註冊 登錄
用戶名 密碼

發新話題發佈投票

(新消息!#68,#72)淘寶丁玲集運"受害人"專區

引用:
原帖由 Matatabi 於 2011-1-20 04:30 PM 發表
我用EMS擔心緊放唔放假=3=
雖然顯示係發左貨
但去EMS睇又話無=3=
我情願佢未發,叫佢順風比番我算啦!
一係我地組團上廣洲拎!
我今個星期6去travel  e+要重新係香港買過晒d野啦
anyway 你地組團唔該係下個星期6 到時預埋我丫
唉 如果真係要上去先拎得返d野 不如叫佢最好心將我地d貨放埋一堆
我地call順風去拎返晒再分裝啦
or有無sis有朋友係廣州
好心可以幫我call個托運又好 速遞又好 拎返晒d野

引用:
原帖由 Matatabi 於 2011-1-20 04:30 PM 發表
我用EMS擔心緊放唔放假=3=
雖然顯示係發左貨
但去EMS睇又話無=3=
我情願佢未發,叫佢順風比番我算啦!
一係我地組團上廣洲拎!
打電話問seller 截唔截到個courrier啦~ 少一樣損失都係好

d人話震多佢2野就會應你喎..
http://beta.beautyexchange.com.h ... 7163fd7c7dc6b0ca271
我d貨未齊 所以震黎都冇用 有冇sis試下..
我又有搵波仔(同丁玲一齊住既另一間集運公司),佢都系冇覆我..應該真系好忙,,

或者我地可以好似vicky sis所講咁

打電話同丁玲講將我地咁多個D貨group曬一齊然後用順豐寄,寧願比貴少少郵費~~~

有無sis都想咁做?

引用:
原帖由 maybe 於 2011-1-20 04:48 PM 發表
d人話震多佢2野就會應你喎..
http://beta.beautyexchange.com.hk/forums/viewthread.php?tid=421139&extra=page%3D1&page=2&sid=8u4C1X&eigsessid=6932dc9d2345c7163fd7c7dc6b0ca271
我d貨未齊 所以震黎都冇用 有冇 ...
我用網頁版無d個function~ 我淨係知道我由佢仲有開機無人聽打到佢關埋機都無人理
所以震同唔震我估無乜分別

引用:
原帖由 ramuramut 於 2011-1-20 05:00 PM 發表
或者我地可以好似vicky sis咁,打電話同丁玲講將我地咁多個D貨group曬一齊然後用順豐寄,寧願比貴少少郵費~~~

有無sis都想咁做?
預我一個, 但最衰我下個week唔係香港, ~
anyway 如果你地有好心人咁做預埋個位比我

死LA, 原來已經發生到咁LA

引用:
原帖由 ramuramut 於 2011-1-20 17:00 發表
或者我地可以好似vicky sis所講咁

打電話同丁玲講將我地咁多個D貨group曬一齊然後用順豐寄,寧願比貴少少郵費~~~

有無sis都想咁做?
我今朝打左俾佢啦...唔係丁玲本人聽...係一個叫李波o既人聽...我同佢解釋左我d貨真係好急...咁佢都答應我會今日幫我寄...由今朝等到而加....佢終於幫我磅左重....但係咪今日寄就真係唔知......

佢同我講而加一開旺旺就有2,3百人旺佢...佢根本睇唔哂....佢幫緊執單....個point係佢要知道你d貨已經ready佢就會去執齊佢...而有一種情況就係...物流信息顯示有人簽收左...可能都仲係向物流公司果度....並未真正去左丁玲度...我個case就係咁...所以佢今日要先去物流公司拎返我其中一件貨..之後先可以同其他貨一齊寄....呢點我之前都唔知....

佢地....我諗真係太多單....做唔切...所以如果大家可以迫到佢group哂d貨...咁佢本身就會同你發埋貨....問題係而加根本聯絡唔到佢地.....頭先我再打俾佢....已經熄機....都唔知想點...

唔怪得我D貨次次都係姓李簽收啦!
原來丁玲係同波仔同住!
好心佢地做唔晒D單就唔好接甘多啦=3=
又要接,接完又做唔到...
通常我買野前都會同佢down聲,要送貨去佢度OK唔OK
佢又話OK,先放心送比佢
唉,信錯人...
我幫媽媽訂左好多年貨,希望新年前收到啦=3=

引用:
原帖由 Krabi 於 2011-1-20 07:50 PM 發表

我今朝打左俾佢啦...唔係丁玲本人聽...係一個叫李波o既人聽...我同佢解釋左我d貨真係好急...咁佢都答應我會今日幫我寄...由今朝等到而加....佢終於幫我磅左重....但係咪今日寄就真係唔知......

佢同我講而加一 ...
多謝sis講返比我地聽個情況系點: )

佢自動答覆都改左:
[自动回复]亲们,我都有看到你们的留言的,不是我不回,实在太多人要查件发货的,回不过来啊!请理解下吧,我会在放假前发完亲要发的货哦!!!!

我諗佢應該真系會幫曬我地發貨先放假既!!!

引用:
原帖由 Krabi 於 2011-1-20 07:50 PM 發表

佢同我講而加一 ...
唔該你AR!!!!!!!!!!!!!!

BIG NEWS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

我已經穩到丁玲,佢終於都覆左我!!!

佢仲幫我磅埋重,我餘額吾夠佢都幫我寄左先

sis快D留言比佢!最好打電話過去穩佢,同佢講佢會好快手幫你

特別系vicky,我都想你可以有個happy tour!

大家加油!!!!!

引用:
原帖由 ramuramut 於 2011-1-20 08:06 PM 發表
BIG NEWS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

我已經穩到丁玲,佢終於都覆左我!!!

佢仲幫我磅埋重,我餘額吾夠佢都幫我寄左先

sis快D留言比佢!最好打電話過去穩佢,同佢講佢會好快手幫你

尤其系vi ...
good !!!!!! 我還有一件貨未到>"<

引用:
原帖由 winnie0927hk 於 2011-1-20 08:11 PM 發表

good !!!!!! 我還有一件貨未到>"
咁你仲有無貨係丁玲到?@@

其實我真係覺得好奇怪..我去睇返佢個信用評價.....點解到而加...佢果d評價都仲係咁好....我唔明...但我一定會俾我o係taxbao第一個差評佢....向果度買野咁耐...都未試過搞到咁煩咁擔心....而且佢都唔係真係特別平....計過只係同順風差40-50.....但就搞到咁煩....而後都真係唔會再用佢....

返而之前o係親子睇到有個SZ cherry...佢要charge $5一件...但因為我成日上去...又可以順便拎返黎.....咁計仲平.......幫襯佢幾次.....都OK...以後我情願用返順風/cherry 都唔會再用呢個丁玲

伸延閱讀
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→ 發新話題發佈投票

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。