醫院文職?

醫院文職? E-mail 此主題給朋友

我好耐冇野做,之前去左勞工處登記左,咁真係有寄0的招聘工0既信俾我0既,
不過都係飲食,我就真係唔想做,因為我之前病左,宜家体力大不如前...
咁琴日勞工處又打黎問我搵到工未,咁我梗係死死地氣話未啦...
之後佢問我有冇興趣做醫院文職工作,要24小時輪更,識電腦野都ok架啦,
咁我梗係話冇問題啦,叫我下個星期去就業中心見工,
但我佢個就業中心網都冇寫有呢份工0既,不過之前都收過佢寄俾我呢份0既信..
因為佢話係幾間醫院做架...咁我唔知係咪要輪去唔同醫做文職啦...

我想問醫院0既文職會唔會好難架?同埋點先可以in得好0的等佢請我呀?
我真係好多個月搵唔到工,所以呢份工我唔會介意去做架啦...有工做已經好開心,
我唔怕辛苦架,請問各位可唔可以易0的被人請呢?
謝謝..謝謝....><!

你身體唔好? 痊癒左未呢?
健康狀況或者都會係考慮因素之一喎..

輪去幾間醫院? 應該唔會,佢或者係講緊一個聯網請人,編你去要請人既醫院部門呱
醫院入邊或者病房會幾難頂,呢度d post係咁形容,我唔知,因為我無做過病房
我係其他部門做,唔難做既,祝你早日找到工,加油

就係諗住文職,所以呢份我覺得ok,
我都希望佢請我,但24小時輪更,真係唔知到時返左會點...
不過見得成先算,我上網睇過,佢講果4間係新界西聯網黎0既...
我唔知呢0的文職係唔係做病房喎...我又冇咁諗過喎...

引用:
原帖由 nikki124 於 2011-4-21 11:32 PM 發表
不過見得成先算,我上網睇過,佢講果4間係新界西聯網黎0既...
我估除左收症室果d文職,唔係太多真係要24小時輪更,大部份都朝九晚五

都希望你得..其實比你入到去做..通常好少叫人走.
除非個阿頭痴痴地..樣樣睇唔順眼..所以可能有d部門成日轉人都未定..
所以祝你好運

引用:
原帖由 nikki124 於 2011-4-21 11:32 PM 發表
如果24 hrs 輪班. 我估係會急症室登記處 做機會大d
病房文職係唔駛當夜班架

引用:
原帖由 arsn 於 2011-4-22 01:15 AM 發表

如果24 hrs 輪班. 我估係會急症室登記處 做機會大d
病房文職係唔駛當夜班架
如果係急症室果0的係咪要應變好快果0的?即係有急症就即刻處理果0的資料0既文職呀?

引用:
原帖由 nikki124 於 2011-4-22 01:21 AM 發表

如果係急症室果0的係咪要應變好快果0的?即係有急症就即刻處理果0的資料0既文職呀?
係唔係鄐新界西聯網個個
急症室超難做,好多新人黎到做唔到一星期就走左,要記要多野,忙到唔停手,你英文ok嗎?都好多印度,巴基斯坦人

引用:
原帖由 nikki124 於 2011-4-22 01:21 AM 發表

我估... 係有人睇醫生, 就幫佢登記, 收錢呀果D
要入院,就辦理入院手續果D 囉.....
但詳細, 又或者仲有無其他O野... 就唔知喇...

入職要求就寫明要24輪,最終都係睇佢編去那個部門,女職多是95放紅的,in完請你再算啦!

伸延閱讀
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→ 發新話題發佈投票

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。