香港兒童交響樂團 a團 b團? 葉氏兒童合唱團?

香港兒童交響樂團 a團 b團? 葉氏兒童合唱團? E-mail 此主題給朋友

各位...

1.請問a團同b團既質素係咪差好遠?

2.a團同b團入面d人分別黎講, 勁唔勁? 會唔會話係質素無咁好既先係b團玩?

3.葉氏兒童合唱團 d人勁唔勁? 會唔會話好難入? (同問樂團)

4.入面d人nice嗎?

5.(題外) 有無d坊間團係岩中級程度 (i.e. 6-7級) 既人玩而同時質素唔會太差?

各位知道相關詳情既ching可以答下我嗎? thx a lot!

香港兒童交響樂團a團, 比b團的待遇好得多...
當然程度較高級的, 才可以進a團...
朋友說b團成日都冇練習, 資源都集中在a團。

至於坊間樂團, 沙田管弦樂團都有分a, b, c團...
如何分配程度, 我就不清楚了, 不過網頁介紹每年都有表演...
應該合你所說的"中級程度"及"質素不差"。

回覆 2# 的帖子

thx a lot!
請問仲有無人知道有關既野? 可唔可以分享下?

回覆 3# 的帖子

沙田管弦樂團都有分a, b, c團
a團最少要g.7
b團最少要g.5
c團新成立 ,最少要g.3

回覆 4# 的帖子

thx
你玩緊/玩過?

回覆 5# 的帖子

我冇....
不過我有fd係..

引用:
原帖由 Whereabout 於 2010-7-3 22:36 發表
thx
你玩緊/玩過?
我玩過...

當時係Jennifer 指

依家就唔知仲係唔係

我唔知點分A 團 B 團.... 不過成日有公開表演果團囉

北區我都有玩過~

『主過不諫非忠也,畏死不言非勇也,即諫不從且死,忠之至也。』
膠鐵有幾膠特輯 (廣深港高鐵呃鬼港人實錄)
http://www.youtube.com/watch?v=Irr_7LYTTqQ&feature=youtube_gdata

香港兒童交響樂團 a團 -- 有機會去外地表演, 如果無記錯任何樂器最少要有8級

點解叫兒童? 我見佢地有好多大哥哥大姐姐...仲係兒童?

我地orch同葉氏兒童合唱團合作過表演..
佢地真係好勁!

唔該曬各位!
引用:
原帖由 ilovethiscow 於 2010-7-4 01:16 AM 發表

我玩過...

當時係Jennifer 指

依家就唔知仲係唔係

我唔知點分A 團 B 團.... 不過成日有公開表演果團囉

北區我都有玩過~
咁你覺北區點樣?
引用:
原帖由 Flutelearner12 於 2010-7-4 11:56 AM 發表
我地orch同葉氏兒童合唱團合作過表演..
佢地真係好勁!
點樣勁法? 可唔可以試下具體咁講下?

引用:
原帖由 Whereabout 於 2010-7-4 14:52 發表
唔該曬各位!

咁你覺北區點樣?

點樣勁法? 可唔可以試下具體咁講下?
其實係OK 的...

但係唔好覺得會O係裡面學到野

因為佢地根本唔會有時間慢慢教你...

俾譜你 就要自己練, 練唔到 就自己諗方法 or 請教自己個老師

但係北區俾你係經驗 同演出機會...

雖然演出係小型... 但係都係一個體驗~

『主過不諫非忠也,畏死不言非勇也,即諫不從且死,忠之至也。』
膠鐵有幾膠特輯 (廣深港高鐵呃鬼港人實錄)
http://www.youtube.com/watch?v=Irr_7LYTTqQ&feature=youtube_gdata

引用:
原帖由 Flutelearner12 於 2010-7-4 11:53 AM 發表
點解叫兒童? 我見佢地有好多大哥哥大姐姐...仲係兒童?
唔知係咪可以玩到18歲生日前呢? 未囉成人身分證都係兒童嘛

引用:
原帖由 Whereabout 於 2010-6-30 07:37 PM 發表
各位...

1.請問a團同b團既質素係咪差好遠?

2.a團同b團入面d人分別黎講, 勁唔勁? 會唔會話係質素無咁好既先係b團玩?

4.入面d人nice嗎?

5.( ...
我只係知violin part既野,
葉氏樂團a團同b團可以話差好遠又唔係遠,
葉氏a團當然比b團高班,
b團既1st violin大概有grade 8 to ATCL,
而a團既1st violin聽講個個都有LTCL,其他人最少有8級
b團唔可以話唔練, 只係好多小朋友je,
聽過佢地既音樂會, 都唔差,

伸延閱讀
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→ 發新話題發佈投票

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。