同女仔傾計通常有咩話題

同女仔傾計通常有咩話題 E-mail 此主題給朋友

我識左個女仔幾個月做義工識
平時完左義工都會一齊行下街
但成日好似無野傾
wts app傾幾句就完
我好似好唔了解個女仔
又唔知佢點諗
真係唔知點好
成日dead air

如果你地做羲工識,咁緊係由羲工傾起啦。
講講下,講到生活方面就大把野傾。

回覆 2# 的帖子

生活上有咩講...
可能有D話題
我唔識延長黎講

你有D怕羞ja ma  其實很多時說話不用太多實際 氣氛最重要

bb,豬豬果d架啦

引用:
原帖由 四季酒店 於 2012-10-19 11:27 PM 發表
生活上有咩講...
可能有D話題
我唔識延長黎講
大把啦。同佢傾計平時中意做d咩咁。。好似普通朋友傾計咁嘛。
可能你太緊張啦
傾計多知道共同話題就多野傾啦

萬事起頭難
傾傾下身邊周圍既野都可以傾下 再吾系講下自己既野先引起佢興趣
唉 我講就識自己都做吾到

引用:
原帖由 kenny030104 於 2012-10-20 07:05 PM 發表
萬事起頭難
傾傾下身邊周圍既野都可以傾下 再吾系講下自己既野先引起佢興趣
唉 我講就識自己都做吾到
最緊要有自信 吾好形住人地對你講野無興趣
同時又要避免令人覺得煩/悶

今日分小組無同佢一組
工作唔同
所以有機會一個月後先見到佢...
好迷惘

引用:
原帖由 Jacky!!!JLJLxD 於 2012-10-20 02:10 PM 發表

大把啦。同佢傾計平時中意做d咩咁。。好似普通朋友傾計咁嘛。
可能你太緊張啦
傾計多知道共同話題就多野傾啦

同佢講D野好似好表面佢好多事我都唔知
唔知點先可以深入了解佢多D
加上佢幾忙 唔想煩到佢..

引用:
原帖由 四季酒店 於 2012-10-20 09:40 PM 發表
今日分小組無同佢一組
工作唔同
所以有機會一個月後先見到佢...
好迷惘
如果你有佢電話可以約佢出來啦。都唔洗等一個月咁耐。
初初識點會咁快講得咁深入....慢慢來吧

有關生活的, 有關興趣的, 問下小時候的事, 問下點解做義工AR? 有無食D咩? 睇D咩? 做D咩?

引用:
原帖由 Cantoner 於 2012-10-20 09:38 PM 發表
最緊要有自信 吾好形住人地對你講野無興趣
同時又要避免令人覺得煩/悶
多謝師兄提點
最近抽位抽中左我同佢坐
E排將會有好多傾計機會

問下佢平時中意做咩呀,有咩興趣,如果有共同興趣就可以有好多野講

伸延閱讀
 17 12
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→ 發新話題發佈投票

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。