邊間保險公司做新牌會平d?

引用:
原帖由 kimpang 於 2011-2-20 11:49 PM 發表

如果有保險公司$8000受我玩
我都ok~~
我既底線係under$10,000
Ching有冇保險公司介紹?
阿師兄,個問題重點唔係三保幾錢呀,係個墊底費幾錢呀!墊底費9萬,就算三保係一千,我都一定唔買唔出!9萬呀,出事上黎你真係要真金白銀即比呀老大!點解你諗野咁固執架?!唉!

再補充多句﹕9萬知唔知代表咩呀?代表一架兩架甚至可能三架二手車既總價錢呀!即係咩呀?即係保險公司明食你呀阿師兄!

蘇黎世, $69XX, 4萬墊底, 2000CC, 非跑車款, 10幾年車

引用:
原帖由 stevechau 於 2011-2-21 11:28 AM 發表

04年corolla要11,500三保, loading要90k?! 你係咪打錯咋?!
冇打錯...
三項加埋 loading要90k
保費$11,500....

引用:
原帖由 kenofstephen 於 2011-2-21 11:35 AM 發表
蘇黎世, $69XX, 4萬墊底, 2000CC, 非跑車款, 10幾年車
$69xx咁平?
你係唔夠歲唔夠牌嗎?

引用:
原帖由 stevechau 於 2011-2-21 11:28 AM 發表

04年corolla要11,500三保, loading要90k?! 你係咪打錯咋?!
你上次其中一份有部corolla
三保都係要$11,500 同我一樣

不過我唔明 點解你果次都係報22歲 一個月牌
loading係60k
但我報22歲 六個月牌
loading要90k...

樓主好似對 墊底 銀碼......一o的感覺都冇
最緊要保費夠平 @@

尊嚴是由自己去爭取的 不是由別人給予的.

引用:
原帖由 kimpang 於 2011-2-20 11:49 PM 發表

如果有保險公司$8000受我玩
我都ok~~
我既底線係under$10,000
Ching有冇保險公司介紹?
師兄如果搵到保險公司肯受你玩,可唔可以話埋比我聽係邊間公司,因為我同你一樣大,想出部swift MT1.3,但無公司肯受我玩,佢老味我以前有20% NCB &3年牌都無用!!!

真係搵唔到家人幫忙出車咩??

尊嚴是由自己去爭取的 不是由別人給予的.

引用:
原帖由 byebyebye 於 2011-2-21 08:46 PM 發表
真係搵唔到家人幫忙出車咩??
係呀
屋企得我有車牌..

我舊年21歲係 你想 板問,
三年牌,
99年路華4度門:三保$8318
89年老野mini:三保$10463
今年未得閒問…

墊底費:      
第三者財物墊底:        $25000
未夠年齡司機墊底:        $25000
未夠牌齡司機墊底:        $25000
不記名司機墊底:        $25000
(以上墊底費於索償時使用)   

我呆左一陣,
三保同架4門車差唔多錢…

引用:
原帖由 dp9256 於 2011-2-22 12:17 AM 發表
我舊年21歲係 你想 板問,
三年牌,
99年路華4度門:三保$8318
89年老野mini:三保$10463
今年未得閒問…

墊底費:      
第三者財物墊底:        $25000
未夠年齡司機墊底:        $25000
未夠牌齡司機墊 ...
你都要$75,000墊底wor..

伸延閱讀
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→ 發新話題發佈投票

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。