香港人可以在台灣買屋嗎 ? 手續會唔會好繁複呢 ?

香港人可以在台灣買屋嗎 ? 手續會唔會好繁複呢 ? E-mail 此主題給朋友

唔知呢度有冇師兄師姐有冇試過係台灣置業呢 ?

時間像乳溝, 硬是要擠的話, 總是會有的, 機會像陽具, 緊緊握住的話, 一定會越來越大

going to

2388 @ 14.66666666666666666666666666666666666666 x 3K
3988 @ 2.95 x 20K
11 @ 108 x .5K
5 @ 80 x .8K

50% GO GO MAN

沒有國民身分證或居留證在台灣買屋很難,除非你辦投資移民。

引用:
原帖由 khfung222 於 2010-7-13 12:53 發表
沒有國民身分證或居留證在台灣買屋很難,除非你辦投資移民
yes, $ solve problem
under 10 million NT will do the job

2388 @ 14.66666666666666666666666666666666666666 x 3K

引用:
原帖由 easport 於 2010-7-13 01:33 PM 發表

yes, $ solve problem
under 10 million NT will do the job
即係買百零萬台幣的屋仔用黎渡假AND出租可以嗎 ?

時間像乳溝, 硬是要擠的話, 總是會有的, 機會像陽具, 緊緊握住的話, 一定會越來越大

未買過的在亂嗡.

自用定炒?
炒就唔一定答你, 費事累你.

引用:
原帖由 P-Ma 於 2010-7-13 06:24 PM 發表
未買過的在亂嗡.

自用定炒?
炒就唔一定答你, 費事累你.
上永慶網睇到啲係淡水既屋仔百零萬台仔, 諗住用來渡假 & 出租用, 唔會炒啦, 又唔係豪宅, 炒風濕咩

引用:
原帖由 小青俠 於 2010-7-13 18:25 發表

上永慶網睇到啲係淡水既屋仔百零萬台仔, 諗住用來渡假 & 出租用, 唔會炒啦, 又唔係豪宅, 炒風濕咩
yes, im thinking about the same thing for short time vacation/ daily rental
around 4-5 million NT
you can have a brand new near 360-720 sq ft (10-20 Ping) property right at that area

for more info. you better talk to the international bank like hsbc,citi, standard chartered in taipei....
they can help you

如果係娶個台妹做老婆....就或者得....
詳情問冷心啦!

大鄉里橫濱道東搞搞震2014
http://www.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=22972069

引用:
原帖由 ms818 於 2010-7-13 11:01 PM 發表
如果係娶個台妹做老婆....就或者得....
詳情問冷心啦!
嘩....
師姐, 唔好咁燒埋黎....

做投資移民都可以買樓
唔一定要娶個台灣妹既....

用狂草寫雲門  用蜂炮築一座城

台北市新旅店名單 [Updated: 7 Sep 2014]

引用:
原帖由 c0ldheart 於 2010-7-13 11:42 PM 發表

嘩....
師姐, 唔好咁燒埋黎....

做投資移民都可以買樓
唔一定要娶個台灣妹既....
我只係睇中啲百零萬台幣的屋仔, 應該唔夠資格移民掛~~~~

引用:
原帖由 小青俠 於 2010-7-14 09:24 AM 發表

我只係睇中啲百零萬台幣的屋仔, 應該唔夠資格移民掛~~~~
所以我認為娶台妹更可行……haha~

http://www.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=22972069

引用:
原帖由 ms818 於 2010-7-14 09:41 AM 發表

所以我認為娶台妹更可行……haha~

我又唔靚仔, 又唔落台灣啲DISCO, 咩途徑識到台灣妹~~~仲可以去到談婚論嫁呢~~~~嗚嗚

回覆 11# 的帖子

投資移民資格要台幣5M定存一年
我估計就算買樓都應該差唔多
所以台幣百零萬應該唔得喇....

用狂草寫雲門  用蜂炮築一座城

台北市新旅店名單 [Updated: 7 Sep 2014]

引用:
原帖由 小青俠 於 2010-7-14 09:45 AM 發表

我又唔靚仔, 又唔落台灣啲DISCO, 咩途徑識到台灣妹~~~仲可以去到談婚論嫁呢~~~~嗚嗚
好品格既台妹唔會去夜店,唔靚仔都可以娶得美人歸既!
都係個句:你不如請教下冷心兄出咩殺著啦!佢係過來人嘛~~

伸延閱讀
 51 1234
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→ 發新話題發佈投票

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。