GE course應該點簡??

GE course應該點簡?? E-mail 此主題給朋友

我見佢有D 係LV A1 有D A2有冇分別架??
同埋係唔係冇限制~科科都簡得??

我都唔知簡咩好呀>~<

A1 既course 係易讀d
A2 程度難d

我記得你係es ge right?
你地唔可以揀environment, technology and future

ic@@thanks''
你讀過邊D??可唔可以講下:p ^__^

想問邊度睇到個course係a1定a2 ??
如果我係讀AABCSJA....邊個course唔可以add

Adam couple♥♥
明白經歷太多
樂與悲我永不可操縱 讓記當天只記最好 忘記當中所有痛

引用:
原帖由 seanshing 於 2012-8-29 09:54 PM 發表
想問邊度睇到個course係a1定a2 ??
如果我係讀AABCSJA....邊個course唔可以add
http://www.cityu.edu.hk/cccu/ge_courses/domains.html
CHECK HERE

應該無

引用:
原帖由 LKW_candy 於 2012-8-29 09:34 PM 發表
ic@@thanks''
你讀過邊D??可唔可以講下:p ^__^
ENVIRONMENT 呢科, 因為上年仲可TAKE

CGE13201 Environment, Technology and Future
想報呢個...有冇咩意見
同埋如果add左...有咩唔岩...可唔可以drop番

明白經歷太多

引用:
原帖由 seanshing 於 2012-8-29 11:53 PM 發表
CGE13201 Environment, Technology and Future
想報呢個...有冇咩意見
同埋如果add左...有咩唔岩...可唔可以drop番
無咩問題呀~
可以呀9月15前都仲可以改

引用:
原帖由 abcbbq1234 於 2012-8-30 12:06 AM 發表

無咩問題呀~
可以呀9月15前都仲可以改
我入到去見到有兩個...係咪要add一個3 credit...一個0 credit?

明白經歷太多

YES

引用:
原帖由 abcbbq1234 於 2012-8-29 11:14 PM 發表

ENVIRONMENT 呢科, 因為上年仲可TAKE
hello ,
咁我想問有無 GE course係sem b 唔會開 ?
如果有邊度可以睇?
thank

回覆 11# 的帖子

http://www.cityu.edu.hk/cccu/ge_courses/domains.html
呢度齊哂, 可以睇睇

引用:
原帖由 abcbbq1234 於 2012-8-30 07:57 PM 發表
呢度齊哂, 可以睇睇
唔該晒你,
另外我想問,我係讀apss既,我見到apss 課程度寫 "Students are required to take one course related to science, technology and society in the domain of Science and Technology." 係咪姐係要讀 Environment, Technology and Future ?

因為我見到Environment, Technology and Future 果度寫 *Compulsory for ASocSc Applied Social Studies students (from 2012/13 cohort onwards).
但我又唔知 science, technology and society 同 Environment, Technology and Future 係咪同一科 ?
如果係既話 , 我可唔可以係 sem b 先讀呢科 ? 因為時間撞左 但我重未搵到邊度寫 sem b 開唔開   

thank you

我想問而家15credit...我見佢max係18...我可唔可以讀多個ge course???
如果我希望下年可以畢到業...係咪又要咁做?

明白經歷太多

引用:
原帖由 鈴玥貓子 於 2012-8-30 08:45 PM 發表

唔該晒你,
另外我想問,我係讀apss既,我見到apss 課程度寫 "Students are required to take one course related to science, technology and society in the domain of Science and Technology." 係咪姐係要讀 Env ...
我都想知

伸延閱讀
 29 12
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→ 發新話題發佈投票

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。