達美旅遊 - 美食之旅3天團(返咗黎喇 !!!)

引用:
原帖由 currypuff 於 2011-3-19 06:13 PM 發表
各位師兄 / 師姐大家好 !

我原本4月8號出發的大阪賞櫻之旅被迫要取消喇....... 因為唔想浪費咗我地嘅假期, 所以想轉去近近地嘅3天團, 聽聞達美係冇指定購物點, 而且係網 ...
擔定凳仔霸頭位

其實現時的[達美旅遊],雖然團隊有質素,但已經加了價,導致收費偏貴,是否值得跟隨,閣下尊便.

我當然有參加過,早一兩年前,差不多每月都跟隨,但從今年到現在,由於加價太勁,很多朋友覺得貴,沒有繼續參加支持,轉向其他旅行社,我也是由他們,轉移到新開的旅行社,質素雖然時好時差,但比達美,便宜很多.現正繼續找尋平靚正的旅行社.

引用:
原帖由 currypuff 於 2011-3-19 06:13 PM 發表
各位師兄 / 師姐大家好 !

我原本4月8號出發的大阪賞櫻之旅被迫要取消喇....... 因為唔想浪費W我地N假期, 所以想轉去近近地N3天團, 聽聞達美係冇指定購物點, 而且係網 ...
跟乜鬼團呀,叫龍生攪番個美食自駕遊仲好啦

引用:
原帖由 currypuff 於 2011-3-19 09:15 PM 發表
[quote]原帖由 movan206 於 2011-3-19 09:07 PM 發表

我已經問W龍哥喇.....佢話清明要請假, 復活節又要同你地去自駕遊.....邊度仲有假期呀 ? 不如你搞啦 ...
跟我d團想差都難  

清明吳係假期咩?咁都要請假 咁得意N

一於跟佢返鄉下,食盡佢鄉下N美食

Carry,收到你的pm

因為我每年假期都安排在3月/9月,所以未能跟你同遊絲路

至於你想去肇慶定惠州,可以俾些少意見

惠州係工業城市,景點欠奉(只有惠州西湖),做團多數都係去河源睇萬綠湖/從化沈溫泉,而住惠州,上年有間惠州洲際酒店開幕,算係洲際最豪華的一間酒店

肇慶有七星岩,多數會搭周邊幾個景點,前幾年開了一間自封7星級的奧威斯酒店 (有個笑話指而家無領隊導遊夠膽話幾俾星級)

引用:
原帖由 currypuff 於 2011-3-19 06:59 PM 發表

歡迎歡迎 !!!!   我都希望明年可以同你地一齊去旅行, 順便跟你學影相嘛......學費可唔可以收平啲呀 ?
我個絲路之旅可能會提前到今年6月尾去.......呢次日本真係好慘......我仲去日本旅行&# ...
你出到聲嘅話,唔收你學費點話 今年冇假喇,睇來要下次先可以同你去旅行咯

引用:
原帖由 currypuff 於 2011-3-20 08:38 AM 發表

Hi Euroteam,

多謝你意見 ! 3月或9月呀 ? ok, 明年同你夾下先, 我去年都係放9月,去咗中歐 + 東歐 ~
我昨晚見冇乜人覆我嘅post所以自己上網search多啲資料, 竟然俾我搵到有人 ...
Carry,

到時同你夾下,明年應該都係大陸或亞洲,歐洲/澳洲預計2013-14年去

惠州、肇慶兩個城市的景點的確係差o的,以前好似見你講過想去潮汕,
不妨考慮去廈門+土樓+潮汕,但要多一日(4天團)

Tour code : XNT-04-BE   Price : HKD1588

第1天  漳州
行程:
關口集合→汕尾→午餐→林百欣國際會展中心廣場→汕頭新八景之一的汕頭海濱長廊→海濱公園→人民廣場→(車程約2.5小時)漳州(素有"花果之鄉"的美稱)→百花村賞花(這堛嵼E面積七公頃,花卉品種近千類,花、樹、盆景等多達80多萬株,產品暢銷國內10多個省市及港澳地區)→晚餐

第2天  廈門
行程:
酒店內享用早餐→(車程約1.5小時)南靖縣城→裕昌樓(東歪西斜的獨特建築給這座土樓增加了不少神秘的色彩)→午餐→田螺坑土樓群[四菜一湯](土樓群由1座方樓“步雲樓”、3座圓樓“和昌樓”、“振昌樓”、“瑞雲樓”和1座橢圓形樓“文昌樓”組成,給人強烈的觀賞衝擊,令人歎為觀止)→(車程約3小時)廈門市→晚餐→客人可自由夜遊當地夜市,自費品嚐當地小食

第3天  汕頭
行程:
酒店內享用早餐→遊覽海上花園之稱的鼓浪嶼→遠眺日光岩→遊覽島上名勝風光:環境優美的淑莊花園→“鋼琴之島”上的鋼琴博物館→午餐→車遊黃金海岸→環島彩色公路,遠眺臺灣小金門→著名的千年古刹南普陀寺→胡堣s炮台→(車程約3.5小時)汕頭→晚餐

第4天  深圳關口
行程:
酒店內享用早餐→暢遊潮州母親河韓江(包乘坐觀光船)→包乘潮州特有的“人力黃包車”(包一次)遊覽國內最大型的百年牌坊街→外觀湘子橋→午餐→深圳→皇崗/羅湖

當然個行程有好有唔好,好就係個團可以去2省4個城市(1個世界遺產名錄),唔好就係整個行程坐車的時間接近1日(大約17hrs)

伸延閱讀
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→ 發新話題發佈投票

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。