速遞食物到台灣

速遞食物到台灣 E-mail 此主題給朋友

因為男友快生日啦~
我想寄D野食比佢...唔知用順豐得唔得呢?

引用:
原帖由 Cherry∼* 於 2010-11-12 01:16 AM 發表
因為男友快生日啦~
我想寄D野食比佢...唔知用順豐得唔得呢?
你最好打去問一問......不過 d CS 實話唔得

我聽日有貨經順豐出大陸,等我問下收件個靚仔先

hp h2210 --> hp rw 6828 --> asus p535 --> garmin asus m10 + samsung I9000

乜野食物先?
唔係乜都寄得架喎....

用狂草寫雲門  用蜂炮築一座城

台北市新旅店名單 [Updated: 21 Jul 2014]

引用:
原帖由 單眼佬涼茶 於 2010-11-12 01:46 AM 發表

你最好打去問一問......不過 d CS 實話唔得

我聽日有貨經順豐出大陸,等我問下收件個靚仔先
麻煩晒

引用:
原帖由 c0ldheart 於 2010-11-12 01:51 AM 發表
乜野食物先?
唔係乜都寄得架喎....
我諗住親手整朱古力/曲奇餅送比佢~

回覆 5# 的帖子

冇肉類既應該冇問題
我試過用DHL寄1盒月餅去外家
收費約HK$2XX
(純粹俾你參考下)

台北市新旅店名單 [Updated: 21 Jul 2014]

引用:
原帖由 c0ldheart 於 2010-11-12 11:00 AM 發表
冇肉類既應該冇問題
我試過用DHL寄1盒月餅去外家
收費約HK$2XX
(純粹俾你參考下)
運費仲貴過盒餅喎

引用:
原帖由 Cherry∼* 於 2010-11-12 10:38 AM 發表

我諗住親手整朱古力/曲奇餅送比佢~
朱古力唔驚溶?

回覆 7# 的帖子

係呀....
但係節日寄野去外家....
再貴都要做... =.=

不過係舊年既事咯
宜家我有同事個個月都返去
今年中秋托佢帶月餅返去再用黑貓Courier去外家
費用只係NT$120..... @.@

引用:
原帖由 c0ldheart 於 2010-11-12 11:59 AM 發表
係呀....
但係節日寄野去外家....
再貴都要做... =.=

不過係舊年既事咯
宜家我有同事個個月都返去
今年中秋托佢帶月餅返去再用黑貓Courier去外家
費用只係NT$120..... @.@
唔係話月餅唔可以入境??

引用:
原帖由 yuki_0106 於 2010-11-12 11:44 AM 發表
朱古力唔驚溶?
應該冇咁快溶掛...哈哈~

我今年中秋見台灣既頂好有得賣美心月餅啦WO....

引用:
原帖由 Cherry∼* 於 2010-11-12 10:37 AM 發表

麻煩晒
問左個收件哥哥仔啦

佢話食物唔好寄過台灣,果邊清關麻煩,食物係唔俾入口

反之佢話台灣寄返黎,唔係液體、藥物,都可以寄返香港,鳳梨酥、太陽餅等都冇問題

有 D 人寄減肥藥,當健康食品寄,又過到骨

hp h2210 --> hp rw 6828 --> asus p535 --> garmin asus m10 + samsung I9000

引用:
原帖由 阿祺 於 2010-11-12 10:30 PM 發表
我今年中秋見台灣既頂好有得賣美心月餅啦WO....
唔出奇呀, 話晒同一集團.....

台灣有用資料,盡在台灣版置頂 Post
麻煩各位先睇置頂 Post

自由行做功課係自己責任,謝絕伸手黨!

伸延閱讀
 34 123
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→ 發新話題發佈投票

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。