購至旺角潮特既 DW-6900MS[有相]

購至旺角潮特既 DW-6900MS[有相] E-mail 此主題給朋友

琴日行潮特果時見到呢隻錶好岩自己心水
條友仲同我講呢隻錶係特別版,錶扣係黑鋼做,所以貴過同款既錶....(買左$980,仲話有一年保養)
聽到係特別版就買左番屋企 @@...
但番到屋企驚隻錶係假/水貨
所以有勞各位刮兄幫我分析一下 THX!!!

表底金屬蓋沒有香港代理貼紙, 應該是水貨
仲有拍賣網好似都係賣緊 $59X-6XX

咁我想問代理貼紙係咩樣?能否提供來看?

另外
師兄,這款錶又是否店員所講既「特別版」呢?

真 正 6900MS 錶 帶 係 印 1289 , 你 呢 隻 may be 六 神 合 體 !!
http://product-search.casio.jp/w ... 00MS-1JF&n=4108

引用:
原帖由 16Robben 於 2012-1-26 04:39 PM 發表
真 正 6900MS 錶 帶 係 印 1289 , 你 呢 隻 may be 六 神 合 體 !!
http://product-search.casio.jp/wat/g-shock/watch_detail.php?m=DW-6900MS-1JF&n=4108
早期6900ms係 made in thailand用1289機芯
後期made in china用左3230機芯
所以唔係lego錶

引用:
原帖由 momd 於 2012-1-26 10:36 AM 發表
琴日行潮特果時見到呢隻錶好岩自己心水
條友仲同我講呢隻錶係特別版,錶扣係黑鋼做,所以貴過同款既錶....(買左$980,仲話有一年保養)
聽到係特別版就買左番屋企 @@...
但番到屋企驚隻錶係假/水貨 :smi ...
錶扣唔係叫黑鋼,只係鍍左黑色,花左會見到銀色
$980貴左dd,不過應該唔係假

引用:
原帖由 mazaki 於 2012-1-26 05:20 PM 發表

錶扣唔係叫黑鋼,只係鍍左黑色,花左會見到銀色
$980貴左dd,不過應該唔係假
THX 師兄既解答 ,十分感激
咁我想問下師兄有冇D地方賣錶冇咁貴同多款介紹呢?
皆因我唔想下次買錶比人呃幾百蚊
THX

回覆 3# 的帖子

代理貼紙係咪javy's o個d 有個"j" 字???

引用:
原帖由 mazaki 於 2012-1-26 05:17 PM 發表

早期6900ms係 made in thailand用1289機芯
後期made in china用左3230機芯
所以唔係lego錶
唔 該 ching 解 答 , 機 蕊 no 都 唔 同 , 冇 咗 原 汁 原 味 !!

回覆 12# 的帖子

http://forums.watchuseek.com/f17 ... -others-574157.html

引用:
原帖由 16Robben 於 2012-1-26 10:40 PM 發表

唔 該 ching 解 答 , 機 蕊 no 都 唔 同 , 冇 咗 原 汁 原 味 !!
其實我都唔知兩個機芯有咩分別

咁其實呢隻錶係咪店員所請既特別版呢?
唔該咁多位師兄解答我既疑問!

伸延閱讀
 30 12
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→ 發新話題發佈投票

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。