萬宜水庫交通一問

萬宜水庫交通一問 E-mail 此主題給朋友

請來從鑽石山搭96R到北潭涌需要坐幾耐?
從北潭涌需要行幾耐到達萬宜水庫的東壩?
假如從北潭涌搭的士到萬宜水庫的東壩需要幾多錢?
如果想行完整個萬宜水庫需要幾多時間?
聽聞去破邊洲好像需要搭船去
請問幾多錢一位和最遲一班係幾點?

引用:
原帖由 迷網的城市人 於 2010-7-2 10:41 AM 發表
請問幾多錢一 ...
>>請來從鑽石山搭96R到北潭涌需要坐幾耐?
未搭過

>>從北潭涌需要行幾耐到達萬宜水庫的東壩?
1.5-2hr, 視乎個人体能

>>假如從北潭涌搭的士到萬宜水庫的東壩需要幾多錢?
$50-$60

>>如果想行完整個萬宜水庫需要幾多時間?
點叫行晒? 有冇具體路線?

>>聽聞去破邊洲好像需要搭船去, 請問幾多錢一位和最遲一班係幾點?
沒有航班, 自己租船, 游水都得

引用:
原帖由 xxNickxx 於 2010-7-2 12:39 PM 發表

>>請來從鑽石山搭96R到北潭涌需要坐幾耐?
未搭過

>>從北潭涌需要行幾耐到達萬宜水庫的東壩?
1.5-2hr, 視乎個人体能

>>假如從北潭涌搭的士到萬宜水庫的東壩需要幾多錢?
$50-$60

>>如果想行完整個萬宜水 ...
如果完成下列圖片的九個景點需要幾耐時間?

30 mins

引用:
原帖由 solionkk 於 2010-7-2 04:55 PM 發表
30 mins
dont play me plx

引用:
原帖由 迷網的城市人 於 2010-7-2 09:34 PM 發表

唔去8,9既話30mins就真係ko
不過8可能要濕腳(唔肯定),9係個島,除非你犯險游過去

引用:
原帖由 迷網的城市人 於 2010-7-2 10:41 AM 發表
請問幾多錢一 ...
我試過1個半小時1個小時多d應該ok
北潭涌行入去,hea行影相停下行下要3-4個鐘,快既都要2個鐘or less
北潭打的入去,,,$50-$60應該得
平時由北潭涌東壩都叫行完整個萬宜水庫
破邊洲冇街渡,自僱小艇先得,不過$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$

引用:
原帖由 迷網的城市人 於 2010-7-2 09:34 PM 發表

若不搭大飛,8係行唔到去,只可近觀。
若由東壩起計,1至9不去8真的可以半小時行完,我一家大細都可以行得到,9的海蝕洞可以不濕腳。
可參考:按此

引用:
原帖由 lmml4 於 2010-7-2 09:40 PM 發表

唔去8,9既話30mins就真係ko
不過8可能要濕腳(唔肯定),9係個島,除非你犯險游過去
唔係真係咁快呀

引用:
原帖由 lmml4 於 2010-7-2 09:48 PM 發表

我試過1個半小時1個小時多d應該ok
北潭涌行入去,hea行影相停下行下要3-4個鐘,快既都要2個鐘or less
北潭打的入去,,,$50-$60應該得
平時由北潭涌東壩都叫行完整個萬宜水庫
破邊洲冇街渡,自 ...
即係無可能踏足破邊洲

引用:
原帖由 迷網的城市人 於 2010-7-3 12:59 PM 發表

即係無可能踏足破邊洲
我去過3次唔洗坐艇

引用:
原帖由 lmml4 於 2010-7-3 01:26 PM 發表

我去過3次唔洗坐艇
我都去左兩次發夢去既

96R貴
一般我都係 92 轉 94

如果搭九十二轉九十四好似用好多時間
其實旺角有沒有紅van直入西貢?

伸延閱讀
 20 12
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→ 發新話題發佈投票

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。