註冊 登入

[其他] 語言討論投訴、舉報及意見區

引用:
原帖由 pakhoosz 於 2011-8-3 07:18 PM 發表

thanks for your kind consideration and hope to see it in the very near future!
as im now doing an art degree majoring in linguistics n japanese...hope a sharing platform can be established here
...
I am sure that it will be established in the near future. Also thank you for your support, do come frequently to 語言討論

Clyfford Still, PH-803 .1950. 112 X 169 in. The Metropolitan Museum of Art, New York.

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 messiahhong 於 2011-8-3 08:08 PM 發表

I am sure that it will be established in the near future. Also thank you for your support, do come frequently to 語言討論
In fact I did came here frequently and will come here even more frequently haha...
But usually I'm just a cd-rom lol
Will try to engage in discussion n sharing more ;)

回覆 引用 TOP

由隔離帖抄過嚟
引用:
原帖由 messiahhong 於 1/8/2011 06:53 PM 發表 [url=redirect.php?goto=findpost&pid=297787188&ptid=13127206]
[/url]
Darcy, 有需要開一個吹水帖嗎?
嗯, 如果你想提高人流, 吹水帖係一種方法...不過唔知有無試過? 類似吹水帖係有, 例如我寫過learning material review
Amorette san嘅年代都有, 不過都已經係咸豐年嘅事

既然而家有你做Admin, 你可以考慮吓重開X語討論區, 當係一種有主題嘅吹水帖
現有英文日文分版, 咁呢度就可以出...例如韓文(版友Z等人), 西文(版友R), 德文/古典語文等(Clement兄)
其他類型嘅構思都可以集思廣益, 例如youtube語言video教學 / 貼各地歌曲
/ 語言教材Review (我寫過, 得閒可以重寫)

以前我曾經寫BLOG, 都係將Material review重寫, 舖寫, 整理, 保存(BLOG)而已

[url=[一] 嚴禁宣傳,連結其他論壇/討論區或商業網頁
所有相同性質之綜合論壇或討論區均嚴禁宣傳。
不論在頭像,簽名檔,文章或短消息中,用任何形式的傳播來指示其他途徑;以顯示途徑指示/暗示會員可獲得其他途徑接觸別的論壇;蓄意張貼被過濾網頁,或未經網主同意的廣告或牟利網頁都屬犯規。

犯上述之版規者會被即時禁訪而不作任何通知。
本論壇管理員有權拒絕或制止任何網站連結,如被警告後再犯,等同廣告/宣傳論壇處理。[/url]

不論在頭像,簽名檔,文章或短消息中,用任何形式的傳播來指示其他途徑;以顯示途徑指示/暗示會員可獲得其他途徑接觸別的論壇;蓄意張貼被過濾網頁,或未經網主同意的廣告或牟利網頁都屬犯規。

本論壇管理員有權拒絕或制止任何網站連結,如被警告後再犯,等同廣告/宣傳論壇處理。*[/url]

T imi figg`^_.
Jeg lærer norsk.

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 達希先生 於 2011-8-3 10:52 PM 發表

由隔離帖抄過嚟

嗯, 如果你想提高人流, 吹水帖係一種方法...不過唔知有無試過? 類似吹水帖係有, 例如我寫過learning material review
Amorette san嘅年代都有, 不過都已經係咸豐年嘅事ima ...
haha, 不過已經開左

Clyfford Still, PH-803 .1950. 112 X 169 in. The Metropolitan Museum of Art, New York.

回覆 引用 TOP

貼各地歌曲,即係同某版爭飯食...
另說:
其實日本電影好多都意味深長,幾好睇....
同埋來得香港上映多數係好野.

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Zzlaz 於 3/8/2011 11:04 PM 發表

貼各地歌曲,即係同某版爭飯食...
另說:
其實日本電影好多都意味深長,幾好睇....
同埋來得香港上映多數係好野.
如果只係語言學, 我都嫌太dry啦...
語言觸及嘅範圍都頗多, 照理應該盡量貼近生活, 一般人睇得明
按我哋文化, 其實齋用英文出POST已經唔夠平易近人, 我幾年前試過呢種情況...

本論壇管理員有權拒絕或制止任何網站連結,如被警告後再犯,等同廣告/宣傳論壇處理。[/url]

本論壇管理員有權拒絕或制止任何網站連結,如被警告後再犯,等同廣告/宣傳論壇處理。*[/url]

T imi figg`^_.
Jeg lærer norsk.

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 達希先生 於 2011-8-7 01:48 AM 發表

如果只係語言學, 我都嫌太dry啦...
語言觸及嘅範圍都頗多, 照理應該盡量貼近生活, 一般人睇得明
按我哋文化, 其實齋用英文出POST已經唔夠平易近人, 我幾年前試過呢種情況...
其實一向都冇禁止出呢類post, 但都要有人肯出黎分享, 例如帶頭開一個帖, 分享外語歌曲, 咁當然唔好站係entertainment既角度, 而係真係要帶出同學習語言有關既信息, 否則就違反左語言討論區存在既原意。

回覆 引用 TOP

opened

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 NitaHK 於 2012-1-7 01:50 PM 發表 [url=redirect.php?goto=findpost&pid=315338444&ptid=17090363]
[/url]
順便一讚新的 thread title colour scheme。以前的記死本小姐 @@
我今朝明明好似見到在 forumdisplay 處,同類的 thread 的 thread title 都變成同色,即係見到

[其他] Nita impara l'italiano 1 2 3 4 ...
[其他] 達希先生學外文筆記2012 1 2 3 4 ...
[其他] 乜乜遊戲 1 2 3 4 ...
[其他] 物物遊戲
[其他] 多語言吹水室~Room 1~ 1 2 3 4 ...
[韓語] 屬於大家嘅 韓文聊天室 [1]~

,但而家睇又唔係咁,而家達希係淺藍色。Was I seeing things or am I?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 NitaHK 於 2012-1-7 10:15 PM 發表

我今朝明明好似見到在 forumdisplay 處,同類的 thread 的 thread title 都變成同色,即係見到

[其他] Nita impara l'italiano 1 2 3 4 ...
[其他] 達希先生學外文筆記2012 1 2 3 4 ...
[其他] 乜乜遊戲 1  ...
Oh, 因為本身達希個帖係俾開另一隻色佢, 妳想佢個個同妳同返色??

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 messiahhong 於 2012-1-7 10:24 PM 發表

Oh, 因為本身達希個帖係俾開另一隻色佢, 妳想佢個個同妳同返色??  
我主要係好奇點解佢似乎今朝深藍、今晚淺藍。想知係我睇錯定咩。
我唔特別想達希個帖點,我本來 prefer 我地同色,但諗真都係唔好。
你最緊要唔好改我個帖的色就得了,很我喜歡我的深藍色

熱門搜尋: 妊娠紋 children 兒童傢俬 產前講座 親子活動 嬰兒用品

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 NitaHK 於 2012-1-7 10:55 PM 發表

我主要係好奇點解佢似乎今朝深藍、今晚淺藍。想知係我睇錯定咩。
我唔特別想達希個帖點,我本來 prefer 佢地同色,但諗真都係唔好。
你最緊要唔好改我個帖的色就得了,很我喜歡我的深藍色。
無問題!! 好彩當初無俾錯色妳

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 NitaHK 於 2012-1-7 03:55 PM 發表

我唔特別想達希個帖點,我本來 prefer 我地同色,但諗真都係唔好。
你最緊要唔好改我個帖的色就得了,很我喜歡我的深藍色。
過渡期,或會出現不穩定狀況。 

用少o的顏色,其實無咁眼花撩亂。 

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 messiahhong 於 2012-1-7 11:00 PM 發表

好彩當初無俾錯色妳
係呀!

.
引用:
原帖由 clementinus 於 2012-1-7 11:18 PM 發表

過渡期,或會出現不穩定狀況。 

用少o的顏色,其實無咁眼花撩亂。 
原來係咁。 我今日食了藥個人感覺怪怪的,我真係細心望左達希個帖好多次.... 這是深藍... 對呀.... 平時是淺藍.... 定我記錯.... 無記錯..... 咁我而家睇錯麼..... 定剛才睇錯.....  

全黑、少色、多色可能各有各好,近日定今日比較 annoying 的是置頂的帖的數目和顏色猛咁變,要搵番「版塊主題」隻字出來好難。不過呢個就看得出是過渡期。

回覆 引用 TOP

投訴無門....

[其他] 語言討論投訴、舉報及意見區   1 2 3

以上這個帖也是 14 天無人 post 野就關帖?咁點投訴野?
版主想我地每 14 天以下就投訴 something?

熱門搜尋: 頭髮造型 髮尾油 頭皮 髮型 護髮 頭髮護理 脫髮問題

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。