養和醫院- 護士學校登記護士學生 招生 !

養和醫院- 護士學校登記護士學生 招生 ! E-mail 此主題給朋友

登記護士學生              [Printable Format 列印模式]

• 入學日期:2010年 10月 4日
  • 入學資格︰高級程度(A Level)會考成績
                        包括一科AL兩科AS及格

香港中學會考成績五科及格包括中、英、數,
                        中國及英國語文(Syllabus B)在「D」/「3」等或以上
                        生物、化學、物理其中一科必須及格
  • 年  齡︰十八歲或以上
  • 授課語言︰以中文為主
  • 受訓課程為期兩年,免繳付學費,每月有生活津貼
  • 完成本院兩年培訓並獲香港護士管理局之登記護士資格、經院方評核品學優異者,可有機會申請免息貸款及資助修讀註冊護士課程
  • 報名手續:填寫申請表 ( 按此下載 ) 或 本院地面大堂詢問處索取/交回表格

連同︰履歷、學歷、推薦書/工作證明書等文件副本、付上回郵及姓名、地址之信封

寄回︰香港跑馬地山村道2號 養和醫院
                                    李樹培院一期十一樓
                                    護士學校收
                                   (信封面註明︰申請登記護士學生)
  • 截止日期︰2010年8月13日下午五時正 (郵遞者以郵戳為準)
  • 未能依照以上報名手續者,恕不回覆

寄出申請表格一個月內未獲回覆者,則申請不被接納

* 已向香港學術及資歷評審局申請成為高級文憑(登記護士-普通科)課程
                                          (申辦事宜正在進行中)

網址 : http://www.hksh.com/job.htm

其實,EN 高級文憑同文憑除左個名高級左有咩分別???
升左呢wor~依家英文都要D~及要AL wor~終於名正言順打埋出來

而家唔收中5,,,poor

中要1科al合格及 2科as

都係差一科就入到大學.
咁點解唔retake,..............

回覆 5# 的帖子

係啦~有機HA既 RN都入到,唔洗入你個en啦......!!!!!

引用:
原帖由 0935610 於 2010-7-27 03:25 PM 發表
係啦~有機HA既 RN都入到,唔洗入你個en啦......!!!!!
係lo

-_-........ 唔符合要求

引用:
原帖由 戀` 於 2010-7-27 04:45 PM 發表
-_-........ 唔符合要求
估佢唔到..竟然提高要求...
諗住..填下表都無機會

引用:
原帖由 KOKO_1991 於 2010-7-27 05:00 PM 發表

諗住..填下表都無機會
要求仲高過RN... @@

引用:
原帖由 o小之o 於 2010-7-27 07:06 PM 發表

咪囉!
我心諗極唔明如果我有咁既學歷既話
點解仲要報佢!??!

引用:
原帖由 o小之o 於 2010-7-27 07:06 PM 發表

唔知會唔會無人報,,之後降底要求呢

報左先算

引用:
原帖由 KOKO_1991 於 2010-7-27 05:00 PM 發表

諗住..填下表都無機會
痴線架

引用:
原帖由 KOKO_1991 於 2010-7-27 07:32 PM 發表

唔知會唔會無人報,,之後降底要求呢
應該唔會=_____=

伸延閱讀
 66 12345
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→ 發新話題發佈投票

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。