[貓貓] 有冇人要貓bb,已開眼(再黎一的新相09/05)

有冇人要貓bb,已開眼(再黎一的新相09/05) E-mail 此主題給朋友

對唔住,板主, 我知應該過待領板post, 不過呢邊多人睇的.
我執左3隻貓bb已開眼, 我真係冇時間再照顧, 只係唔忍心, 執左番黎先, 有冇好心人幫幫手.

[/URL]

回覆 1# 的帖子

你肯定貓媽放棄佢地???

如果係貓媽行開左就俾你執左,你就做錯了

我是男孩!

係貓媽媽走左入我地學校生bb, 我地有搵過都搵唔到隻媽媽, 學校係會通知愛協或漁農黎收.唔該唔好都未清楚來龍去脈就話人錯. 我係唔想的bb比人地人道毀滅先帶走, 聽日同後日學校都唔會有人, 一係佢地就餓死, 一係就學校call人黎, 我唔信愛協會咁有心機人手餵奶囉. 所以帶番屋企先, anyway已有好心人收養哂. 佢有湊bb經驗, 我總算幫bb搵到好心人

[/URL]

回覆 3# 的帖子

我係話如果
不過交代得唔清楚,令人誤會

而家搵到人就好了,希望BB們快高長大

我是男孩!

但係愛護動物協會係會餵貓bb架喎

我都養開貓, 知貓媽媽行開行埋會番轉頭搵. 衰在學校唔會比機會隻媽媽番轉頭搵架.
頭先我係急,因為學校話冇人要就call人黎收, 我急起黎上左網搵人領養先, 未黎得切講太詳細.大家都係鐘意小動物,想比條生路的bb. 唔忍心佢地死

[/URL]

死硬~香港d學校一樣似足個政府~唔會教學生點去愛護其他生物o既生命~一味就係怕上身~見到野貓~就怕一陣會唔會有貓爪熱~如有~搞到學生~就要背黑鑊~最簡單就係~call人捉走佢~係外國~學校唔會咁做~反而會用呢個機會來教學生~~

同學仔~你盡力唔好俾學校搵漁護署~搵愛協~喵仔仲有一線生機~如潦護署來~好大機會會搵埋隻母~一齊捉走佢~到時真係大細都死路~

你做咗件好正確嘅事,父母師長應該以你為榮。

引用:
原帖由 再見深藍 於 4-5-2012 17:33 發表
對唔住,板主, 我知應該過待領板post, 不過呢邊多人睇的.
我執左3隻貓bb已開眼, 我真係冇時間再照顧, 只係唔忍心, 執左番黎先, 有冇好心人幫幫手.

請e-mail我 manman07010701@yahoo.com.hk 屯門區
樓主~~你要另一邊搵貓義工幫幫手,不然一直等人來收養,怕你無辦法處理

多謝樓主咁好心!!
3隻貓b好幸運遇上你!!

我對樓主個北京狗有興趣

引用:
原帖由 再見深藍 於 2012-5-4 08:59 PM 發表
係貓媽媽走左入我地學校生bb, 我地有搵過都搵唔到隻媽媽, 學校係會通知愛協或漁農黎收.唔該唔好都未清楚來龍去脈就話人錯. 我係唔想的bb比人地人道毀滅先帶走, 聽日同後日學校都唔會有人, 一係佢地就餓死, 一係就學校 ...
揾到好心人就好啦..樓主你做得好啱.起碼你為佢地揾到新家.如果你唔係咁做好難想像貓b會有咩下場.

樓主你做得好啱..

新主人今日都有同我What's app , 佢一直好好, 3個小朋友已改名, 蝦蛟燒賣同魚蛋, 可以用針筒飲奶同小便了.

多謝大家, 希望係新主人愛心下, 幾個小朋友快高長大. 佢地留係學校好難生存. 因為果間房其實係長期關上大門. 我地都唔知隻貓媽點樣走左入去生. 最怕佢根本都入唔番去餵奶. 而且媽咪自己都係流浪貓, 怕佢搵唔到食, 都唔夠營養比bb.

好多謝大家, 已經好多朋友e-mail查詢領養, 係呢度通知大家一聲, bb已經搵到愛心姐姐照顧了.

[/URL]

回覆 11# 的帖子

狗狗已經去左彩虹橋, 佢都係我領養既, 同我一齊生活左十幾年囉. 當時如果我唔領養, 佢主人都係送愛協, 以佢當時成身皮膚病黎講, 可能一早人道毀滅左囉

[/URL]

伸延閱讀
 43 123
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→ 發新話題發佈投票

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。