註冊 登錄
用戶名 密碼

26 12
發新話題發佈投票

雪花秀, innisfree, 護膚品

雪花秀, innisfree, 護膚品 E-mail 此主題給朋友

請問這兩個牌子是否首爾樂天超市有得賣. 請問有沒有人知雪花秀是否這裡最優惠了? 還有inisfree未用過, 但好似幾多人推介, 請問有甚麼好用的? 還有沒有甚它牌子的皇牌推介.

insisfree 我用了紅酒去死皮個隻好似無物料到唔好用.

雪花秀最抵應該係樂天免稅店唔係樂天超市

我自己好鍾意用innisfree, olive oil 系列好出名, 但比較適合冬天較乾燥時候用
我用緊mineral bb cream, 我覺得好好, 不過唔知仲有無, 因為佢地成日轉貨
薰衣草sleeping pack 都唔錯

引用:
原帖由 mm9873 於 2010-8-10 09:39 AM 發表
請問這兩個牌子是否首爾樂天超市有得賣. 請問有沒有人知雪花秀是否這裡最優惠了? 還有inisfree未用過, 但好似幾多人推介, 請問有甚麼好用的? 還有沒有甚它牌子的皇牌推介.
我最近買左正條line ge skincare for winter用。
未用所い未知好吾好用。
距d野係天然、無化学成份、応該吾会対
皮膚有乜野傷害。

樂天超市有Innisfree, Skinfood & The Face Shop
個人認為買呢3個牌子最好係呢度買
因為有得加埋晒一齊搞退稅(包括超市內的食物等)&都算多Sample

引用:
原帖由 julikjh 於 2010-8-10 10:27 AM 發表
雪花秀最抵應該係樂天免稅店唔係樂天超市

我自己好鍾意用innisfree, olive oil 系列好出名, 但比較適合冬天較乾燥時候用
我用緊mineral bb cream, 我覺得好好, 不過唔知仲有無, 因為佢地成日轉貨
薰衣草sleepin ...
唔好意思, 我未去過韓國. 請問樂天免稅店是在那兒? 我都聽聞olive條line好用, 有人說hand cream又平又好用. 我好鍾意薫衣草味

引用:
原帖由 偌遙 於 2010-8-10 01:09 PM 發表
樂天超市有Innisfree, Skinfood & The Face Shop
個人認為買呢3個牌子最好係呢度買
因為有得加埋晒一齊搞退稅(包括超市內的食物等)&都算多Sample
好似要3000以上才可退稅, 請問是否可以將單據加埋一齊退稅?

引用:
原帖由 mm9873 於 2010-8-10 02:32 PM 發表

唔好意思, 我未去過韓國. 請問樂天免稅店是在那兒? 我都聽聞olive條line好用, 有人說hand cream又平又好用. 我好鍾意薫衣草味
明洞樂天百貨同蠶室站(即樂天世界)既樂天百貨都有, 再唔係係機場裡頭買都得, 不過我聽人講樂天百貨既免稅店用白金卡既discount會多過機場

引用:
原帖由 mm9873 於 2010-8-10 02:34 PM 發表

好似要3000以上才可退稅, 請問是否可以將單據加埋一齊退稅?
係30000won, 如果係超市可以加埋一齊, 我記得之前有人貼過稅率... 找到了 ^^

30000-49999w    退1500w
50000-74999w    退3500w
75000-99999w    退5000w
100000-124999w 退6000w
125000-149999w 退7500w
150000-174999w 退9000w
175000-199999w 退10000w
200000-224999w 退12000w

引用:
原帖由 mm9873 於 2010-8-10 02:34 PM 發表

嗯....30000以上就可以退稅
我係首爾站果間買既

引用:
原帖由 julikjh 於 2010-8-10 02:36 PM 發表

明洞樂天百貨同蠶室站(即樂天世界)既樂天百貨都有, 再唔係係機場裡頭買都得, 不過我聽人講樂天百貨既免稅店用白金卡既discount會多過機場
Where is the 明洞樂天百貨?  Thanks.

我2月份張單仲係度有無得退架

引用:
原帖由 dream_email 於 2010-8-10 05:54 PM 發表
Where is the 明洞樂天百貨?  Thanks.
地圖來自韓國觀光公社網站:

請問innisfree
會平hk幾多呢
一半 or 2/3價錢

引用:
原帖由 sisisis 於 2010-8-11 04:21 PM 發表
請問innisfree
會平hk幾多呢
一半 or 2/3價錢
innisfree 香港已經有專門店啦咩

伸延閱讀
 26 12
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→ 發新話題發佈投票

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。