你有沒有收到東華學院(2012/2013) conditional offer ??

你有沒有收到東華學院(2012/2013) conditional offer ?? E-mail 此主題給朋友

大家好!!
我最近報咗東華學院 Nursing HD (2012/2013)。
我喺2月4日 interview,而最近亦收到conditional offer。

所以我很想知道大家的情況。

另外,我爬文,看到一些朋友指出,護士不斷被大量培訓出來,護士的市場快要飽和,真的嗎?
東華學院 Nursing HD ,雖然nchk認可了,但市場認受性高嗎 ? 求職容易嗎 ?
最後,若我想從東華學院 Nursing HD 畢業後→ ou degree (part-time)→ 中大 Master,這可行嗎?

投票項目 ( 單選 ) 參與人數 4

1. 有

3 (75.00%)

2. 沒有

1 (25.00%)

引用:
原帖由 k_p 於 2012-3-28 09:32 PM 發表
下, 但係東華個個係en 咋噃,, 佢都唔係degree,, 加上讀兩年,,       so???  唔明=.=
同埋如果你讀完en 係要做左一年野 (好似係- al 係) 之後先再去可以讀rn, 加上到時人地批唔批同埋有無甘既時間比你去讀係兩件事啦,
係無得讀完en 直接去讀rn, 因為要你有工作經驗, 仲要唔知使唔使其他大粒護士薦你上
btw, 我都收到conditional offer.
ou同hku space, 如果符合al要求, 就只要3個月工作經驗, hku就唔知, 佢無寫明
東華個個唔係conversion course, 唔需要經驗, 只要佢收你就得

引用:
原帖由 kk9ghost 於 2012-3-28 10:58 PM 發表

ou同hku space, 如果符合al要求, 就只要3個月工作經驗, hku就唔知, 佢無寫明
東華個個唔係conversion course, 唔需要經驗, 只要佢收你就得
喔,原來係甘,thanks ah ;)

你們好呀!我仲尾申請東華學院,幾時截止?
我想問收到conditional offer的朋友係咪已經交左2萬蚊啦?

回覆 18# 的帖子

check it yourself. what a poor lazy thing.

引用:
原帖由 BearBearHO 於 2012-3-30 08:05 PM 發表
你們好呀!我仲尾申請東華學院,幾時截止?
我想問收到conditional offer的朋友係咪已經交左2萬蚊啦?
Not yet!

$5000, before 25/7 ;)

Ms Glambert

我上星期apply左 interview
想問你地之前等幾耐有 interview
and等幾耐有 結果

after public exam

Ms Glambert

學校fb有新update~

各位同學:
有鑑於近日有不少同學留言查詢有關學院面試之安排,現特別留言告知相關安排。

我們現時仍然接受同學或年長生報讀課程,但由於報讀人數眾多,優先取錄資格競爭激烈,我們鼓勵學生於面試時準備充足文件,如校內成績單、其他學術證明等,讓學院職員可作仔細參考。

有關面試安排,由於香港高級程度會考及香港中學文憑試正在進行之中,學院不欲影響各位同學準備考試,因此決定所有於二月中或以後申請入學之學生,將安排於下月初開始,陸續到本校進行面試。學院將會於四月尾開始,以電郵或電話通知各位已報名申請人面試之日期及時間,請同耐心等候,而部份以年長生身份申請入學之申請人,最快可能於本月下旬進行面試。

就部份同學查詢有關本校九月新開辦之五年制護理學學士課程及四年制應用老人學課程之安排,我們現時仍未開始報讀安排,同學如有興趣報讀,請先到此網頁:http://www.twc.edu.hk/registration
進行登記,已報讀兩年制護理學高級文憑課程之學生亦可登記。放榜後我們將因應各位同學公開試成績及個人意願,讓同學決定是否報讀相關學位課程。

如有任何疑問,請致電3190 6672查詢。如電話未能接通,請留下口訊,我們會儘快回覆;同學亦可電郵至twcas@twc.edu.hk 留下相關問題,或於本fb專頁留言查詢。

我啱啱收到interview invitation...
其實應該著suit去定casual wear去呢?

引用:
原帖由 yoteen323 於 2012-4-25 12:30 PM 發表
我啱啱收到interview invitation...
其實應該著suit去定casual wear去呢?

E-mail or 電話通知??

引用:
原帖由 汶妤 於 2012-4-25 01:18 PM 發表

E-mail or 電話通知??

E mail呀

我都收到… 但嗰日要返工,有無人知可唔可以改時間

我今日都收到interview ,
E-mail 同 電話通知  有冇咩分別?

小組討論 係咪平時咁就得?有冇咩禮貌可言?
仲有咩題目?有冇中文講的目題?

我英文差 ,如果我講單字/中文咪死...

jp係咩意思?
引用:
原帖由 石大開 於 2012-3-21 11:51 AM 發表

我個時咁岩有TMH 截支事件,就叫我地用ENG講下你係NURSE會點做? 10人每人講2,3句
之後問我地radiation, 做野個度有會點(CHI)?? 10人每人講2,3句 記住你唔係係JP, 唔好講JP呀, 我個組個個都講哂JP, 得我講係onco  ...

jp係咩意思?
引用:
原帖由 石大開 於 2012-3-21 11:51 AM 發表

我個時咁岩有TMH 截支事件,就叫我地用ENG講下你係NURSE會點做? 10人每人講2,3句
之後問我地radiation, 做野個度有會點(CHI)?? 10人每人講2,3句 記住你唔係係JP, 唔好講JP呀, 我個組個個都講哂JP, 得我講係onco  ...

伸延閱讀
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→ 發新話題發佈投票

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。