想打botox...有冇sis知邊個醫生手勢好價錢又抵~~~

想打botox...有冇sis知邊個醫生手勢好價錢又抵~~~ E-mail 此主題給朋友

想去打Botox好耐la...
本來想去DR.PXX或者變XD打...
但係佢地都系sell我3個月打一次要打夠6次而且一次要成4XXX蚊...
話咁様先可以keep得耐~

但係我聽人講都係6-9個月先打一次,而且keep一直都會係V面...
唔知sis知唔知有邊個醫生手勢好,價錢又抵....>_<"

回覆 1# 的帖子

冇人理我呀...

一般BOTOX既效果大約6個月, 耐既可能係8-9個月.

但係因為有人為左減低成本去賺取更加多金錢, 會將BOTOX既藥水溝到好稀(但你係唔會知)
**一樽BOTOX有100 unit, 一般standard使用
(eg.皺紋)
係會加2.5ml既生理鹽水, 打瘦面最多都係加4ml鹽水.
如果加多d鹽水, 咪可以打多幾針, 一樽藥可以做多幾個客, 效果可能得2-5個月不等
**將貨就價, 所以千祈唔好因為價錢平而做
引用:
原帖由 Jellyfish_BB 於 2010-12-24 12:27 AM 發表
冇人理我呀...

SEE UR PM BOX

你知唔知自己係唔係岩打botox架先?如果你面係脂肪既話,打左冇用架啵,可能需要抽脂先做到你想要既效果的

係呀,樓上既sis講得岩呀~
我今日都帶左個fd去打,我打左篇blog
入去睇下啦,希望幫到你
http://hk.myblog.yahoo.com/missfebruary217/article?mid=29

引用:
原帖由 soapdog 於 2010-12-24 06:51 PM 發表
係呀,樓上既sis講得岩呀~
我今日都帶左個fd去打,我打左篇blog
入去睇下啦,希望幫到你
http://hk.myblog.yahoo.com/missfebruary217/article?mid=29
打左幾$ 呢?

喜歡週圍去既..飛鳥

我都有d興趣打 我塊成廿歲都仲包包臉 仲要包得好緊要呀
我諗淨係得botox幫到我
我都比較過dr.prx 同 變d 依兩間
但好似dr.prx好少少 專業d有保證
同埋佢有個xmas promote 搞到我好想試下做
拯救包包臉!!

你有無睇過依個??
http://www.drreborn.com/greengill/landing.php?r=fanspageCHR(t999)

我塊面係肌肉來ga...

我想搵醫生診所打,
唔想去D美容院打呀...
感覺上註冊醫生會專業D,
唔會淨係為賺錢減少每次既份量係咁叫你兩三個月打一次~
所以好想問下有冇sis有相熟既醫生介紹...

我之前打過啊..不過都係去Dpro打架咋,,因為佢有大大個阿嬌代言喎,,點都唔會唔得既~
哈..不過我係打肌肉腳架!! 打完都好快見效XD

最好都係搵番醫學美容啦,專業d嘛。你可以考慮下Collagen+,呢間係醫學美容中心黎。我叫過好多friend去試,因為我之前就係去呢度打botox,覺得佢地ok的。

引用:
原帖由 mssmeard 於 2010-12-25 01:47 AM 發表
我都有d興趣打 我塊成廿歲都仲包包臉 仲要包得好緊要呀
我諗淨係得botox幫到我
我都比較過dr.prx 同 變d 依兩間
但好似dr.prx好少少 專業d有保證
同埋佢有個xmas promote 搞到我好想試下做
拯救包包臉!!

...
咁你塊面係肌肉定係脂肪黎架?你自己check左未??

引用:
原帖由 Jellyfish_BB 於 2010-12-25 05:27 AM 發表
我想搵醫生診所打,
唔想去D美容院打呀...
感覺上註冊醫生會專業D,
唔會淨係為賺錢減少每次既份量係咁叫你兩三個月打一次~
所以好想問下有冇sis有相熟既醫生介紹...
醫學美容中心 果d都係要由註冊醫生幫你打架wo,其實我覺得分別不大,不過當然要搵間信得過既啦
p.s 講真  醫生診所又係要搵錢 醫學美容又係要搵錢 大家都係望住同一個 錢 字做人 ,真係唔多覺搵診所打就會安全d(個人意見,不喜勿插 XD)

引用:
原帖由 claydoll 於 2010-12-28 04:35 PM 發表
最好都係搵番醫學美容啦,專業d嘛。你可以考慮下Collagen+,呢間係醫學美容中心黎。我叫過好多friend去試,因為我之前就係去呢度打botox,覺得佢地ok的。
我有auntie做激光都係去呢間,佢地係幾好架,又會識follow up,唔會馬馬虎虎。

伸延閱讀
 24 12
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→ 發新話題發佈投票

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。