[HKDSE] 中文 & 英文 細分卷 比例 是 :

引用:
原帖由 tangkwanho 於 2012-7-22 09:24 PM 發表
我中文33345**=4....其中5**系作文,4系綜合....正常???
我英文2345=3...5系oral ,4系writing,3系list....正常???
正常過正常!!!
你中文44% 是3等級
英文reading 得2..有3仲想點?

中文...原來閱讀仲重過綜合
但我14435*  = 4

卷一可能係差少少1。拉兩級綜合落卷一,即係34434,作文同綜合都有4,所以過到關。

回覆 16# 的帖子

我英文4434 (3) READING,WRITING ,LISTENING,ORAL  ,,,APPEAL成功機會大?

Chinese 5*5335 -> 4 -.-
Listening and speaking level 3
Appealed hope to gain a level 5

As for English
5*5**5*5**
Try to gain higher mark in reading or listening so as to have a 5** lol but the chance is low

~~~ Love OneRepublic with all my heart  ~~~

引用:
原帖由 DSE!! 於 2012-7-22 09:38 PM 發表
我英文4434 (3) READING,WRITING ,LISTENING,ORAL  ,,,APPEAL成功機會大?
APPEAL只會分卷RE check  (if you like)
假設...分卷成績在你預計之內
當check完...細分冇變,,,總分都唔會變
機會不大

引用:
原帖由 lovesnow1117 於 2012-7-22 09:43 PM 發表
Chinese 5*5335 -> 4 -.-
Listening and speaking level 3
Appealed hope to gain a level 5

As for English
5*5**5*5**
Try to gain higher mark in reading or listening so as to have a 5** lol but t ...
英文叫正常...
中文你唔好彩=,="幫你唔到

回覆 21# 的帖子

下,,,當係READING同WRITING都有分加(但都係LV4)
咁唔會拉到OVERALL 4出黎?因為個總分係唔同左!

5545-->4
要看條CURVE高唔高
引用:
原帖由 DSE!! 於 2012-7-22 09:06 PM 發表
我英文4434 -->3 想APPEAL!!..

回覆 24# 的帖子

會唔會APPEAL完  4434   入面既頭2個都有分加 但上唔到5
而變返4434-->4?

引用:
原帖由 fungyanx 於 2012-7-22 09:46 PM 發表

英文叫正常...
中文你唔好彩=,="幫你唔到
Yes so I appealed Chinese >< I don't think my listening is level 3 -0-

~~~ Love OneRepublic with all my heart  ~~~

引用:
原帖由 DSE!! 於 2012-7-22 09:47 PM 發表
下,,,當係READING同WRITING都有分加(但都係LV4)
咁唔會拉到OVERALL 4出黎?因為個總分係唔同左!
當你READING 係60分..之後+2=62.............等級依然係4
當你WRITING 係60分..之後+2=62.............等級依然係4
------------------>  4434  冇變過
SO...----->總等級不變

回覆 27# 的帖子

下,,係咁計架咩?
咁點解有人英文4433係4....
唔係計總分咩

我中文
READING:2
WRITING:4
LISTENING:2
SPEAKING:4
綜合:2
拉返出黎係:...............................3......
係咪叫好彩- -??

Eng.
5**5**5**5*===5*-----Appeal

伸延閱讀
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→ 發新話題發佈投票

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。