澳門半天遊, 這樣行法可以嗎?會唔會好趕?

澳門半天遊, 這樣行法可以嗎?會唔會好趕? E-mail 此主題給朋友

打算去澳門~~4個人, 行程如下

坐11點金x過去~~~
去到澳門打的去大街金馬x食LUNCH > 去大三巴附近行下買下手信 > 馬嘉x 葡x > 打的去睇5點場水舞間 > 睇完去氹仔食葡菜 > 9:30船走人

我想問~~~
1/ 其實氹仔落左船之後有無免費車可以去大街附近? 的士$50 去唔去到?
2/ 金馬x 同馬嘉x 距離係唔係好遠? 我睇地圖好似好遠咁
3/ 你地認為有無可能加插去永利睇金樹?
4/ 氹仔食葡菜邊間好?

謝謝

去威尼斯人/銀河轉shuttle bus 過澳門囉,如果要免費的話。

blog.yahoo.com/michaelgo

咁除左food court 仲可以食咩先過返HK??? 有咩好介紹?
咁轉接~~~好似坐返的士好D~~~

咁趕都係的士啦
金馬倫同馬嘉烈其實好近, 行路 10分鐘左右到
想去埋永利唔多夠時間
睇完水舞間去食葡國餐又係好趕

我自已就唔鍾意咁趕, 其實船飛錢每人都要二三百, 又要花時間搭船出入鏡, 不如租間酒店房住一晚玩多一日, 每人都係俾多百幾至二百幾 (當然未計玩多一日的洗費)....

我反而鐘意早D去,搭8點班船,去到澳門市區都要10點.11點先出發太遲.先去大三巴,早D食lunch,係市區行下,去埋永利,買下手信,周圍食都得,先睇水舞澗,食晚飯,若10:00船都差不多,早左咪後補.

搭英皇免費車再行去新馬路好近架咋(瑪嘉烈即程係斜對面)

amandaang : 我地星期日去, 星期一要返工, 唔考慮住了~~
檸樂 : 好提議~~我問下佢地早d得唔得先~~如果10點船走, 睇完5點場水舞間係唔係食得切葡菜??
catheaherine : 氹仔碼頭可以坐架? 恕我去澳門少~~我只係搭過威尼斯人一架~~但我坐左英皇架車~~佢會唔會要我一落車就入酒店/ 有服務員帶我去check-in?

水舞澗大約100分鐘,唔知你去邊度食葡菜同邊度返香港,如去官也街,食飯大約一個鐘,金光走,一定夠時間重有剩.

我想去官也街食葡菜~~~金光氹仔走呀~~~
我上網睇有一間好似好好食~~~話向誠昌對面~~~
但間野得一個廚師~~~

引用:
原帖由 lowb_kayee 於 2012-6-14 12:08 PM 發表
我想去官也街食葡菜~~~金光氹仔走呀~~~
但間野得一個廚師~~~
咁你要訂定枱同預鬆少少,但應該夠時間.

引用:
原帖由 lowb_kayee 於 2012-6-14 12:08 PM 發表
我想去官也街食葡菜~~~金光恭J走呀~~~
但間野得一個廚師~~~
你講既應該係亞馬交.
我勸你如果唔夠時間, 就唔好去.
因為出菜真係好慢.
同埋, 你如果係今個星期日去, 我諗你唔駛去幫襯佢.
呢間野起碼一個月前訂定位先穩陣.

如果你下次有多d時間, 你先去試啦.
呢間野的確係好好食架.

引用:
原帖由 lowb_kayee 於 2012-6-14 10:06 AM 發表
amandaang : 我地星期日去, 星期一要返工, 唔考慮住了~~
檸樂 : 好提議~~我問下佢地早d得唔得先~~如果10點船走, 睇完5點場水舞間係唔係食得切葡菜??
catheaherine : 氹仔碼頭可以坐架? 恕我去澳門少~~我只係 ...
唔可以留一晚的話就越早去越好啦,

伸延閱讀
 16 12
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→ 發新話題發佈投票

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。