(終於裝好修啦!!!) 本來唔夠錢裝修, 現在分享下成功的照 , 524呎(10/17 更新加相)

回覆 24# 的帖子

我識得D 平 CF 或公司
要既話PM我啦..幫到就幫...啦..哈哈...^^

大家就無謂落井下石啦
講真買樓D人好多都係一生人一兩次
點會無啦啦走去CHECK 裝修價錢呢
你以為裝修價停留係你舊屋既水位,都係人之常情
係依家物都都晒姐
我細佬都岩岩都係咁, 講真點估到先, 裝修唔同買電器,會得閒無聊走去問下價家MA

回覆 9# 的帖子

各位CHING, 點睇有邊D一定要整例如電挈, 水管咁....

我叫C FU 上黎睇唔想佢話整就整...我都想識小小先..

如小弟係未到10年樓, 500呎倒, 上手有裝修過既...

請各CHING 教教

引用:
原帖由 gnea 於 2012-7-13 04:23 PM 發表
各位CHING, 點睇有邊D一定要整例如電挈, 水管咁....

請各CHING 教教
未到10年樓, 唔洗整電挈, 水管 , 呢個問題我都問過c fu , 佢話好多舊樓用鐵水管時間長了會生蚰要換
我星期一都開始大裝修,廿幾年樓都換了

引用:
原帖由 michael2433hk 於 2012-7-12 12:41 AM 發表

我係discuss 都看過好多設計公司一路做一做加,呢d野真係好麻, 我都係搵d 朋友用過的 c fu 好過 , 係街上搵, 廢事博
係架有事多個擔保人搞下,..........

引用:
原帖由 gnea 於 2012-7-13 04:23 PM 發表

請各CHING 教教
睇下樓層水掣............
叫管理處開.

樓主您好, 已經發PM給悠, 請查看~~

明天c fu 話約我去深圳買料, 唔知佢會唔會 又要我加錢呢

引用:
原帖由 michael2433hk 於 2012-7-8 01:04 AM 發表
之前搵左幾個裝修,點知搵左幾個裝修設計公司全部都超出預算, 死梗,500幾呎全屋裝都要廿幾三十萬, 我想死左佢

9/7  好似有d d突破 , 我朋友 個朋友 半年前搵過個c fu 幫佢裝 , 全屋裝晒,13萬左右 但佢450呎左右 ...
樓主, 我都係慳$, 講求實用, 岩岩搵左個經驗豐富既老cfu裝修, 唔係裝修公司, 我開左個575呎post, 你可以參考下~

自己做慳好多

有錢就搵design公司同你攪,比錢人賺,冇錢點算,食自己欏,冇錯係食自己,好多野自己做,買料自己跑上深圳田貝,買傢具去福永,盡量自己買多D慳多D,真係做吾到果D就揾個老實D既師博,同佢一齊做,不恥下問咁應該慳好多。

無話唔得,做基本野先,唔太花巧,選料唔好太貴.
樓主加油.

我同樓主一樣,買完屋諗住想20萬全執,700呎,點知廚櫃都成3萬幾,睇黎慳慳地30萬走唔甩!

引用:
原帖由 bbfanny 於 2012-7-22 06:27 PM 發表
無話唔得,做基本野先,唔太花巧,選料唔好太貴.
樓主加油.
唯有選料去大陸選 ,香港鋪租咁貴,又點會有平料

引用:
原帖由 ~Catcat~ 於 2012-7-22 11:06 PM 發表
我同樓主一樣,買完屋諗住想20萬全執,700呎,點知廚櫃都成3萬幾,睇黎慳慳地30萬走唔甩!

廚櫃都成3萬幾 , 唔係呀  咁貴

上次同個FD 個CFU  上左去樓睇左一陣, 佢話18,19 萬左右可攪掂全屋,(包料)
但佢未比張真正報價我 ,唔知堅唔堅

終於搵到 師傅 , 18 萬全屋(包工,包料)做好晒  , 原本都打算要25萬左右 , 依家留番少少錢, 可買下電器, 買張好d床, 沙發

伸延閱讀
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→ 發新話題發佈投票

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。