18 12
發新話題發佈投票

突尼西亞旅行團

突尼西亞旅行團 E-mail 此主題給朋友

Anyone has joined tour to 突尼西亞? I'm planning to go in Dec 2012. Thanks!

回覆 1# 的帖子

我 plan 緊 10月頭,
仲未諗到邊間好,
美x華 時間最夾 ,但有自費活動(玩6.5day),同埋聽講成日成唔到團。
勝x遊 計返系最平,無自費活動(玩7.5day),但落鋪or打電話問野都感覺串到爆,唔休做咁。
Jetxor 就最貴,全5星無自費活動(玩6 day)。

另外發現,原來稅項間間唔同,因為入而包埋行政費。 (勝x遊 > Jetxor > 美x華)

我剛剛去完,Join 翠明,你可以參考下

引用:
原帖由 gigimouse 於 2012-7-16 02:42 PM 發表
請問食住行如何?多唔多自費活動?

應該咁講,香港食唔食得慣果邊D食物
午餐以燒烤為主,早晚多數自助餐,多D選擇

自費活動有三個,多數都會 Join
提一提,有D自費活動(如吉普車),我見到其他旅行社一架坐七個人,我果間就坐四個

洗費唔貴,我兩個人全程都係用左三百五十幾美金

仲有,有得買水時,記得買定兩三支1.5公升的水放係車上,因所有餐廳、酒店係冇免費水提供的

引用:
原帖由 gigimouse 於 2012-7-16 03:35 PM 發表
應該咁講,香港食唔食得慣果邊D食物
午餐以燒烤為主,早晚多數自助餐,多D選擇

自費活動有三個,多數都會 Join
提一提,有D自費活動(如吉普車),我見到其他旅行社一架坐七個人,我果間就坐四個

洗費唔貴,我 ...
咁坐吉普車會唔會好"chok"呀? 我驚會暈車浪

唔會,平路一條

Thanks, gigimouse for your info.

引用:
原帖由 jmk10ho 於 2012-7-15 06:42 PM 發表
Anyone has joined tour to 突尼西亞? I'm planning to go in Dec 2012. Thanks!
http://www.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=19679716&extra=page%3D1

前年跟完 Jetxxx,價錢表面上是最貴,但全程住五星酒店,所以有自?的項目已包,不用參加一些無謂的自費項目,上次我團八個人都肯成團出發,有領隊同出發。有保?的 Jetxxx

别再讓他操控你的傷悲
就算有一点愚昧一点点後悔
也不要太狼狽
他不值得你的淚

引用:
原帖由 Jesss 於 2012-7-22 12:23 AM 發表
前年跟完 Jetxxx,價錢表面上是最貴,但全程住五星酒店,所以有自?的項目已包,不用參加一些無謂的自費項目,上次我團八個人都肯成團出發,有領隊同出發。有保?的 Jetxxx

http://n2.hk/d/images ...
我都係跟Jetxxx, GOOD, 不過X年前

引用:
原帖由 jmk10ho 於 2012-7-15 06:42 PM 發表
上個月岩岩去完,跟美麗X,自費同買手信用咗300美金,包括咗導遊每餐買水比我地(每2人1支大水)嗰到啲嘢好平,唔會洗好多錢

引用:
原帖由 gigimouse 於 2012-7-16 02:42 PM 發表
請問係咩團號呀

十二月比較忙,我都想十月去。

我都係諗住九月尾十月頭去,身邊無朋友有興趣

伸延閱讀
 18 12
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→ 發新話題發佈投票

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。