國泰有水準飛機餐

cpa 其實真係全球3大最佳航空 一點都冇誇大

YO !!

i will try to avoid taking CX

引用:
原帖由 Geegeeo_o 於 2010-7-8 11:16 AM 發表
佢應該係business class la!!有餐牌既~

我上次去台灣坐港龍business class...d野食都幾好食~雖然只係早餐

http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs390.snc3/23779_373097241204_609056204_4225878_ ...
CX economy class 都有 menu 架,特別係 long haul flights,唔洗大驚少怪喎~~~

樓主坐咩 class,其實好易分啫,你見佢相中 d 食物有個 "tray" 裝住,咁即係佢坐 economy class 啦~~~

如果坐 business class,d 食物唔會用 "tray" 裝住架,空姐首先會幫你 po 張枱布仔,之後會慢慢地 serve 你幾個 round 既食物,包括:appetizer, main course, dessert, cheeze plate, coffee/tea, chocolates 等等...     

講多句啦~~~ 如果以食物衡量,CX當然算係好好,但如果以整體 service 衡量,CX 唔算最好~~~   (不過小弟仍然十分喜歡 CX business lounge,不論係 HK 或其他國家既 airports,裡面真係幾舒服!)

花花公子@花花世界

i still like singapore airlines

國泰航空的飛機餐水準一般而己,當你搭多幾次,每次都對住國泰千篇一律,又咸又難食的機餐,加上服務麻麻,你就會改口.

引用:
原帖由 triciachan 於 2010-7-9 07:40 AM 發表
i still like singapore airlines

Give me 5~~~

花花公子@花花世界

引用:
原帖由 kaibutsu 於 2010-7-8 10:29 PM 發表
如果你坐過SQ, 你就會知﹐ 國泰D MEAL QUALITY 真係無得比唔上人地。D空姐質素﹐ 都無得比~ FREINDLY 好多架。
個個月我都坐1, 2 次飛機, 黑臉 sq 我都見識過...  除左件衫唔同, 兩間空姐分別不大 ~

meal 都係一時時 ~

要 frendly 就 ana 或 jal 啦...

長途機我都坐cx, 里數差唔多可以飛一次台北 ~

引用:
原帖由 SHATINYAU 於 2010-7-9 09:05 AM 發表
國泰航空的飛機餐水準一般而己,當你搭多幾次,每次都對住國泰千篇一律,又咸又難食的機餐,加上服務麻麻,你就會改口.
唔會成日搭家姐
物以稀為貴,飛機餐真係好少食得到,對上一次係兩年前

Cathay Pacific's Business Class menu is even better.  They give you a lot more food.  If you fly a lot, I would recommend you join their Macro Palo Club membership.  For US$50.00, your membership is lifetime as long as you fly enough each year to renew.  You have a better chance of getting an upgrade to business class as a member.

Very nice

總版規
[一] 嚴禁宣傳,連結其他論壇/討論區或商業網頁

[fly]><[/fly]
倉仔:
sold #704
sold #719

甘正啊,好羡慕啊!!!

回覆 9# 的帖子

我有一次食兩個

比樓主搞到我都想坐一次飛機
(生平未坐過)

咪諗住再爆我account

個餐咁豐富嘅.....

又幾正喎...........

伸延閱讀
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→ 發新話題發佈投票

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。