女仔到台北必買的東西......

女仔到台北必買的東西...... E-mail 此主題給朋友

HELLO,大家好呢!!
我大約八月中到會去台北玩..
但成日聽日女仔講去台灣買化妝品/護膚品/功能內衣好抵..平過HK好多.
我自己都好想買呀!

我想問下咁多位去過台灣玩過既女仔...
有冇咩好介紹..例如:某品牌既護膚品...矯型brabra...等等??
仲有係邊到有得買呀!??

唔該幫幫手喔!!  Thanks!

上payeasy啦~~有女人我最大d產品,,又可以訂左之後去711pay~~好方便,又平,我都買左$6xx

引用:
原帖由 oh_mygodd 於 2010-8-5 03:42 PM 發表
上payeasy啦~~有女人我最大d產品,,又可以訂左之後去711pay~~好方便,又平,我都買左$6xx
我老婆大人都有訂,去旅店附近間七仔取貨!

公主李假睫毛: 台北南京市151號-恆志美容
廣源良: 菜瓜水, 綠豆洗顏素, 綠豆"意"仁粉-光南大批發
majolica majorca彩妝: 光南大批發

必到:光南大批發,寶雅,康是美,屈臣士
買台灣牌子護膚品,日本牌子開架化妝品護膚品都平過香港架!

咁高雄/墾丁地方呢?

媽咪幫我改名叫檬檬~3/7/2007~
公公婆婆叫我做曚曚~佳因我個樣又真係幾曚下~
佢地話媽咪"邊有人會幫自己個仔改個咁鬼蠢既名架!!~
檬檬 =>曚曚 =>蠢 =>笨~
話我蠢~我不知幾醒目~百厭到爹地都怕左我~成日激到佢扎扎跳~
但我好怕佢果招...空中飛狗~

買DR WU.保濕的SERUM.人地話好正

還有西門町的美華泰.很好逛的!推薦

引用:
原帖由 oh_mygodd 於 2010-8-5 03:42 PM 發表
多謝哂你既介紹喔!! ^^  好多野睇呢!!
但我想問...係咪要係hk俾左錢先...然後去到台北711拎貨呀?
網入面標價係台幣咖可??

引用:
原帖由 CHERRYlittle 於 2010-8-5 04:00 PM 發表
公主李假睫毛: 台北南京市151號-恆志美容
廣源良: 菜瓜水, 綠豆洗顏素, 綠豆"意"仁粉-光南大批發
majolica majorca彩妝: 光南大批發
thanks!! ^^  我已經寫低地址...準備去光南血拼了  哈

引用:
你有冇試過係payeasy 買brabra or bikini喔?    好似好靚咁,唔知質料點樣呢!?

引用:
原帖由 chamomile 於 2010-8-5 07:28 PM 發表
必到:光南大批發,寶雅,康是美,屈臣士
買台灣牌子護膚品,日本牌子開架化妝品護膚品都平過香港架!
廣源良..我的美麗日記  我都試過...但用左效果一般

仲有咩台灣牌子 and日本牌子呀!? 介紹d俾我呀..唔該哂!

引用:
原帖由 ellaemily 於 2010-8-5 08:19 PM 發表
咁高雄/墾丁地方呢?
我都想知喔!!  我8月中都將會去呢?!

你幾時去呀!?

引用:
原帖由 shaonkat 於 2010-8-5 10:27 PM 發表
買DR WU.保濕的SERUM.人地話好正
好少聽e個牌子呢! 貴唔貴咖??
你有冇試過呀??          如果用得好,又係醫學品牌, $2xx-$33x,我都可以接受呀!
因為預算去台灣都唔想太大洗費!!  

引用:
原帖由 shaonkat 於 2010-8-5 10:28 PM 發表
還有西門町的美華泰.很好逛的!推薦
謝謝!  我都應該去會逛逛..

伸延閱讀
 47 1234
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→ 發新話題發佈投票

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。