想換套AP Racing Brake Kit(已裝)

引用:
原帖由 bazbazmaru 於 17/10/2011 18:54 發表

一黎未開皮及碟, 二來小心買到假, 我聽聞好多車房話過, 代理都用假
HK代理得兩間,請問邊間 ??

引用:
原帖由 bazbazmaru 於 17/10/2011 18:55 發表

一定係配ferodo 2500 皮, 好收
我都用緊,不過冇你只藍色鮑鮑咁靚

引用:
原帖由 w2tm 於 2011-10-17 07:01 PM 發表

我都用緊,不過冇你只藍色鮑鮑咁靚
@@, 你又知係藍色 @@? 盒頭都係藍色 , 有關代理, 唔使我劃出腸啦

引用:
原帖由 bazbazmaru 於 17/10/2011 19:07 發表

@@, 你又知係藍色 @@? 盒頭都係藍色 , 有關代理, 唔使我劃出腸啦
我唔知,請賜教

AP好堅....淨係換左牒皮+DOT5.1 已經DUP到拜神.....

引用:
原帖由 bazbazmaru 於 2011-10-17 06:54 PM 發表

一黎未開皮及碟, 二來小心買到假, 我聽聞好多車房話過, 代理都用假
請問係咪要等皮同碟磨合才發揮到功效?
即係開頭覺得收得仲差過原裝係正常?

回覆 21# 的帖子

一開頭已經dup 到hihi  開唔開都勁過原裝啦
我係AP7040 + M牌英國皮

回覆 8# 的帖子

嘩!好底呀,我前年換5000+都收我兩皮半

廉處保密,密密實實。行會保密,核核凸凸
香港精神,小做少錯,唔做唔錯,約然有錯,係你唔識貨
民意聾人,建立獨裁,聯合走狗

引用:
原帖由 kumho 於 2011-10-17 10:01 PM 發表

請問係咪要等皮同碟磨合才發揮到功效?
即係開頭覺得收得仲差過原裝係正常?
其實應該比原裝好少少既, 開晒之後仲好. 我有朋友裝佐brembo F-60 大6 pots calibar, 呢只真係麻麻地啦

引用:
原帖由 j4jason 於 2011-10-18 12:09 AM 發表
一開頭已經dup 到hihi  開唔開都勁過原裝啦
我係AP7040 + M牌英國皮
7040 好重, 應該係冇shape 0的如果係冇記錯0的話

引用:
原帖由 andhklam 於 2011-10-18 12:14 AM 發表
嘩!好底呀,我前年換5000+都收我兩皮半
5000+ 係for track 用, for street 頂級係 5555

引用:
原帖由 kumho 於 2011-10-17 02:30 PM 發表
我剛都裝咗!!(fm保X行6potAP7040 with 355mm碟)$1萬尾.
但唔知點解覺得好似唔係煞得好應咁?
無理由6pot仲煞得差過Original?
是否係剛剛新裝末開皮,開咗皮之後會煞得應好多?
how about the brake pump?

7040 是舊model 5555是新d model 輕d, 想好d 諗下Alcon kit

唔好貪平,有好多兄弟都拿左野架la

真是brake 錢唔好省!佢地救個小弟好多次ga la

伸延閱讀
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→ 發新話題發佈投票

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。