少女時代VS東方神起3人,日本「一本橋」

引用:
原帖由 jaissy 於 2010-8-14 02:32 AM 發表

其實唔只左三俾佢整死...
右二都係嫁!!!
佢地兩個目前都係雜誌,雜誌,再雜誌....
一個都還好少少.
有舞台劇.
另外個個就真係
學你話濟.都俾左唔少資源落去.(雖然係佢地自己俾錢去培訓 ...
即係...
沈昌珉佢廿一碎仔
係雜誌度都話::可以再忙D
我個心真係唔舒服到一個點......

以為右二留係SM有好日子過GE人真係大錯特錯
現家右二真真正正成為模特隊..恭喜哂

東方神起,你們永遠都是我的驕傲,從不分左三右二
DOOM DA DA DIVI DA DA

引用:
原帖由 jo-ana 於 2010-8-14 02:35 AM 發表

即係...
沈昌珉佢廿一碎仔

model
唉...對SM真係無言!!
真係有必要做到咁絕= =
我再無言.
左三你想整死佢地.我無野好講.
但就連選擇留低既.你都要整死埋.
我再次無言...
表面上你還右二是自己人..
有得去SM TOWN.
但得個幾首...佢地既夢想係唱歌
你竟然淨係俾D MODEL JOB 佢地
我再三無言!!!

SM....我服了你!

사랑해~ MY 동방신기 비스트 카라 !

引用:
原帖由 jaissy 於 2010-8-14 02:42 AM 發表

model
唉...對SM真係無言!!
真係有必要做到咁絕= =
我再無言.
左三你想整死佢地.我無野好講.
但就連選擇留低既.你都要整死埋.
我再次無言...
表面上你還右二是自己人.. ...
SM 絕都預左
只係冇諗過右二GE結局係預期GE差.....................

引用:
原帖由 jo-ana 於 2010-8-14 02:44 AM 發表

SM 絕都預左
只係冇諗過右二GE結局係預期GE差.....................
我真係好想知右二有沒有後悔沒跟左三走(不過應該都無嫁喇)
右二又沒有做了什麼事...
為什麼好似做到要雪藏他們XD

引用:
原帖由 jaissy 於 2010-8-14 02:48 AM 發表

我真係好想知右二有沒有後悔沒跟左三走(不過應該都無嫁喇)
右二又沒有做了什麼事...
為什麼好似做到要雪藏他們XD
呀!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
煩!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
真係唔知
總之到最後五個人都唔好後悔咁就得.............

SM係咁GALA
你冇錢=冇利用價值=冇必要去養你......................

引用:
原帖由 jo-ana 於 2010-8-14 02:50 AM 發表

呀!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
煩!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
真係唔知
總之到最後五個人都唔好後悔咁就得.............

SM係咁GALA
你冇錢=冇利用價值=冇必要去養你......................
你說得沒錯..
沒有後悔便行了!!!

你唔俾JOB佢地.
梗係沒得賺錢啦.無價值啦!!!
基本上sm係唔相信佢地!!!!
唔信佢地真心留低...( 我覺得炸)

引用:
原帖由 jaissy 於 2010-8-14 02:54 AM 發表

你說得沒錯..
沒有後悔便行了!!!

你唔俾JOB佢地.
梗係沒得賺錢啦.無價值啦!!!
基本上sm係唔相信佢地!!!!
唔信佢地真心留低...( 我覺得炸)
其實唔好話我話
神起一散.SM真係搵少好多
仲要走左撈得最風生水起GE三個....
坦白講.允浩 同 餅餅 人氣係韓國又唔夠米秀黎
係日本又金在中玩哂.................(不喜者勿插)
單靠浩餅根本好難玩落去..........

引用:
原帖由 jo-ana 於 2010-8-14 02:57 AM 發表

其實唔好話我話
神起一散.SM真係搵少好多
仲要走左撈得最風生水起GE三個....
坦白講.允浩 同 餅餅 人氣係韓國又唔夠米秀黎
係日本又金在中玩哂.................(不喜者勿插)
單靠浩餅根本好難玩落去...... ...
所以基本係佢既損失...
不過浩餅都有市場既.
但SM唔俾機會佢地.
真係....
無人叫佢唔肯讓步.
最後咪搞到咁囉= =
SM係識捧紅人.
但唔識處理對待藝人既態度
所以咪一個走完又一個囉.
有機會走就真係要走~
庚少真係識做人XD

其實好彩三隻係日本有人氣
唔唱韓文可以唱日文
睇下當年H.O.T解散之後JTL完全被封殺
真係好驚會重演係神起身上
SM唔整死佢地
點殺一儆百
以後個個捧紅左就話要打官司佢仲得了?
希望神起五隻都撐住
唔好向惡勢力低頭!!!!

講返正題
呢個比較真係
除左係同公司之外
同埋CD都係要錢買之外
完全唔能夠將兩團聯想埋一齊.......

個名係咪好正呢
我唔係唔知
我只係知解散 而家剩返3人
睇到你地講 話sm唔要佢地?
佢地人氣咁高 差唔多男團最高 什麼排行都頭幾名
有人可以說明一下嗎???

引用:
原帖由 jo-ana 於 2010-8-14 02:35 AM 發表

即係...
沈昌珉佢廿一碎仔

但係神起唔係因為工作量太多頂唔順先告sm ga咩..........
而加又話可以忙d

多嘴一問,其實之前話三子不滿合約條文,有無人知條文有咩唔合理,我都火滾左好耐,浩餅肯留底算sm夠運啦,日本公司都話五子仲好有市場,浩餅根本可以過檔。仲有呀sm又要浩餅同中秀米斷絕來往,之前浩浩都會係中中既face book 度留下言嫁。。宜家無啦。。見到都心酸

引用:
原帖由 jaissy 於 2010-8-14 03:05 AM 發表

所以基本係佢既損失...
不過浩餅都有市場既.
但SM唔俾機會佢地.
真係....
無人叫佢唔肯讓步.
最後咪搞到咁囉= =
SM係識捧紅人.
但唔識處理對待藝人既態度
所以咪一個走完又一個囉.
有機會走就真係要走~
...
其實真係不得不佩服
SM係投放資源同捧人真係有一手
你不論係邊個範疇.
你總會見到一,兩個SM人GE存在

但同樣地.
佢地點對藝人/EVEN 米飯班主---FANS GE態度真係....有少少無言
其實左三都岩唔哂.
畢竟份合約係佢地自己簽
但係SM有冇諗過...
自己一隊隊捧紅過GE組合相繼咁走.唔多唔少佢自己可能都有問題
引用:
原帖由 sophinefish 於 2010-8-14 03:55 AM 發表
其實好彩三隻係日本有人氣
唔唱韓文可以唱日文
睇下當年H.O.T解散之後JTL完全被封殺
真係好驚會重演係神起身上
SM唔整死佢地
點殺一儆百
以後個個捧紅左就話要打官司佢仲得了?
希望神起五隻都撐住
唔好向惡勢 ...
所以咪話對少時唔多FAIR
搵一隊日本市場仲陌生GE女團撼JYJ..
個腦都唔知諗乜0,0
引用:
原帖由 logologo 於 2010-8-14 09:03 AM 發表
個名係咪好正呢
我唔係唔知
我只係知解散 而家剩返3人
睇到你地講 話sm唔要佢地?
佢地人氣咁高 差唔多男團最高 什麼排行都頭幾名
有人可以說明一下嗎???
PS:: 未解散(雖然重組都無乜望 )
SM唔要佢地...我想知你GE''佢地"係指邊個!? 左三 / 右二
引用:
原帖由 yeung^^ 於 2010-8-14 11:25 AM 發表
但係神起唔係因為工作量太多頂唔順先告sm ga咩..........
而加又話可以忙d
告SM個三個係左三(在中,俊秀,有天)..留係SM GE 係右二(允浩,昌珉)
話想多D野做GE係昌珉................
引用:
原帖由 綠色型仔 於 2010-8-14 11:38 AM 發表
多嘴一問,其實之前話三子不滿合約條文,有無人知條文有咩唔合理,我都火滾左好耐,浩餅肯留底算sm夠運啦,日本公司都話五子仲好有市場,浩餅根本可以過檔。仲有呀sm又要浩餅同中秀米斷絕來往,之前浩浩都會係中中既 ...
有好多方面,EG: 工作時間,休息時間,收入分配,合約過長等...
五子其實真係仲好有MARKET.如果唔係AVEX唔使一個月平均幫佢地出一隻碟咁滯
而且AVEX 70% 收入都係靠神起
不過...在中,允浩有FACEBOOK

引用:
原帖由 jo-ana 於 2010-8-14 12:32 PM 發表

其實真係不得不佩服
SM係投放資源同捧人真係有一手
你不論係邊個範疇.
你總會見到一,兩個SM人GE存在

但同樣地.
佢地點對藝人/EVEN 米飯班主---FANS GE態度真係....有少少無言
其實左三都岩唔哂.
畢竟份 ...
五子都有fb。。不過搵唔到真正暴力王既fb

引用:
原帖由 綠色型仔 於 2010-8-14 12:40 PM 發表

五子都有fb。。不過搵唔到真正暴力王既fb

介唔介意PM俾我

伸延閱讀
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→ 發新話題發佈投票

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。