海運大廈停車場

海運大廈停車場 E-mail 此主題給朋友

海運大廈停車場

邊個上到露天停車場??

5號上唔上到?

thanks

嘉禾港威戲院果條路入左去之後轉左,直去到尾果個,就可以轉轉轉,上露天停車場~
唔知幾多號~
但係老遠就已經見到轉轉轉~
入口只有一個~
廣東道頭就係嘉禾港威戲院~中港城o係隔離
就是這個入口↓
http://maps.google.com.hk/?ie=UT ... p=12,237.24,,0,7.67

One entrance next to Hong Kong hotel on Cantoon RD

$20/hr...

引用:
原帖由 littlehin 於 2010-12-6 03:29 PM 發表
嘉禾港威戲院果條路入左去之後轉左,直去到尾果個,就可以轉轉轉,上露天停車場~
唔知幾多號~
入口只有一個~
就是這個入口↓
http://maps.goo ...
衰鬼又解釋得好鬼正好易明

引用:
原帖由 benyan 於 2010-12-6 03:45 PM 發表

衰鬼又解釋得好鬼正好易明
每次去尖咀,如果去海港城一定泊呢個....
車位多,又有景...仲要知道一定會買野,所以實free parking....
但如果唔去海港城,只係行金馬倫道果頭,即係唔入海防道就泊中間道....
夜泊7點開始,50蚊....前晚先去完,仲影埋收費表做reference
如有需要,我可以post上黎比大家參考
另外一提,夜晚晚飯時候,或其他明知多人既時間,最好唔好介意,上多幾層,愈上得高就愈多位之餘,
升降機係會有落冇上,你中間唔可以上去,只可以落去....
除非咁o岩有人上黎,o係你果層開門,
所以你o係中間幾層,正常係唔會有位比你入lift
我前晚泊6樓,入到lift,4樓已經入唔到

引用:
原帖由 littlehin 於 2010-12-6 03:29 PM 發表
唔知幾多號~
入口只有一個~
就是這個入口↓
係廣東道可以直入唔洗咁複雜

引用:
原帖由 ting182 於 2010-12-6 04:11 PM 發表

係廣東道可以直入唔洗咁複雜
廣東道多車.....會塞....入面條路好難會塞.....仲唔駛停燈....
只係要過2個好矮既駁....
基本上無視佢都得-.-....
但你個方法都可行既....
睇樓主自己鐘意點行啦....
我個方法就可以睇晒3個場有冇位....

引用:
唔知幾多號~
入口只有一個~
就是這個入口↓
thanks ching 解釋得好清楚

其實我上海港城個map
見到佢有好多個停車場
但係有d唔知邊道入口
好似1號同2號咁。。

引用:
原帖由 lais 於 2010-12-6 03:32 PM 發表
One entrance next to Hong Kong hotel on Cantoon RD
Thanks

引用:
原帖由 viewview 於 2010-12-6 05:53 PM 發表

thanks ching 解釋得好清楚

其實我上海港城個map
見到佢有好多個停車場
但係有d唔知邊道入口
好似1號同2號咁。。
你o係我講果個位入就會見到晒....

引用:
原帖由 littlehin 於 2010-12-6 04:04 PM 發表

每次去尖咀,如果去海港城一定泊呢個....
車位多,又有景...仲要知道一定會買野,所以實free parking....
但如果唔去海港城,只係行金馬倫道果頭,即係唔入海防道就泊中間道....
夜泊7點開始,50蚊....前晚先去完,仲影 ...
Thanks ching
我未泊過中間道停車場
想問下假日多唔多人,意思係會唔會多人到要係出面排隊等入去
同埋夜泊7點開始50蚊,係咪7點打後去到12點都係50?
thanks

引用:
原帖由 littlehin 於 2010-12-6 06:03 PM 發表

你o係我講果個位入就會見到晒....
thanks

引用:
原帖由 littlehin 於 2010-12-6 04:14 PM 發表

廣東道多車.....會塞....入面條路好難會塞.....仲唔駛停燈....
只係要過2個好矮既駁....
基本上無視佢都得-.-....
但你個方法都可行既....
睇樓主自己鐘意點行啦....
我個方法就可以睇晒3個場有冇位....
我都覺出面廣東道個入口會塞
而且好多人

尖沙咀SOGO下面的停車場都係一個選擇,去超市買少少嘢就有Park車優惠.

記得係酒店個頭入.

伸延閱讀
 39 123
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→ 發新話題發佈投票

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。