註冊 登入

[其他] 電影片名發問區

本主題由 mhmimi 於 2017-9-26 12:59 PM 加入精華

電影片名發問區 E-mail 此主題給朋友

引用:
本人發現此版近日多了許多關於發問電影片名的帖子,
為了令大家更方便,所以本人開設了這個帖子
不論新舊,中西都可以
希望此帖可以幫助大家

by henry_9305

回覆 引用 TOP

[問]一套唔記得左名既電影

套電影都係聽人講,依家想睇
詳細劇情我唔知,只係知
套電影裡面,d人一生出就植入張電腦晶片入腦,生前眼見所有野會save,死後搵人剪輯成電影播放。
淨係知咁多-3-,謝謝幫助

回覆 引用 TOP

[問]一套唔記得左名既電影

The Final Cut

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 henry_9305 於 2010-8-19 04:38 PM 發表

The Final Cut
套野其實影評點架?
最簡單的foxy都無,套野差既話費時哂時間都心機搵

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 明年聽日 於 2010-8-20 05:29 AM 發表

套野其實影評點架?
最簡單的foxy都無,套野差既話費時哂時間都心機搵
好似都幾兩極化,有人話好睇,有人就話悶到7彩

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Jxxxy 於 2010-8-20 07:50 PM 發表

今日見到有人睇左套戲,戲入面講有班求生上左隻大船,但發生左D事得反女角,後尾女主角見到唱盤走去play歌,之後時間replay佢見到自己之前上船,即已經有二個自己,佢好似有個仔死左,戲尾佢有返到自己屋企,想問下尼套戲叫咩 ...
triangle ?
http://www.imdb.com/title/tt1187064/

回覆 引用 TOP

套戲好記得係1998年 , 納粹片 (即係德國片)
女主角紅頭髮
開頭話女主角接到佢男朋友電話求救
佢男友話係地鐵車廂到唔見o左袋錢 跟著比個乞衣汁o左
好似話要20分鐘內嘔翻袋錢比佢老大 唔係就溶o左佢
之後女主角不斷咁跑喔跑,類似蝴蝶效應咁想改變命運

想問o下有冇人知道片名?

You don't konw how long I've waited for you. Kristen
Katy Perry - Long Shot ζ We Are The People - Empire Of The Sun

回覆 引用 TOP

想知一套戲, 係我經過boardway賣電視果陣播的~~
播果個係tralier黎..西片黎
個場景係好多機械人,跟住影到街上面好多人暈低左
類似科幻片
個男主角好大隻好似光光地頭,唔知係咪die hard 4果條友
之後個戲名係單一個英文字,其中兩隻字母都係r 姐係" xxxxrrxxxxx"咁..
好想搵到呢套係咩戲,唔該有心人help下!!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 W糖W糖W 於 2010-8-21 01:39 AM 發表

想知一套戲, 係我經過boardway賣電視果陣播的~~
播果個係tralier黎..西片黎
個場景係好多機械人,跟住影到街上面好多人暈低左
類似科幻片
個男主角好大隻好似光光地頭,唔知係咪die hard 4果條友
之後個戲名係單一個英文字,其中兩隻字母都係r 姐係" xxxxrrxxxxx"咁..
好想搵到呢套係咩戲,唔該有心人help下!!
surrogates
http://www.imdb.com/title/tt0986263/

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 LYagamiLight 於 2010-8-20 09:15 PM 發表

套戲好記得係1998年 , 納粹片 (即係德國片)
女主角紅頭髮
開頭話女主角接到佢男朋友電話求救
佢男友話係地鐵車廂到唔見o左袋錢 跟著比個乞衣汁o左
好似話要20分鐘內嘔翻袋錢比佢老大 唔係就溶o左佢
之後女主角不 ...
Run Lola Run ?
http://www.imdb.com/title/tt0130827/

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 davidsamtom 於 2010-8-21 09:52 AM 發表

Run Lola Run ?
http://www.imdb.com/title/tt0130827/
3Q ^^

You don't konw how long I've waited for you. Kristen
Katy Perry - Long Shot ζ We Are The People - Empire Of The Sun

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 davidsamtom 於 2010-8-21 08:22 AM 發表

surrogates
http://www.imdb.com/title/tt0986263/
唔該哂!係呢套

熱門搜尋: 證婚 粉底 wedding 西裝訂造 結婚對戒

回覆 引用 TOP

各位C LINF~有冇D小小喊多多趣既電影睇呀~

我想知有邊幾套係好睇既~最重要係真係好笑同埋有小小喊~感激感激

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。