[詢問] 請問有關 MTR 職位空缺 (請先看帖一)

[詢問] 請問有關 MTR 職位空缺 (請先看帖一) E-mail 此主題給朋友

版主提示

由於近日太多新帖關於MTR 職位空缺查詢, 現將相同討論題材歸納於一帖, 請各會員集中討論. 多謝合作!

各會員如想查問其他會員有關該機構是否有職位空缺前, 煩請先遊覽該機構官方網頁:

https://www.mtr.com.hk/eng/career/hrms/job_display.php

請留意本版版規
1) 由於網上騙案嚴重, 嚴禁會員發佈有關招聘、求職、招攬生意、推銷、廣告等內容之帖。一經發現,即時禁言,嚴重者有可能交由警方處理;
2) 嚴禁公開任何個人資料(如電話號碼、電郵地址、icq等)於本論壇各版,違者會被扣分(10~20分),嚴重者將被刪帖及直接禁言。請善用PM作會員間的私人通訊;

3) 嚴禁直接以名稱公開批評任何機構或人仕,或指名道姓公開批評任何人仕、機構、公司等,有違者會被扣分(10~20分)。

============================================
請問mtr幾時請技術員學徒??

我今年讀完yc (機械工程) 但係無報到技術員 好後悔
下年幾時先再請?? 佢係咪會供埋你讀hd?
仲有係咪一定要中4中5成績表?(唔見哂-,-)
我有yc成績表得唔得?
============================================

有無人答到我

MTR 係唔係15號請人? 有冇資料睇下?

做緊哩份工.... 就黎完~
MTR 係唔係15號請人? 有有資料睇下?

引用:
原帖由 挑機丫 於 2011-10-7 05:06 PM 發表
有無人答到我
請勿推帖, thank you.

心領神會 - 太執着肉眼所見, 心眼就不靈了.

早排聽過下, 不過好似係外判請, 唔係mtr

筆球名, 筆球利, 旦球三餐無憂, 妻賢子孝

我做緊大公司....的外判工作   即係被人賣豬仔果隻.
$9760 9小時(1HR LUNCH) 放紅日 ,不論你返左幾多年都係系得7日大假
AND  10%酬金的一半~

相對$28 多少少 , 約手30, 建議我走人嗎? 已有2個走左LU

做住先沒問題..  外面其實唔係咁好景咋...

引用:
原帖由 Y用戶 於 2011-10-8 07:04 PM 發表
我做緊大公司....的外判工作   即係被人賣豬仔果隻.
$9760 9小時(1HR LUNCH) 放紅日 ,不論你返左幾多年都係系得7日大假
AND  10%酬金的一半~

相對$28 多少少 , 約手30, 建議我走人嗎? 已有2個走左 ...
之前因同個"正常"同事頂左2句,結果佢上訪京師,暗插一刀中伏,今日同AR SIR 開完會面聖.  
結果當然只係煩到AR SIR. 我倆個當然沒任何動作. 因為AR SIR 始終都係AR SIR ...以大局為重.
但我想講的係: 我借左哩次面聖機會,集合左各同事的上訴心聲($)  做左箭靶~
好在成功反映~ AR SIR 肯聽,  仲收到AR SIR 高層的風....真的 唔錯唔錯了 ~

証明左, 唔出聲係唔得, 只少有點兒壓力給到高層.
唯有一點:  高層之上還有高層....
AR SIR 也是為他的AR SIR 打工~  
睇黎上訪至李生先有用了~

MTR 星期六請人? 有冇人有意見俾下我?

聽frd話MTR 星期六請人, 去唔去好? 有冇人有意見俾下我?

好似人工幾吸引

有興趣 咩去走走lo

一間算得很盡的公司,就算聘請你也不要太高興。

血濃於水,唔熟唔食!

請問有邊幾間外判? 請咩工種呢?

我5覺佢d人工吸引

筆球名, 筆球利, 旦球三餐無憂, 妻賢子孝

請咩位?@@

22歲時買入大埔中心單位=>出租
23歲時單位出租中
24歲時單位出售了,等待機會入市中
24歲賣出單位四個月後,又高追返入市><
24歲現在.樂富天馬苑自由市場居屋=>自住
25歲自住中

詢問MTR請人要求

本人雙眼先天有紅綠色弱, 想問吓各位知唔知有無問題,thanks

伸延閱讀
 28 12
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→ 發新話題發佈投票

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。