八字和尚命, 已有命盤

八字和尚命, 已有命盤 E-mail 此主題給朋友

煩請各位大師: 命中無財即是和尚命? 多謝!

主性別:男
真太陽時:1975-08-20 18:52:00
命主生肖:綠色 得道之兔
年命納音:大溪水
太陽星座:狮子座

時   日    月    年
       傷    日    殺    官
乾  造:  辛    戊    甲    乙
       酉    戌    申    卯

藏  干:  辛   丁辛戊  戊壬庚   乙 
    :  傷   印傷比  比才食   官 
長  生:  死    墓    病    沐浴
納  音: 石榴木  平地木  井泉水  大溪水
神  煞:      日華蓋   文昌  年將星
            八專  年劫煞  日桃花
          十惡大敗  日驛馬     
            魁罡   元辰     
命  宮:戊子(霹靂火)
胎  元:乙亥(山頭火)
日  空:辰、巳
上運時間:公元1979年9月26日 7時20分
虛  歲:75  65  55  45  35  25  15  5   1
大  運:
丙   丁  戊   己   庚   辛   壬   癸  

子   丑   寅   卯   辰   巳   午   未  

交  運:49  39  29  19  09  99  89  79 
     己巳  己未  己酉  己亥  己丑  己卯  己巳  己未     
     庚午  庚申  庚戌  庚子  庚寅  庚辰  庚午  庚申     
     辛未  辛酉  辛亥  辛丑  辛卯  辛巳  辛未  辛酉     
     壬申  壬戌  壬子  壬寅  壬辰  壬午  壬申  壬戌     
     癸酉  癸亥  癸丑  癸卯  癸巳  癸未  癸酉  癸亥 

大師可否贈幾句? 此命如何? 是否值得相處? 謝謝!

此命極度不幸

命都可以無

頭兩柱大運都有水
係唔係第三柱大運開始轉差

財為忌,24歲開始運程差
點解係和尚命?

佢係咪做紀律部隊?

多謝各位大師!
呢幾年好d, 以前經常同人打架, 性格爆噪, 現在係做醫生(國內),  從小父母關係唔好

你同命主熟唔熟?佢係咪有陽萎之疾?佢父親係咪退休干部或醫護人員?總之應該係領導層?

男命無財星,唔一定無妻,但呢個命本身財運已過,而且妻宮見比,比較自我,少關顧妻子,夫妻關系唔會好

佢人際關系唔太好,常被人篤背

春有百花秋有月
夏有涼風冬有雪
若無閒事掛心頭
便是人間好時節

引用:
原帖由 ppt321 於 2012-6-2 11:37 PM 發表
你同命主熟唔熟?佢係咪有陽萎之疾?佢父親係咪退休干部或醫護人員?總之應該係領導層?
我同命主唔熟, 佢係朋友個朋友. 陽萎呢d唔知.佢父親係醫生對的, 佢爺爺以前係國民黨做中醫

引用:
原帖由 明亮的晨星 於 2012-6-2 11:45 PM 發表
男命無財星,唔一定無妻,但呢個命本身財運已過,而且妻宮見比,比較自我,少關顧妻子,夫妻關系唔會好

佢人際關系唔太好,常被人篤背
係! 佢同人相處唔好, 心直口快, 升級無佢份.
請問佢財運, 為人心地好嗎, 是否心狠手辣? 謝謝各位!

心地好唔好睇個人,命盤只能見到大概

此人比較反叛,得罪人多,收歛一下比較好;都三十幾歲人啦,唔好咁好火,恐怕會有官非

春有百花秋有月
夏有涼風冬有雪
若無閒事掛心頭
便是人間好時節

引用:
原帖由 明亮的晨星 於 2012-6-4 11:32 PM 發表
心地好唔好睇個人,命盤只能見到大概

此人比較反叛,得罪人多,收歛一下比較好;都三十幾歲人啦,唔好咁好火,恐怕會有官非
咁即係唔可以再相處了, 對女朋友都唔會好到邊(因我朋友剛識佢, 叫我係呢頭問下大師,),
咁睇應該唔係咁好, 不過佢知自己好火 , 現在信佛了係味命運會好點?   多謝了!

回覆 13# 的帖子

真心信佛必可改造命運,可參閱【了凡四訓】一書

春有百花秋有月
夏有涼風冬有雪
若無閒事掛心頭
便是人間好時節

引用:
原帖由 明亮的晨星 於 2012-6-5 11:25 PM 發表
真心信佛必可改造命運,可參閱【了凡四訓】一書
多謝! 希望佢真心信佛, 改造命運!

伸延閱讀
 16 12
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→ 發新話題發佈投票

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。