東方航空真係垃圾來 千萬唔好訂

東方航空真係垃圾來 千萬唔好訂 E-mail 此主題給朋友

東方航空真係垃圾來 好激氣啊我本來係上年11月訂左2月11日去杭州的機票(同幾他朋友)
Hotel 所有野都book 好晒...
今日2月6日先話航班取消  
比后2日機票我

痴線ga, 成3個月前訂你比5日通知人 ...
而家要貴貴轉Book KA...

得Last 5 日其他航空機票唔貴都貴晒la
退返錢比我有鬼用

請大家以后唔好貪平訂國內d航空公司....
呢間野完全垃圾中的垃圾...
我好疑心佢根本沒有航班而經係網上放票賣,
覺得賣平左or唔夠人坐就無故取消d機

深圳飛 平靚正  
280+130+50=460  

中国国航CA1736
空客320(中)18:55 21:05宝安机场B楼
萧山机场89%
小于5分钟
中国国航官网
¥290 直接订  ¥280
2.2折   订 票  
深圳航空ZH9803
波音737(中)17:25
19:15宝安机场B楼
萧山机场93%

小于5分钟
深圳航空
¥290  ¥290
2.3折   订 票

ck

深圳飛杭州 日日10幾班機 , 不過好多人冇信心

ck

引用:
原帖由 ckl4588 於 2012-2-6 09:01 PM 發表
深圳飛杭州 日日10幾班機 , 不過好多人冇信心
我如果接受都深圳飛一早Book左啦~
比貴d都係想香港走姐...
我3個月前BOOK,點知佢比得5日通知人

而家轉Book KA 要3800千元一張...
唔知有無我嘈返差價呢...

好似完全單方違反機票contract wor
又唔係天災同埋機場...點可以咁ga

我都試過一次,又係東航,昆明去昭通
我訂左6號,佢話6號班機取消左,搭7號啦!
頂!好彩當時對我影響不大!不過算買左個教訓。
以後訂機票,就算人地航空公司貴100蚊,
我都唔揀東航!

請支持超級靚女張靚穎----fans club No. 1

請支持超級靚女張靚穎----fans club No. 1

你有無查過香港航空?雖然時間吾好,但應該平D。
其實點解吾深圳飛?我飛過好多次都好安全,時間好價錢平,只系有時會delay左小小,但都可以接受。系香港飛大陸都會delay啦!

引用:
原帖由 阿望 於 2012-2-6 10:13 PM 發表
其實點解吾深圳飛?我飛過好多次都好安全,時間好價錢平,只系有時會delay左小小,但都可以接受。系香港飛大陸都會delay啦!

http://n2.hk/d/imag ...
因為我d女仔 friend 唔制ar ...
同埋我咁大過女都未係深圳飛過 ...

引用:
原帖由 阿望 於 2012-2-6 10:13 PM 發表
http://n2.hk/d/imag ...
坦白講句,香港航空都好唔得東方航空幾多
樓主所發生的事件亦曾發生在香港航空身上,而其中一位受害者正係小弟

我同意樓主的論點,好多人揀香港飛係貪唔使拎住行李上車落車,呢樣幾貴都值得
delay問題難以解決,因為香港國際機場跟深圳寶安機場的飛行情報區相鄰
其中一方塞飛機,都係會出事

除非我自己飛/旺季無機票先會揀深圳,否則我多數用香港飛(或許我飛開的地方買香港來回都平過深圳來回)

建議各位o係出發前一定要買旅遊保險,航空公司出錯攪到你無法如期出發,保險公司都有機會賠錢俾你,
當然前提一定要航空公司出信話係佢地的問題,否則人地唔會理你

今時今日抗拒深圳飛係幾落後的想法...
高鐵遲D更由九龍直到深圳機場...

Olympus OMD + 75 1.8 + 25 1.4 + 12 F2 + 7-14 F4
Nikon D700 + N24-70 + 85 1.4D + 18-200
Canon 5D MarkII + 135L + 24-70L + 50 1.4L
努力工作 快樂攝影

有得SZ飛都唔飛, 寧願搭KA, 一張價錢, 已經可以2個人來回~

引用:
原帖由 cherrysi 於 2012-2-7 01:08 AM 發表

有得SZ飛都唔飛, 寧願搭KA, 一張價錢, 已經可以2個人來回~
呢個時間,唔係"可以2個人來回", 係三個人來回都得
以 360rmb 單程計(呢個唔係最平個價,但<=$360有比較多時間選擇),來回連稅都係<$1200. 三個人<$3600

good luck la..
引用:
原帖由 幸福甜甜圈 於 2012-2-6 07:53 PM 發表
東方航空真係垃圾來 好激氣啊我本來係上年11月訂左2月11日去杭州的機票(同幾他朋友)
Hotel 所有野都book 好晒...
今日2月6日先話航班取消  
比后2日機票我

痴線ga, 成3個月前訂你比5日 ...

引用:
原帖由 Euroteam 於 2012-2-6 11:51 PM 發表

坦白講句,香港航空都好唔得東方航空幾多
樓主所發生的事件亦曾發生在香港航空身上,而其中一位受害者正係小弟

我同意樓主的論點,好多人揀香港飛係貪唔使拎住行李上車落車,呢樣幾貴都值得
delay問題難以解決,因 ...
而家係一個人俾多 $3000蚊
由香港坐直通巴士去深圳機場,都係過關個時落車攞行李過關. 過關坐地鐵/的士去機場唔見得有幾唔方便.
當然唔排除有啲人旅行好似搬屋,乜都攞去.....

引用:
原帖由 ivan_t 於 2012-2-7 10:46 AM 發表

而家係一個人俾多 $3000蚊
由香港坐直通巴士去深圳機場,都係過關個時落車攞行李過關. 過關坐地鐵/的士去機場唔見得有幾唔方便.
當然唔排除有啲人旅行好似搬屋企,乜都攞去.....
可能人地女仔屋企唔放心呢

做乜唔搭火車?平靚正﹗

伸延閱讀
 63 12345
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→ 發新話題發佈投票

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。