蝸牛PRODUCT大比拼

蝸牛PRODUCT大比拼 E-mail 此主題給朋友

最近蝸牛 PRODUCT越黎越出名,一出名就每個BRAND都搶住出 ,搞到都唔知買邊隻好,有冇SIS 用過,可以分享下用後感呢??

TONY MOLY

蝸牛全效修護水份啫喱面膜

蝸牛全效修護面霜

Etude House

含自我修復能力卓越的多醣體-蝸牛黏液萃取精華,豐富的膠原蛋白、維生素、甘醇酸,可在肌膚形成保濕防護膜。杏仁油、蘆薈、維他命E,有效抗氧化、促使細胞再生活化。護理肌膚毛孔鬆弛、肌膚泛紅等各種煩惱,深層保溼使受損肌膚恢復健康與彈力

蝸牛霜

蝸牛面膜

It's Skin

蝸牛霜

內含螺旋蝸牛分泌液12600mg,能全面改善皮膚素質。尤其對於淡化疤痕、暗瘡印、斑點和縮小毛孔方面有非常神奇的功效。是全世界皮膚醫師推薦使用的護膚保養品。使用後,肌膚能明顯變得柔嫩緊實,細紋減少,較深的皺紋與粗大的毛孔也能輕易獲得改善,甚至最乾燥及過敏性肌膚也能恢復到健康自然的狀態。

MISSHA

含有高達70%的蝸牛粘液萃取液,幫助迅速恢復肌膚生命力,讓肌肤從细胞開始獲得新生。
祛斑去疤有奇效,無論是痘痘引起的疤痕還是年龄增長引起的色素沉積,都可以非常有效的缓和。

智利蝸牛霜

在女人我最大中牛爾都有介紹到,超高濃度蝸牛黏液萃取,源自智利與法國醫美團隊實驗室,能減少皺紋,淡化疤痕, 促進膠原蛋白增生,燒燙傷,淡化老人斑及曬斑,改善妊娠紋, 抗痘/消疣。

暫時睇到台灣同香港的sis 的評價,好似etude house 同it's skin 最好,話效果明顯、滑左、D印淡左等等。除左呢幾款,大家重有冇其他牌子介紹呢??

以上的圖片都係於google搵的,請大家見諒

good post!!!!!push
anyone knows more?

買左tony moly支蝸牛潔臉乳  我乾性肌 sales話乾性肌都用得
用左3次,洗完覺得塊臉好緊
佢隻面膜用過一次(人地送) 好多精華 唔錯

我都聽完D人講好用, 有機會都想試下~.~

係囉~邊隻BRAND好D?

我都想試下..有好多暗瘡疤
It's skin用過隻精華幾好
唔知邊度有得買佢隻蝸牛霜呢?

引用:
原帖由 藍天紫星星 於 2011-10-23 12:35 AM 發表
我都想試下..有好多暗瘡疤
It's skin用過隻精華幾好
唔知邊度有得買佢隻蝸牛霜呢?
It's skin精華有好多款~邊款推介?

講真我就唔夠膽用喇

仲有Snail Street 嘅cream 同mask 都好用, 見佢86%的蝸牛粘液萃取液, 所以揀咗佢

用蝸牛入面果D漿黎做GE?

引用:
原帖由 MIKI老鼠 於 2011-10-23 03:59 AM 發表
講真我就唔夠膽用喇
x2 ,, 不過相信its skin 會較好

引用:
原帖由 小艾草 於 2011-10-22 09:43 PM 發表
買左tony moly支蝸牛潔臉乳  我乾性肌 sales話乾性肌都用得
用左3次,洗完覺得塊臉好緊
佢隻面膜用過一次(人地送) 好多精華 唔錯
Tony Moly隻MASK好多人都話好用!
不過照SIS咁講,蝸牛的洗面好似真係嘛嘛..
我都係乾性皮膚..

引用:
原帖由 angelababybb 於 2011-10-23 10:15 AM 發表
用蝸牛入面果D漿黎做GE?
好似係用蝸牛分泌出黎果D黏液做嫁
可以去班,收毛孔,消暗瘡卬等等..

引用:
原帖由 bkid 於 2011-10-23 08:18 AM 發表
仲有Snail Street 嘅cream 同mask 都好用, 見佢86%的蝸牛粘液萃取液, 所以揀咗佢
SIS咁你試過好唔好用??

同埋o係邊可以買到呢??

我o係網上面原全搵唔到呢隻d資料

IT"S SKIN  唔知點解我用會出粒粒....可能太香 敏感

伸延閱讀
 39 123
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→ 發新話題發佈投票

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。