最hea 最chur 既書院係???

最hea 最chur 既書院係??? E-mail 此主題給朋友

如果排..最hea同最chur....個次序係??

有無ching知呢???
(下面唔係排名..只係方便copy..有d好似仲未開的.. )^^"
    崇基
    學院
    新亞
    書院
    聯合
    書院
    逸夫
    書院
    晨興
    書院
    善衡
    書院
    敬文
    書院
    伍宜孫
    書院
    和聲
    書院

你用咩去衡量先,駛唔駛做fyp ? 多唔多學生活動 ? 定係其他方面 ?

引用:
原帖由 dc014 於 2011-7-31 11:31 PM 發表
你用咩去衡量先,駛唔駛做fyp ? 多唔多學生活動 ? 定係其他方面 ?
um...我諗chur...指好多活動要攪/玩

中文大學咁多間書院都唔會迫學生去玩去搞活動
四間舊書院活動一定比新書院豐富,如果你玩sports,院隊果d 都係無任歡迎你join 既
chur唔chur 都係睇你自己既參與程度姐

段估chur同hea係由fyp, assembly次數同埋college general education requirement去衡量掛.

引用:
原帖由 thomas2005_ok 於 2011-7-31 11:53 PM 發表
段估chur同hea係由fyp, assembly次數同埋college general education requirement去衡量掛.
YES~~

assembly 次數最多一定係CC,另外只有CC 同UC 要做FYP
另外CC 同NA 既第一年書通都要做group project,SHAW 係四書院相對較閒果間

引用:
原帖由 dc014 於 2011-8-1 12:37 AM 發表
assembly 次數最多一定係CC,另外只有CC 同UC 要做FYP
另外CC 同NA 既第一年書通都要做group project,SHAW 係四書院相對較閒果間
CC果個只係一個簡單present+一個簡單bk report, prof.們好好人的, 好易過
書通考試好多source, 考前背is ok
assembly 雖然多, 但我星期5成日都有堂, 所以無所謂

引用:
原帖由 rocky_li 於 2011-8-1 04:09 PM 發表

CC果個只係一個簡單present+一個簡單bk report, prof.們好好人的, 好易過
書通考試好多source, 考前背is ok
assembly 雖然多, 但我星期5成日都有堂, 所以無所謂
咁姐話星期5要上堂就唔去assembly都得?

hea唔hea呢樣係睇人, 唔係睇書院囉

hea人入咩書院都hea

凹( ”.3.)凹

引用:
原帖由 __hee 於 2011-8-1 06:06 PM 發表
咁姐話星期5要上堂就唔去assembly都得?
係星期5要上堂, 唔洗固意返去只上assembly
sem 1係上完assembly再去上書通
sem 2係上完major再去上assembly再去上大通
唔洗浪費左個星期5

引用:
原帖由 rocky_li 於 2011-8-1 10:36 PM 發表

係星期5要上堂, 唔洗固意返去只上assembly
sem 1係上完assembly再去上書通
sem 2係上完major再去上assembly再去上大通
唔洗浪費左個星期5
ic~.~明白哂~
最後都簡左CC 不過唔知入唔入到呢...

伸延閱讀
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→ 發新話題發佈投票

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。