請問台中逢甲夜市附近的酒店推介

請問台中逢甲夜市附近的酒店推介 E-mail 此主題給朋友

請問台中逢甲夜市附近的酒店有沒有3 人房嗎? 要清潔,和位置方便. 謝謝

碧根

引用:
原帖由 bingching 於 2012-1-10 11:37 PM 發表
請問台中逢甲夜市附近的酒店有沒有3 人房嗎? 要清潔,和位置方便. 謝謝
打開電梯門就是夜市

在地人的定義  是在台北出世  一直住台北  才可以稱為  台北 "在地人"  住左八年  屬台北新移民  不是在地人

我不管  除非  賠我十張三溫暖免費卷  讓我進去沖涼降火氣  我的火氣才會消

請問3 人房的文華道會館平D 還是碧根平d ?

回覆3 #的帖子

引用:
原帖由 bingching 於 2012-1-11 01:38 PM 發表 請問3 人房的文華道會館平D 還是碧根平d ?
你去旅店官網睇下就一目了然

用狂草寫雲門  用蜂炮築一座城

台北市新旅店名單 [Updated: 7 Sep 2014]

碧根、文華道同黎客係比較近逢甲夜市又多人識的酒店。

不過睇官網,又唔多覺碧根有三人房(除咗最大嗰隻套房)。

香港定向Blog Blog脆
香港定向以外Blog Blog脆
by 白沙澳王子@orienteeringenthusiast

我住文華道會館,比碧根遠一點,碧根一落樓下已經係夜市,正常就係方便d, 但我想偏離少少同埋可以行下d橫行,其實都好近,mos burger一轉右就係,而且夜晚仲可以浸腳,好c服

多謝各位意見. 另請問有無人住過台中金典?

回覆 6的帖子

請問你住文華道會館, 是怎樣付款. HOTEL 話是要刷CARD 及傳真給佢. 是真的嗎? 從HK 傳真過去, 好似不太安全.

台中清境台北8 天遊

本人4 人自由行, 3月10日至3 月17日, 請各位CHING, CTSE 幫忙看以下的行程, 給點意見.

10 Mar 2012 (Sat)       
乘搭CX474 08:50從香港到台北 ARRIVED 10:20 落機下坐高鐵去台中,再轉車麗加園邸hotel check in, 附近景點有國立台灣美術館, 勤美誠品, CAFÉ STREET OR 去中友百貨, 一中商圈行街.夜晚行逢甲夜市(諗緊去唔去東海大學) 住台中麗加園邸HOTEL

11 Mar 2012 (Sun)
中社觀光花市 OR 新社莊園, 夜晚行逢甲夜市 ( 台中仲有什麼值得去?)住台中麗加園邸HOTEL

12 Mar 2012 (Mon)
早上起包車去清境黃慶果園去到民宿可坐免費車接送到青青草園(小瑞士花園+清境商圈,STARBUCK PLAZA) 民宿話可玩2~4個小時),請問附近有什麼餐廳推介?住黃慶果園

13 Mar 2012 (Tue)
我會JOIN 去合歡山睇日出. 訓醒覺再坐車去埔里酒廠, 附近是否有紙教堂? 其實想去埋日月潭, 但車程太耐, 如果包車去都要NTD 3500, 我又唔想再轉去住日月潭民宿, 想問有無共乘車去日月潭?
住黃慶果園

14 Mar 2012 (Wed)
13:00 前起行回台北火車站 (坐觀光巴士到台北NTD 750 一位(平日) (去到台北火車站記得預售買飛去瑞芳
去西門町行街 住台北中山站taiwanmex hostel

15 Mar 2012 (Thur)
早上起行去九份, 十分站, 放天燈 住台北中山站taiwanmex hostel

16 Mar 2012 (Fri)
去淡水踏單車, 行師大夜市

17 Mar 2012 (Sat)
今天坐19:25 CX401 機回香港

回覆 8# 的帖子

我也訂了文華道會館, 係佢個官網到訂房, 佢可以用信用卡俾錢
只要填番信用卡既資料就得..唔駛FAX的..

唉, 不過比我d FD REJECT 左文華道, 佢話唔安全, 所以最後CHOOSE 住麗加園邸

回覆 11# 的帖子

點解會話唔安全呀???

因為佢地唔想LOOK CREDIT CARD

回覆 13# 的帖子

咁你訂呢間係去到先俾?

伸延閱讀
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→ 發新話題發佈投票

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。