果你每日番工遲到
thanks ching

我仲想問少少確實返工既時數: 最多可以ot 幾多個鐘架每個星期??
37 蚊係咪每日計??

引用:
原帖由 siusiusiu_kk 於 2010-6-23 12:41 PM 發表

thanks ching

我仲想問少少確實返工既時數: 最多可以ot 幾多個鐘架每個星期??
37 蚊係咪每日計??
ys 日日計   冇定嫁wo ot

回覆 5# 的帖子

ching, 你係未係golden都有acc? 個users name差唔多
見到你又係講cx d衰野

引用:
原帖由 黃色笨啦啦 於 2010-6-23 03:25 PM 發表
ching, 你係未係golden都有acc? 個users name差唔多
見到你又係講cx d衰野
我都想有  開唔到 acc wo

引用:
原帖由 candy0320 於 2010-6-22 03:06 PM 發表
每月$8,210,加班津貼每小時$62,
輪班津貼I: $37,必須準時上班才可享有,
輪班津貼II: $78,於0100-0600上/ 下班

d allowance通常會有幾多?thx!^^
今日IN完怡中..final interview...我成功.收左..
HR同我講..人工底薪$7050+950(meal allowance)....要勁OT...才有多$$$$~

引用:
原帖由 kandp 於 2010-6-23 03:39 PM 發表

今日IN完怡中..final interview...我成功.收左..
HR同我講..人工底薪$7050+950(meal allowance)....要勁OT...才有多$$$$~
師兄, 我想問下INTERVIEW會問咩?

引用:
原帖由 wongpolung1 於 22-6-2010 04:24 PM 發表
如果係has的就如下
如果你每日番工遲到
請問仲有其他benefit嗎? 例如膳食,宿舍,穿梭巴士,免費機票...

回覆 10# 的帖子

如膳食,  你想太多了不過有雪櫃同微波爐可自帶飯
宿舍 更加諗太多了,
穿梭巴士,得去CX CITY 同KA HOUSE 有免費車,夜晚都有冠忠車  相對半夜三更的A車 好似係較便
免費機票如果你做滿一年  之後佢肯再同你續約  你就可出一折飛 但係今年十月之後,唔可以再出KA飛 一定要出CX飛  但PRIORITY超低,以前KA係28TH  但CX就唔清楚了   同埋淨係自己同老婆仔女果D   但以前KA 係有一個TRAVEL PARNTER同未婚的可以俾家人X2  CCX就無啦
仲有醫療果D囉  睇醫生俾$30係指定的醫生

引用:
原帖由 wongpolung1 於 23-6-2010 11:00 PM 發表
如膳食,  你想太多了不過有雪櫃同微波爐可自帶飯
宿舍 更加諗太多了,
穿梭巴士,得去CX CITY 同KA HOUSE 有免費車,夜晚都有冠忠車  相對半夜三更的A車 好似係較便
免費機票如果你做滿一年  之後佢肯再同你續約  你 ...
thank you!
請問咩係冠忠車? 去邊架?

引用:
原帖由 hk0785 於 2010-6-23 11:49 PM 發表

thank you!
請問咩係冠忠車? 去邊架?
返屋企low  不過其他機場員工唔可以搭  係太古集團的

引用:
原帖由 kandp 於 2010-6-23 03:39 PM 發表

你要努力喇,
training既test如果fail,就要88了
不過人工一般都over 10k

引用:
原帖由 藍孩子 於 2010-6-24 11:50 AM 發表

你要努力喇,
training既test如果fail,就要88了
不過人工一般都over 1m
係呀,完來都有test。。。。。><
點解做一個小小的地勤,都要過5關斬6將咁呀,
我地又唔係考FA。。

伸延閱讀
 29 12
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→ 發新話題發佈投票

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。