一個女仔去首爾 , 有無好民宿介紹 ..

引用:
原帖由 藍草 於 2011-4-9 07:01 AM 發表
係.. 上次去台北  係咁食小食.. 因為食量唔多.
今次會帶個盒去食唔晒可以袋走.. 再慢慢食.
一個人去唔洗就人.. 真係開心好多.

我都會BOOK 民宿.. 經濟D  一個人唔洗咁靚啦..
有上網.. 整潔就得..
唔該,我想問一下你上次一個人去台灣在那兒訂機票,酒店,總共多少錢??可不可以比資料我啊?謝謝...我也想一個人去台灣????

我上次去台北 機票係換架   同今次去korea 一樣

我就住 新驛旅店  台北車站後店  既雙人房
後店就遠少少..  因當時book 唔到前店
無記錯 4日 hk 1600蚊到
間酒店ok既 不過隔音差d

http://www.gocityinn.com/

$400 油稅 + hotel hkd 1600 到
玩左5日4晚 去左 4個夜市
淡水. 新北投,烏來, 101, 都去左
我覺得幾好玩  我唔係買好多因 用5千幾蚊

上海都有一個人玩幾日  都好玩 酒店仲平過台北hkd 350到一日 都ok架

係korea 貴d 要500-600蚊酒店..

引用:
原帖由 藍草 於 2011-4-11 08:55 AM 發表
$400 油稅 + hotel hkd 1600 到
玩左5日4晚 去左 4個夜市
淡水. 新北投,烏來, 101, 都去左
我覺得幾好玩  我唔係買好多因 用5千幾蚊

上海都有一個人玩幾日  都好玩 酒店仲平過台北hkd 350到一日 都ok架

...
上海你自遊行去邊度BOOK?
我留E-MAIL同你聊,可以嗎?

引用:
原帖由 treebb_35 於 2011-4-9 01:13 PM 發表
我都應該要一個人去韓國咖啦…自己一個去吾系問題但驚人生安全…如果有人一齊既話都好?…我應該六七月會去…有冇人一齊?我系女

一齊去啦 如果7月既話
我都有睇紅薯架

引用:
原帖由 藍草 於 2011-4-11 08:50 AM 發表
我上次去台北 機票係換架   同今次去korea 一樣

我就住 新驛旅店  台北車站後店  既雙人房
後店就遠少少..  因當時book 唔到前店
無記錯 4日 hk 1600蚊到
間酒店ok既 不過隔音差d

http://www.gocityin ...
點換機票?

回覆 22# 的帖子

is it Hostel Korea???!!

引用:
原帖由 Ed0409 於 2011-4-10 09:48 PM 發表

間野位於新設洞站 Sinseoldong subway station line number 1 or 2
閃閃書有介紹
佢o係自己個 photo gallery 樹 放左d namsan guest house既video
(雖然細細隻字寫左係name : namsan guest house, 但佢又咩事幹 ...
Is it Hostel Korea?!!!

引用:
原帖由 monsterkelly 於 2011-4-11 07:07 PM 發表

Is it Hostel Korea?!!!
名我就唔開啦......廢事比人話我唱衰佢(但其實大家都估中了...XDDD)

Hk 好似唔小人推架喎

引用:
原帖由 __彤子 於 2011-4-11 10:06 PM 發表
Hk 好似唔小人推架喎

咁佢3樓有13間房.......我睇左3間(307,309,311)住左兩間(307,311)都係咁...
咁應該係我行衰運了....

我由釜山回港的一晚與301號房我港人師兄都深有同感......衰Q過長洲D渡假屋....
位師兄重要比哂錢住足2星期......

加油呀利奧師兄......好快就到星期日你可以回港架啦

引用:
原帖由 kin1248 於 2011-4-11 06:14 PM 發表

上海你自遊行去邊度BOOK?
我留E-MAIL同你聊,可以嗎?
上海 我去priceline book  住南京飯店 舊舊地 不過都ok
坐東方去 因當時expo  酒店唔係咁多間比我選擇...
我仲好掛住d 小龍包

換機票 aisa miles 換

乙支路高爺商業公寓 (Uljiro Co-op Residence)
32 Uljiro-6Ga, Jung-Gu, 首爾市中心, 首爾, 韓國 100-196      

我想BOOK E 間 但睇d 相又好以假假地 咁...

如果 500-600 酒店我都ok

我唔想住長州 (賓館)呀

回覆 43# 的帖子

我住過western果間....
都ok~

p.s.我今次去會住ns..希望唔好好似hk咁=v=
有d淆

引用:
原帖由 植物人 於 2011-4-11 11:35 PM 發表
我住過western果間....
都ok~

p.s.我今次去會住ns..希望唔好好似hk咁=v=
有d淆
NS = 即係邊間呀..  最好有COMPUTER LA,, 唔想帶NOTEBOOK ( 得1想2 ) HAHA

伸延閱讀
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→ 發新話題發佈投票

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。