港幣對台幣對幾多?

港幣對台幣對幾多? E-mail 此主題給朋友

而家$1000港幣對台幣幾多?

引用:
原帖由 楓jay 於 2011-6-19 21:27 發表
而家$1000港幣對台幣幾多?
宜家大約1 兌3.5x
一千港幣即三千五百幾蚊台幣

點解唔去yahoo外匯度睇??
勁方便

台灣留學生+台北機車使用者,已於台北大小街道騎超過30000公里

今日係台灣機場看見1:3.57

千其千其唔好係香港d樓下兌換店兌!!
2.88都得!!?

你用銀聯提款咭禁機啦~
我12/6係高雄禁$20,000台幣, 連埋$15手續費都只係港幣$5,444
計埋手續費個rate都係3.67, 機場銀行個rate只係得3.5x~~

我都係上個禮拜6/11响高雄用atm機禁錢nt20,000, 不過係用plus 機 (唔知點解張中銀提款咭禁唔到錢 )....扣咗hkd25手續費, 個rate 係3.66... 都算係咁囉

16/6 台中機場
用 Hang Seng 提款卡
銀聯 ATM 禁$10,000台幣 = $HK 2701.46 + $15手續費
扣咗$15手續費, 個rate 係3.7017

引用:
原帖由 samuel_man_kit 於 2011-6-20 03:01 PM 發表
千其千其唔好係香港d樓下兌換店兌!!
2.88都得!!?
又o黎 1:2.88?!?!?!

唔該你睇番以下個帖啦....
要睇晒咁多篇喎..............
http://www.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=14613165&extra=&page=1

有種會員玩香討的意義是:
開分身公然侮辱其他真心分享又冇搞事的版友、
挑釁、搞事、呃分、洗版...
這種會員其實是很幼稚很可憐的。
祝他們早日尋回玩香討的意義和樂趣∼

引用:
原帖由 ncsctt 於 2011-6-20 05:25 PM 發表

http://www.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=14613165&extra=&page=1
跟佢的"計法"
今天plus atm的水位係 "2.71"
(但真實答案, plus 計埋1%手續費是3.6815)

http://www.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=+
14260441 台灣有用資料
14901606 台幣兌換發問專區
16375982 台灣入境資料
21638703 sample台北行程任你抄
記得移走"+"號

記得台灣旅前, 留意簽証同需入境所需文件.

引用:
原帖由 ncsctt 於 2011-6-20 05:25 PM 發表

我係佢地店門口問過有水牌係2.88...

引用:
原帖由 samuel_man_kit 於 2011-6-20 06:33 PM 發表

我係佢地店門口問過有水牌係2.88...
你究竟有冇睇清楚我俾你條 link 入面果堆文呢?

你又有冇睇清楚人地個水牌係用咩單位呢???????

有種會員玩香討的意義是:
開分身公然侮辱其他真心分享又冇搞事的版友、
挑釁、搞事、呃分、洗版...
這種會員其實是很幼稚很可憐的。
祝他們早日尋回玩香討的意義和樂趣∼

1:3.56
from 19/6 at taipei city airport

發現係台灣換仲多~

伸延閱讀
 32 123
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→ 發新話題發佈投票

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。