註冊 登入

港大交通指南(17/3更新於#1,請見紅字)

引用:
原帖由 mousemouse 於 2006-7-1 12:52 PM 發表

亦都可能係 22 號
總之經得中環內街0既車就最好唔好搭

回覆 引用 TOP

唔該想問下有冇車係直接去到沙宣道醫學院 ga?
定係一定要o係瑪麗行落去?

引用:
原帖由 darkscorpio 於 2006-7-15 11:19 AM 發表
唔該想問下有冇車係直接去到沙宣道醫學院 ga?
定係一定要o係瑪麗行落去?
8號 / 28號綠色小巴   (去碧瑤灣既)

一轉入沙宣道叫 "醫學院有落" 就得

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 sealion77 於 2006-7-15 01:59 PM 發表

8號 / 28號綠色小巴   (去碧瑤灣既)

一轉入沙宣道叫 "醫學院有落" 就得
好似得呢兩架車咋喎

回覆 引用 TOP

俾個好資料大家
http://www.i-busnet.com/minibus/minibus.htm
響度多謝oupoi兄響第二個帖俾0既link,好有用
搭van仔要睇呢個

回覆 引用 TOP

想問下HKU有無BUS去MK的?

想問下HKU有無BUS去MK的?

如果有係where搭?

thanks

上車時,請先讓乘客落車,多謝合作

回覆 引用 TOP

新巴970
經大條彌敦道

東閘請向聖保羅方向行
見到行車天橋就過馬路
係聖保羅個背脊會有個巴士站
西閘就行過天橋
然後行過去聖保羅果邊就得

回覆 引用 TOP

中環去港大??

有咩方法係最快ga? 撘3B 條路超慢, 又塞車...

聞說上環行去港大有shortcut, 係點去的??

回覆 引用 TOP

如果話行路,你可以經皇后大道西,再響高街行樓梯去到般咸道再行過去港大
如果唔想行得咁辛苦就行到西邊行街再行上去

如果想響中環搭車最好搭M49/小巴55號

回覆 引用 TOP

問路...

請問 HKU 以下地方點去?

Theatre 2, G/F, Meng Wah Complex, HKU, Pokfulam Road, HK

我是由沙田出發的, 搭咩車去呢?

**** 最怕係"唔識落車" ****

(唔好意思, 呢個問路 topic 唔知 post 在呢樹啱唔啱呢)

Thanks~

熱門搜尋: 婚紗晚裝 韓國時裝 名牌 online shopping ring 鑽石 時裝

回覆 引用 TOP

回覆 引用 TOP

熱門搜尋: 激光脫毛 頭髮稀疏 頭髮 腋下脫毛 膠原蛋白 hair

回覆 引用 TOP

請問 HKU 是否有幾個出入口??
如果想去 Theatre 2, G/F, Meng Wah Complex 應該搭什麼車,  以及在哪個入口最好??

回覆 引用 TOP

你可以喺中環(大會堂嗰邊)轉小巴(8同22)
或者金鐘轉巴士(23,40)

>>請問 HKU 是否有幾個出入口??
係呀,去明華由東閘入就好d
跟住都係要行上去.......

回覆 引用 TOP

回覆 #59 atsui 的帖子

多謝您^^

如果搭巴士, 23 & 40 號巴士在 HKU 是否只有一個車站?? 我要不要留意返哪個車站最近 "東閘"??

...... 真係好怕唔識得落車.......

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。