發新話題發佈投票

[Q&A] 5日4夜東京行程....苦惱中!!!!

本主題由 Emma650 於 2014-1-2 06:36 PM 分類

5日4夜東京行程....苦惱中!!!! E-mail 此主題給朋友

小弟與女友都係第1次去日本,,主要想去購物,食野及觀光....用了數天plan左個行程,,師兄們可以指點下我??感激萬分....

DAY 1
4:00  落機
6:00  到新宿(Vintage Hotel)
7:00  DINNER(東方見聞錄/回憶橫丁-串燒)
8:00  東京都廳
9:00  回酒店

DAY 2
9:00  出發
10:00入間OUTLET + 早餐
3:00  池袋 + LUNCH(無敵家/磯丸水產)
6:00  新宿 + DINNER

DAY 3
6:00  出發
7:00  築地(大江户/大和/壽司大)
11:00淺草+LUNCH(色川/大黑家)
3:00  銀座 + DINNER(竹葉亭/煉瓦亭)
8:00  赤羽橋-東京鐵塔

DAY 4
10:00原宿 + 早餐(WIRED CAFE)
2:00  澀谷 + LUNCH(一蘭)
4:00  南青山
6:00  六本合

DAY 5
10:00酒店CHECK OUT
11:00惠比壽+早餐+代官山
1:30任JR去機場
3:30到機埸

請問各師兄咁樣安排順路嗎??
另外小弟想問LVC同BASE CONTROL呢2個品牌邊到有??

DAY 1四點落機,,除非你撘SKYLINER,,如果唔係6點應該去唔到酒店,,你第一次去仲要等車搵路~~
DAY 4行程太多,,如果你去行街SHOPPING既話,,淨係原宿同涉谷一日都行唔晒~~
DAY 5其實時間唔會多,,係酒店附近行下買下野會好D,,你CHECK完OUT至撘車得幾個鐘,,仲要去兩個地方同食早餐會好趕~~

回覆 2# 的帖子

首先唔該師兄既回覆先....
如果我選擇第2日唔去池袋,,修改成咁呢??
DAY 2
3:00  代官山 + LUNCH
5:00  涉谷 + DINNER

DAY 4
10:00原宿 + 早餐(WIRED CAFE)
3:00  南青山
6:00  六本合

引用:
原帖由 ~_MinG_~ 於 2012-10-14 09:36 PM 發表
首先唔該師兄既回覆先....
如果我選擇第2日唔去池袋,,修改成咁呢??
DAY 2
3:00  代官山 + LUNCH
5:00  涉谷 + DINNER

DAY 4
10:00原宿 + 早 ...
要 SHOPPING 的話, 你呢 2 日行程可以 SHOPPING 足一星期

道德經
第八章
上善若水。水善利萬物而不爭﹐處眾人之所惡﹐故幾於道。
居善地﹐心善淵﹐與善仁﹐言善信﹐政善治﹐事善能﹐動善時。夫唯不爭﹐故無尤。

就咁睇係OK,,但係要行起上呢既話好難講,,第一次去樣樣野都好新奇,,樣樣都想睇,,仲有要預時間搵路迷路,,通常都好難跟到個SCHEDULE~~

你仲要諗下如果去OUTLET買咗好多野的話要點處置D戰利品,,如果抽得太多野再繼續行會好麻煩~~

回覆 5# 的帖子

我都明白,我最重要係想睇下順唔順路,同埋高級店鋪都唔會係我目標,我會去左想買個樣野既店鋪,之後先周圍行。
另外師兄知唔知南青山間LVC點去?base control既分店邊到有?因為旅遊書無介紹

引用:
原帖由 ~_MinG_~ 於 2012-10-14 22:28 發表
我都明白,我最重要係想睇下順唔順路,同埋高級店鋪都唔會係我目標,我會去左想買個樣野既店鋪,之後先周圍行。
另外師兄知唔知南青山間LVC點去?base control既分店邊到有?因為旅遊書無介紹

http: ...
南青山LVC
http://yahoo.jp/bpD3pO

base control
http://www.world.co.jp/basestation/store_guide/

回覆 7# 的帖子

唔該你呀

呢D資料上網就咁打個名好易就CHECK到,,下次自己試下SEARCH下先啦~~

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→ 發新話題發佈投票

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。