最憎D餐牌太複雜...

最憎D餐牌太複雜... E-mail 此主題給朋友

最憎D餐牌太複雜...

上次去高登,問下佢附近有咩好野食
去左譚仔雲南米線
佢介紹左我去譚仔,我問佢有咩特別
佢叫我試下。OK!去睇下,又唔係貴。

星期六,四五點冇乜客
諗住慢慢嘆,點知睇個餐牌好亂囉。
我睇唔明點樣叫...
最煩係乜辣乜辣佢話分十級,我諗唔到點十級法。
問佢佢又講得唔清楚。
UP左一大輪 我問點解唔可以簡單D,
餐牌整好D呢。

就算點野食的餐牌,又係寫得太複雜,
唔通真係研究一大輪先叫野食咩。

我覺得有D食店真係諗諗下,
將餐牌化複為簡,清晰、易明、快先得!唔好一味靚靚靚,卻不實際!

之後算!求其話中辣(已聽唔明佢有幾多級辣,解釋一大輪)。
之後等野食。好彩D食物都算係咁啦!

埋單四十幾。

中竦OK!但係湯太多了...;唔使咁多的 搞到我D炸醬唔見晒
湖南土匪雞翼,呢個幾好,肉質夠嫩。

做人其實很簡單

1st.

土匪雞翼, 正。

What most people call hell, he calls home
http://www.youtube.com/watch?v=qt_sO-PCSHE

Prepare for Glory
http://www.youtube.com/watch?v=Kc2wo1dGL7o

譚仔三哥好食d

佢地d 炸醬唔多仲意。  唔明點解会排晒隊...

The Buddha, the Christ had never claimed divinity, it was the disciple who, by his worship, gave divinity to the teacher.

引用:
原帖由 jacky6303 於 2011-3-1 11:07 AM 發表
譚仔三哥好食d
元洲街店係三哥 LABEL
其實樓主係咪第一次去譚仔, 講真佢已經唔係複雜..... 同埋下次你可以試吓炸醬分上, 好好多
你由頭到尾講嗰個 "佢" 係邊個呢? 同一個人?

佢分幾多級都係叫唔辣, 少辣, 中辣, 大辣同勁辣架喇

卒於2009年3月16日

湖南土匪雞翼未試過!M日試鴷

未去呢間食

引用:
原帖由 客過 於 2011-3-1 01:01 PM 發表
佢分幾多級都係叫唔辣, 少辣, 中辣, 大辣同勁辣架喇
佢同我 講乜分十級..我問佢係咪1-10
佢又話唔係-_
'
'個店員講到好亂
因我冇時間慢慢睇 所以聽到煩
覺得點解搞得咁亂先  -_-

做人其實很簡單

佢辣都好似分3種
湖辣 麻辣 仲有好似酸辣..

之後我問佢係咪每種辣都有分10級
佢話唔係每種辣分的級數又唔同...

我聽唔明
卒之求其湖辣(因麻辣我唔LIKE)+中辣....佢又竟然冇再問我!

所以先覺得煩..

不過D食物係掂的!!

做人其實很簡單

相信樓主係第一次去譚仔.其實只有小辣先分10級, 啱一D想食辣但唔受得太辣人士點的....

炸漿下次叫佢地分開上, 好食好多..

引用:
原帖由 lomond 於 2011-3-1 05:39 PM 發表
相信樓主係第一次去譚仔.其實只有小辣先分10級, 啱一D想食辣但唔受得太辣人士點的....

炸漿下次叫佢地分開上, 好食好多..
係呀呢間係我去高登
打畀深水步住的朋友叫佢介紹有咩好野食
才第一次去...

不過我有時真係憎D寫得不清晰的餐牌....

做人其實很簡單

土匪雞翼 <--- 真係好好食

12/ 芬蘭+塔林+斯德哥爾摩, 沙巴, 關西, 關島, 台北
13/ 東歐, 曼谷, 沙巴, 清邁, 沖縄
14/ 北海道雪際, 沙巴, 華欣, 東京, 冰島+奧斯陸, 台中
15/ 首爾, 關西, 九州..

都唔算太複雜

引用:
原帖由 siukin_mok 於 2011-3-1 09:04 AM 發表
最憎D餐牌太複雜...

上次去高登,問下佢附近有咩好野食
去左譚仔雲南米線
佢介紹左我去譚仔,我問佢有咩特別
佢叫我試下。OK!去睇下,又唔係貴。

星期六,四五點冇乜客
諗住慢慢嘆,點知睇個餐牌好亂囉 ...
譚仔都叫COMPLEX????
佢個度好似冇咩好選咁濟GA LA

來來去去都係個幾樣

伸延閱讀
 34 123
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→ 發新話題發佈投票

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。