新款豐田"86"訂價....

86 萬 3 架就差唔多.
當年 ae86 都係 corolla 咋.

86 萬 2 架, 除非係落場個 spec, e.g. 11,000+ rpm engine.

*終生被地產霸權奴役,被特衰正苦迫害.*
       香港政府忠告市民: 沒錢不要____ .

引用:
原帖由 nelzon_forever 於 2011-12-16 01:08 PM 發表

買86抑或BRZ?
2011年12月13日

豐田86及富士BRZ兩輛後驅小跑車「姊妹花」自從在東京車展登場後,立即成為各國車迷討論區的熱爆話題,有人覺得豐田外形較醒目,另有人認為水平引擎配在富士身上才最正確,引來無數爭論。

在英國,據知86及BRZ定價同在二萬五千英鎊水平(等同當地平治C180的價錢),不過前者於當地首年銷量目標為四千輛,BRZ則為每年一千輛,可見誰的代理壓力會較大。香港方面,如果以英國的售價推斷,兩者售價將貼近四十萬港元水平,據知豐田代理已落實於明年4月左右引入行貨86,富士則未有任何消息公布,一切仍有待集團與車廠磋商。

最近很多人問我會買86抑或BRZ,個人認為富士配水平引擎比較「正宗」,不過最後還要看兩者的定價、設備、保養年期等因素。我最有興趣知道的,反而是最近日本傳出豐田將會替86推出輕量化R版本(引擎馬力不變),而富士則會研發300ps馬力四驅BRZ STI版,究竟消息是否屬實?

http://www.hkheadline.com/car/car_content.asp?contid=114389&srctype=g

why same price in UK........ ...
Because this article is 'sponsored' by Crown Hong Kong ... ?  

If they said they are going to compare it with Canadian Scion, they can't (over)-price it  

Please complain eye-blinding HID:  http://www.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=17799313&page=4&pid=319343661#pid319343661

講番轉頭 STI 由 34 個 升到 41個.... 真係貴左好很多 對部 86 我情願佢整架 直4 100幾PS 加 超簡單內龍 好似 LOTUS 咁 好過啦 ~
起碼賣平D.... 之前又話係出部平跑 好似以前咁... 睇埋外國個訂價都完全唔覺得係...
咁講 VW 架 SCI 仲反而抵玩好多 之前23-24個...

無啦啦又無封 A/C ....

引用:
原帖由 yuentinlong 於 2011-12-16 01:27 PM 發表
講番轉頭 STI 由 34 個 升到 41個.... 真係貴左好很多
要玩STI買架易手2009年仲好啦

你話日版 2000 個隻 就話者... 2.5 EDM 版仲要41...

09個D 2X 有交易, 真係跌價跌得好快
引用:
原帖由 cc1211 於 2011-12-16 01:29 PM 發表

要玩STI買架易手2009年仲好啦

我買歐洲車好過

算比預期平,我估要48萬近5條....

手頭有D錢都會玩下既,如果長楂幾年,無咩理由唔買R州車!

甘既價口,只有丰田86,有$$既死忠,先有興趣…

引用:
原帖由 yuentinlong 於 2011-12-16 01:34 PM 發表
你話日版 2000 個隻 就話者... 2.5 EDM 版仲要41...

09個D 2X 有交易, 真係跌價跌得好快
掃把d車,不嬲插得快…
路荀,硬好多,不過只是有價冇市!

回覆 56# 的帖子

都唔知係好定唔好~   
買2手就抵玩 但係又放出去 蝕多多~

引用:
原帖由 松本5 於 2011-12-16 02:49 PM 發表

又無雙極力子(棍波白痴買唔到)
又fr(易甩)
又要日本車(鋼水差+有幅射)
最撚慘就係豐田出(唔識車既人先買)
夠膽死賣四十幾萬
86當年係平價車,如果瘋田想賣呢個價,不如改個新名,比人感覺係一個新車系好過啦!

你整部Corolla有凌志級數,但開價賣5、6條,你叫人點過心理關口呀

U guys know nothing , is4門係跑車,2門既86係超跑,總之T/L車先係皇道
引用:
原帖由 jasoneg6 於 2011-12-15 11:42 PM 發表
我老友係皇冠sales,佢話巳家可落訂4月造,6月交車,
車價$430000!!...fuxk..点買呀大佬...
值5值大家話啦..

伸延閱讀
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→ 發新話題發佈投票

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。