如何放棄狗隻好辦法?

如何放棄狗隻好辦法? E-mail 此主題給朋友

隻狗成日瀨屎又食屎,想揾個地方放生!想係d西貢區d郊野公園放!
打咗晶片點先可以起回晶片,跟唔到?

i love hongkong

引用:
原帖由 lochiho 於 2010-8-16 12:46 PM 發表
隻狗成日瀨屎又食屎,想揾個地方放生!想係d西貢區d郊野公園放!
Can you get a dog trainer to help ?

引用:
原帖由 lochiho 於 2010-8-16 12:46 PM 發表
你諗都唔好諗呀.一定會搵得返你.
你隻咩狗來ga?放生ge話 = 推隻狗去死.
試下上網俾人領養啦...
你唔好領養費ge話..好易有人收養佢ge

ARE U HUMAN ,FXXX

回覆 1# 的帖子

妳真不知所謂....人黎架妳?????

引用:
原帖由 keykey901 於 2010-8-16 01:23 PM 發表
妳真不知所謂....人黎架妳?????
SUPPORT U

你有無人性架?
食屎可能係佢腸胃唔好,食物未完全吸收,還有味道,所以食返。

無可能起返張晶片,除非你剪左佢舊肉,而且好似幾深,粒晶片咁細,有無起到你都睇唔到啦,勸你咪咁做,諗起都覺得極殘忍。
點解你唔打晶片前諗清楚?

宜家掉張相上網,睇下有無人肯要啦。

這種根本不是人, 連狗都不如 !

現在對他說什麼都冇用的,

看看他的態度便清楚, 根本不負責任!

相信他不會有什麼成就.

現在只是為狗狗的生命不值.

郊野公園係一個唔錯既地方呀~
俾幾個建議地點你呀!!

- 昂平360~ 果度多遊客, 又有僧侶, 好多時都有充足既野食俾D小狗的

你放生時要留意四周圍有冇人WOR, 一陣俾人捉到你就唔好啦, 最好係夜晚人少少既山頭上放生最好啦

西貢就好放生, 因為果頭好多野狗而且都好惡, 放係果度等死

但.....
你其實真係因為咁少既事而放生唔要隻狗?

引用:
原帖由 delpialan10 於 2010-8-16 01:47 PM 發表

郊野公園係一個唔錯既地方呀~
俾幾個建議地點你呀!!

- 昂平360~ 果度多遊客, 又有僧侶, 好多時都有充足既野食俾D小狗的

你放生時要留意四周圍有冇人WOR, 一陣俾人捉到你就唔好啦, 最好係夜晚人 ...
如果佢真係話比你知佢因為咁小事咁放生左佢,之後去你d建議地點到放生就大禍

點可以話唔要就唔要佢架...當初買佢番來既時候無諗過既咩...你養得小狗就要養佢一生...唔可以不負責任..

引用:
養狗五用腦, 話養就養, 話掉就掉, 你都好折墮下.

窮鬼娶老婆, 全香港大陸婆, 大陸喱, go away.

到你老左, 又瀨屎時, 你家人先放你在老人院, 姑娘俾你瀨出黎d屎你食  然後你家人來接你出去, 帶你上廣州, 收埋你身分證回鄉証, 掉你係街!

咁我又支持樓主喎, 可能佢個邊唔比養狗, 咁放生好過食左佢丫
頭先見到個post D人大叫公屋唔比養狗, 我都叫D狗主走去放生啦, 無謂留丫, 反正政府唔要我地收養D狗, 咪一隻二隻劏哂去lor, 萬幾隻狗啫, 香港地只有有錢老先有公德先至有權養狗, 窮人食屎啦, 仲養咩狗丫

引用:
原帖由 ppkk2007 於 2010-8-16 02:32 PM 發表
咁我又支持樓主喎, 可能佢個邊唔比養狗, 咁放生好過食左佢丫
頭先見到個post D人大叫公屋唔比養狗, 我都叫D狗主走去放生啦, 無謂留丫, 反正政府唔要我地收養D狗, 咪一隻二隻劏哂去lor, 萬幾隻狗啫, 香 ...
師兄可能係好大怨氣...
但都唔好攞D無姑既狗狗出氣呀....

伸延閱讀
 16 12
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→ 發新話題發佈投票

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。