註冊 登錄

最憎D餐牌太複雜...

最憎D餐牌太複雜... E-mail 此主題給朋友

最憎D餐牌太複雜...

上次去高登,問下佢附近有咩好野食
去左譚仔雲南米線
佢介紹左我去譚仔,我問佢有咩特別
佢叫我試下。OK!去睇下,又唔係貴。

星期六,四五點冇乜客
諗住慢慢嘆,點知睇個餐牌好亂囉。
我睇唔明點樣叫...
最煩係乜辣乜辣佢話分十級,我諗唔到點十級法。
問佢佢又講得唔清楚。
UP左一大輪 我問點解唔可以簡單D,
餐牌整好D呢。

就算點野食的餐牌,又係寫得太複雜,
唔通真係研究一大輪先叫野食咩。

我覺得有D食店真係諗諗下,
將餐牌化複為簡,清晰、易明、快先得!唔好一味靚靚靚,卻不實際!

之後算!求其話中辣(已聽唔明佢有幾多級辣,解釋一大輪)。
之後等野食。好彩D食物都算係咁啦!

埋單四十幾。

中竦OK!但係湯太多了...;唔使咁多的 搞到我D炸醬唔見晒
湖南土匪雞翼,呢個幾好,肉質夠嫩。

做人其實很簡單

回覆 引用 TOP

1st.

土匪雞翼, 正。
What most people call hell, he calls home
http://www.youtube.com/watch?v=qt_sO-PCSHE

Prepare for Glory
http://www.youtube.com/watch?v=Kc2wo1dGL7o

回覆 引用 TOP

譚仔三哥好食d

回覆 引用 TOP

佢地d 炸醬唔多仲意。  唔明點解会排晒隊...

The Buddha, the Christ had never claimed divinity, it was the disciple who, by his worship, gave divinity to the teacher.

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 jacky6303 於 2011-3-1 11:07 AM 發表
譚仔三哥好食d
元洲街店係三哥 LABEL
其實樓主係咪第一次去譚仔, 講真佢已經唔係複雜..... 同埋下次你可以試吓炸醬分上, 好好多
你由頭到尾講嗰個 "佢" 係邊個呢? 同一個人?

熱門搜尋: 投資 借貸 醫療保險 家居保險 信用卡優惠

回覆 引用 TOP

佢分幾多級都係叫唔辣, 少辣, 中辣, 大辣同勁辣架喇

卒於2009年3月16日

回覆 引用 TOP

湖南土匪雞翼未試過!M日試鴷

回覆 引用 TOP

未去呢間食

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 客過 於 2011-3-1 01:01 PM 發表
佢分幾多級都係叫唔辣, 少辣, 中辣, 大辣同勁辣架喇
佢同我 講乜分十級..我問佢係咪1-10
佢又話唔係-_
'
'個店員講到好亂
因我冇時間慢慢睇 所以聽到煩
覺得點解搞得咁亂先  -_-

熱門搜尋: 初生嬰兒 懷孕須知 maternity DHA
做人其實很簡單

回覆 引用 TOP

佢辣都好似分3種
湖辣 麻辣 仲有好似酸辣..

之後我問佢係咪每種辣都有分10級
佢話唔係每種辣分的級數又唔同...

我聽唔明
卒之求其湖辣(因麻辣我唔LIKE)+中辣....佢又竟然冇再問我!

所以先覺得煩..

不過D食物係掂的!!

做人其實很簡單

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 lomond 於 2011-3-1 05:39 PM 發表
相信樓主係第一次去譚仔.其實只有小辣先分10級, 啱一D想食辣但唔受得太辣人士點的....

炸漿下次叫佢地分開上, 好食好多..
係呀呢間係我去高登
打畀深水步住的朋友叫佢介紹有咩好野食
才第一次去...

不過我有時真係憎D寫得不清晰的餐牌....
做人其實很簡單

回覆 引用 TOP

土匪雞翼 <--- 真係好好食

12/芬蘭.塔林.斯德哥爾摩, 沙巴, 關西, 關島, 台北
13/東歐, 曼谷, 沙巴, 清邁, 沖縄
14/北海道, 沙巴, 華欣, 東京, 冰島.奧斯陸, 台中
15/首爾, 關西, 九州, 波蘭, 金邊
16/北海道, 山陰.山陽, 九州.山口, 鹿兒島, 靜岡
17/華欣, 南東北, 北海道, 台南

回覆 引用 TOP

都唔算太複雜

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 siukin_mok 於 2011-3-1 09:04 AM 發表
最憎D餐牌太複雜...

上次去高登,問下佢附近有咩好野食
去左譚仔雲南米線
佢介紹左我去譚仔,我問佢有咩特別
佢叫我試下。OK!去睇下,又唔係貴。

星期六,四五點冇乜客
諗住慢慢嘆,點知睇個餐牌好亂囉 ...
譚仔都叫COMPLEX????
佢個度好似冇咩好選咁濟GA LA

來來去去都係個幾樣

回覆 引用 TOP

伸延閱讀
 34 123
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]
發新話題發佈投票

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。