全NBA最型仔既英文名都係曬度

全NBA最型仔既英文名都係曬度 E-mail 此主題給朋友

如題。我覺得好多player個名都好有型,有D好特別(唔計實力),令人好容易記得佢地。
以下係我自己最仲億既人名排名。呢D都係近代少少。。90年代都可以Post下既。。不過打落果D就唔好啦。。太多啦。

Allen Iverson Iverson夠特別,型仔唔再講,個名又夠年輕化,加上佢既實力。
Carmelo Anthony Carmelo雖然好多人都係同名,不過用係佢身上真係好貼切。因為佢笑起上來真係好似小甜瓜咁
LeBron James LeBron比我既感覺好似NIKE 之類D名牌咁。加上呢個名好年輕化。
Kobe Bryant 呢個係超特別,唯一缺點係日文來。如果我無搞錯Kobe係神戶市既日文。
Ron Artest 如果叫一個未睇過NBA既人來評論Ron Artest呢個名比佢既感覺係點,唔知會唔會比佢感覺係硬朗同反叛呢。。因為Ron Artest and Iron Arrest
Kevin Garnett 我覺得呢2個名好順口,同埋一齊之後就覺得好型。
Dennis Rodman Rodman=洛文,中文意思上已經好型喇。
Jason Kidd 好順口,Kidd又夠特別。
Dwyane Wade 好似美國D明星名,所以入選。
Kenyon Martin 比我感覺好厄 Kenyon=狂人
Nick Van Exel 呢個係2000年中未落既前All star,云艾素。我諗唔多人會識。
Keith Van Horn 呢個同上一個差不多時間,叫云漢。好似2002年team過AI,因為好靚仔,所以都好多fans.
Gary Payton Payton都好特別下。
等等。。。唔知道其他Ching有咩補充。另外,最搞笑名係 沙沙 狐渣屎

回覆1# 的帖子

引用:
原帖由 Carmelomelo 於 2011-7-7 06:43 PM 發表 如題。我覺得好多player個名都好有型,有D好特別(唔計實力),令人好容易記得佢地。以下係我自己最仲億既人名排名。呢D都係近代少少。。90年代都可以Post下既。。不過打落果D就唔好啦。。太多啦。Allen Iverson ...
小 AI, 型

唔知有冇人會將自己中意既球星既名黎做自己既英文名呢?

回覆 3# 的帖子

我叫rondo....
jordan 都好型

引用:
原帖由 Freedom@kira 於 2011-7-7 06:49 PM 發表
唔知有冇人會將自己中意既球星既名黎做自己既英文名呢?
絕對有。。近期D新人,好似Jordan hill 果D都有嫌疑。

引用:
原帖由 mikesang 於 2011-7-7 06:48 PM 發表
小 AI, 型

我覺得Iguodala有D“橋”口

Yao Ming!!!

引用:
原帖由 ~可憐蟲*﹏* 於 2011-7-7 06:51 PM 發表
我叫rondo....
jordan 都好型
好特別wor

我真心想叫kobe 不過大咁既能力 會比人笑

引用:
原帖由 Carmelomelo 於 2011-7-7 06:52 PM 發表

絕對有。。近期D新人,好似Jordan hill 果D都有嫌疑。
i mean 球迷 即係好似我地咁

引用:
原帖由 Freedom@kira 於 2011-7-7 06:56 PM 發表

好特別wor

我真心想叫kobe 不過大咁既能力 會比人笑
咁叫bryant@@

Danny Granger
好戰隊FEEL

引用:
原帖由 ktk0808 於 2011-7-7 06:53 PM 發表
小ai

tmac

奧拉祖云

TIM hamdaway 唔識串
Tracy McGrady 我開頭都放左上去。不過考慮到Tracy and McGrady 都好多普通人用
Olajuwon 係非洲文。。哈哈係夠特別,不過唔夠型
Tim Hardaway 不如 Afernee (Penny) Hardaway

引用:
原帖由 Freedom@kira 於 2011-7-7 06:57 PM 發表

i mean 球迷 即係好似我地咁
改籃球明星名我未見過
不過我識一個人叫過自己做Maradona同Cruyff.......

引用:
原帖由 ivangundam 於 2011-7-7 06:59 PM 發表
Danny Granger
好戰隊FEEL
有首戰隊歌既歌詞真係有呢兩個英文

伸延閱讀
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→ 發新話題發佈投票

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。