台灣天氣及機票問題!

台灣天氣及機票問題! E-mail 此主題給朋友

台灣4月天氣會差嗎?
4月機票會吾會貴??
咩酒店好住又抵又乾淨??
THX!!!

引用:
原帖由 KIKI_LUVU 於 2011-2-8 05:20 PM 發表
台灣4月天氣會差嗎?
4月機票會吾會貴??
THX!!!   
嘩,點答你?
1. 天氣既野,你去問個天!( 自己去呢到睇記錄 http://www.cwb.gov.tw/ )
2. 機票平貴,要睇政局、經濟?
* 覺得機票幾錢先叫平?想用幾 $、住咩級數酒店?

機票月頭月尾都會有差,同埋你酒店幾多錢先叫抵???

引用:
原帖由 epc 於 2011-2-8 05:31 PM 發表

嘩,點答你?
1. 天氣既野,你去問個天!( 自己去呢到睇記錄 http://www.cwb.gov.tw/ )
2. 機票平貴,要睇政局、經濟?
* 覺得機票幾錢先叫平?想用幾 $、住咩級數酒店?

1. 我開得POST就系想問熟台灣0既人...問到個天..我就吾洗開POST!
2. 我0既意思系有冇0的酒店好介紹....我詞不達意..SORRY!

anyway THANKS!

引用:
原帖由 cwk315 於 2011-2-8 05:34 PM 發表
機票月頭月尾都會有差,同埋你酒店幾多錢先叫抵???

其實想知有咩酒店好介紹...因為我睇精華個0的都系08-09年..
thanks..其實諗住酒店機票2,500...吾知4月會吾會貴0的ja!!

我估4月會再貴d喇...始終旺季
我下個月都會去台北 你都可以試下book 新驛(西門店)
因為佢上年9月先開 應該好新淨 自己上官網book會平d
我機票book左eva 一個人大概2600
你去試下自己book 都唔會貴

4月真係好難講~~
台灣成日落雨陰天,我建議你去之前預計陰天多過太陽~~
如果去到陽光普照的話,自己個心會舒服D...

引用:
原帖由 KIKI_LUVU 於 2011-2-8 05:43 PM 發表

1. 我開得POST就系想問熟台灣0既人...問到個天..我就吾洗開POST!
2. 我0既意思系有冇0的酒店好介紹....我詞不達意..SORRY!

anyway THANKS!
對台灣有幾熟,甚至住係台灣,都無可能預測到天氣情況,都要靠中央氣象局

台灣有用資料,盡在台灣版置頂 Post
麻煩各位先睇置頂 Post

自由行做功課係自己責任,謝絕伸手黨!

4月台灣天氣應該唔會係最差
起碼唔係打風季節,最多都係落雨
至於機票方面
復活節果陣一定係比較貴的

我買左4月機票喇~~落埋訂俾台北d日租套房喇~~~而家狂睇遊記+天書~~~希望到時可以去返1:4...even我可能係妄想=.=""""
我買gei日子係4月21-4月25呀~~~~諗住4月21夜晚去~~~反正放工去~or請1,2個鐘假~~好過紅日第一日咁趕咁迫嘛~~唔知我有無諗錯呢~~
不過機票我買左華航~1月尾買有paypal promote~~用左$2500~~我自己覺得好抵~~0個時以為要成$3500架~~你知啦~~遊行團成日hold晒d位~~好鬼衰~~諗住唔去架~~有一日pat pat痕再check多次變返平少少~~加埋有promotion~~即買~~~
我訂左寶x客棧呀~~睇d人評論不錯~~試下啦唯有~~4晚用左nt$6000~位置係西門町捷運站3分鐘路程~~到時返黎報告俾大家知好唔好住啦~~~
最希望到時天氣可以好dd啦~~~~~~
大家快d一齊交流啦~~~~

其實要兌最好而家就兌定,睇怕短期內港紙有跌無升。
到時個RATE可能連3.5都無啦-__-"

回覆 11# 的帖子

係唔係真咖CHING
我好驚喎咁

都無得驚,當做定心理準備啦
我上年十月去台灣講緊兌3.8(ATM),而家嘛……哈哈。

天氣

引用:
原帖由 KIKI_LUVU 於 2011-2-8 05:20 PM 發表
台灣4月天氣會差嗎?
4月機票會吾會貴??
THX!!!   
春天的天氣  就似繼母的心情  可能早上出日  下午下雨
今天短衣  明天毛衣

回覆 10# 的帖子

paypal promote~~用左$2500?~~包左稅未?
依家仲有冇咩promotion?

伸延閱讀
 40 123
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→ 發新話題發佈投票

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。